Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2013 18:13
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

Můžu poprosit o radu?Začala mi kvokat slepice asi 5dní.Chci se zeptatsmajlík,jak dlouho kvočna vydrží bez vajec?Myslím než nějaké seženu,nemáme kohouta.Dnes jsem chtěla na burzu,ale počasí špatné nedalo se.Myslíte,že to ještě stihnu?Nemám ponětí jakou mám dobu na sehnání vajec?Uvažovala jsem i o poštovní zásilce,ale to by bylo až koncem týdne.Děkuji za rady.

12.5.2013 18:22
kirinka7

XXX.XXX.146.159

dejte pod ní alespon 7-10 vajec a pak až budete mít tak pod ni dáte ty nové!!! mě seděla naprázno max týden a pak slezla

13.5.2013 09:22
ladd

XXX.XXX.34.52

Nemyslím si, že jak se píše v příspěvku výše, kvočna po týdnu slezla z hnízda, protože pod sebou neměla vajíčka. Bylo to spíš proto, že to byla špatná kvočna a kvokat by přestala, i když by pod sebou vajíčka měla. Jako pojistku pod ní ale můžete dát nějaké podkladky nebo tak 3 vajíčka. 7 – 10 je zbytečně moc, je jich škoda.
Na sehnání vajec máte ještě tak týden. Pak už by hrozilo, že slepice již další tři týdny sedět nevydrží. Počítejte s tím, že kvočna vydrží sedět tak 5 týdnů. Můžete to být i déle ale je to sázka do loterie.

13.5.2013 18:20
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

Děkuji za rady,dnes jsem sehnala vejce,kvočna kvoká a je podrážděná.Dala jsem jí zvlášt na místo,ale zatím si nezasedla,tak uvidím.Bude mi to líto,když už jsem se na vše připravovala.Tak uvidíme díky všem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík