Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2013 21:35
zntomas

XXX.XXX.170.178

ještě nikdy jsme neměli landenský husy a sedí a vodí oba dva nebo jenom husa ? nebo se vajíčka musejí dávat do líhně dekuji předem za rady smajlík

13.5.2013 05:11
varšava

XXX.XXX.186.12

Ja mam husy landeske z drubežarny Benkovice a sedi vyborně. Jen že se nedařilo lihnuti tak ji těžko dostat z hnizda sedi 6 tydnu a musim ji sundavat a nepustit k hnizdu.

13.5.2013 14:27
klakier

XXX.XXX.136.126

Ikdyž husa nakonec většinou sedne, je to snimi spíš trápení. Husa totiž snáší i 60 vajec a při těch posledních už bývají neoplodněné a husa je dost vyčerpaná. Na přirozený odchov bez líhně nejsou ideální.

13.5.2013 17:13
zntomas

XXX.XXX.170.178

tak doporučujete spíš ty český husy než landenský právě se mezi nima rozhoduji smajlík

14.5.2013 07:39
lukas146

XXX.XXX.168.49

klakier napsal(a):
Ikdyž husa nakonec většinou sedne, je to snimi spíš trápení. Husa totiž snáší i 60 vajec a při těch posledních už bývají neoplodněné a husa je dost vyčerpaná. Na přirozený odchov bez líhně nejsou ideální.

60 vajec? To snese tak brojlerová husa nebo Německá nosná smajlík.
U Landenky budete rád za 30-40 . A u České husy 10-15 smajlík

14.5.2013 07:46
varšava

XXX.XXX.186.12

Ta posledni husa mi včera snesla 57. a konečně dnes zasedla ostatni těch 3o - 4o

14.5.2013 11:47
klakier

XXX.XXX.136.126

No z počátku to tak bylo nesla do 40 ale čím je starší tím nosí stále více už ji mám šestým rokem letos snesla 53 vajec, co tak poslouchám od odstatních je to podobnésmajlík

14.5.2013 12:03
alexc

XXX.XXX.165.73

Také mám landésky,čekala jsem od nich max.do 25 vajec a jedna už má 56 a druhá 48,tak jsem zvědavá,kdy skončí.

14.5.2013 15:30
lukas146

XXX.XXX.168.49

alexc napsal(a):
Také mám landésky,čekala jsem od nich max.do 25 vajec a jedna už má 56 a druhá 48,tak jsem zvědavá,kdy skončí.

No idi neděláte si srandu? Jsou to vůbec čistokrevné husy Landenské?
Takovoudle snáška by měla mít jen z hus ( z plemen) Německá nosná husa smajlík

pomořanka

14.5.2013 17:23
pomořanka

XXX.XXX.188.108

lukas146 napsal(a):
No idi neděláte si srandu? Jsou to vůbec čistokrevné husy Landenské?
Takovoudle snáška by měla mít jen z hus ( z plemen) Německá nosná husa smajlík

Standard udává, že landéská husa snáší 25 a VÍCE vajec.
Čili 25 vajec je minimum.
Nikde se neuvádí, kolik to je to více a žádná horní hranice není stanovena.
Většina landéských hus starších dvou let snáší 40 - 50 vajec. Pokud nese ještě víc, je to jen dobře ne?

14.5.2013 17:33
varšava

XXX.XXX.186.12

Moje husa snesla 57 a včera zasedla je landeska

14.5.2013 18:39
zntomas

XXX.XXX.170.178

a prodáváte nebo nevíte o někom kdo prodává landenský husy v Ústeckém kraji?
nepříbuzný pár? letošní 2013

14.5.2013 18:44
milan53

XXX.XXX.224.44

Dobrý deň.Chovám i Landenské husy ale nie sú spoľahlivé kvočky,nemájú tú trpezlivosť ako hus Slovenská,Česká,Pomoranská a iné sedavé husy,môžu byť i výnimky.S tou znáškou súhlasím.Nemecká hus nosná znáša 100 i viac vajec,ale hodne hus s väčšou znáškou ku koncu znášky máva vajíčka málo oplodnené.To tu už niekto spomenúl,húser takú dobu musí byť v dobrej kondícii.Landenské husy ku koncu znášky vedia hniezdo opusťiť,preto ich vajcia dávam do liahne.Spozdravom.M.H.

14.5.2013 20:42
lukas146

XXX.XXX.168.49

pomořanka napsal(a):
Standard udává, že landéská husa snáší 25 a VÍCE vajec.
Čili 25 vajec je minimum.
Nikde se neuvádí, kolik to je to více a žádná horní hranice není stanovena.
Většina landéských hus starších dvou let snáší 40 - 50 vajec. Pokud nese ještě víc, je to jen dobře ne?

A kolik vajec nanese vaše Pomořanská husa ? Já jsem slyšel 20-30 . Taky jsou ty vaše lepší nosnice ? smajlík

14.5.2013 21:02
kutil

XXX.XXX.147.173

moje pomořanky kolem 27 vajíček

pomořanka

14.5.2013 21:31
pomořanka

XXX.XXX.188.108

lukas146 napsal(a):
A kolik vajec nanese vaše Pomořanská husa ? Já jsem slyšel 20-30 . Taky jsou ty vaše lepší nosnice ? smajlík

Ne, nejsou. Snáší kolem 20 vajec, dohromady ve dvou cyklech. Spokojen?
Jen jedna nese trochu víc.
Jo a abych nezapomněla, jsou to čistokrevné pomořanské husy.

14.5.2013 22:13
zntomas

XXX.XXX.170.178

a nejsou pomořanský husy moc velké ? jsou velký jako česká husa nebo větší ?
a neznáte náky jiný lehký plemeno husy která sedí a vychová housata na odpovědi předem děkuji

pomořanka

14.5.2013 22:49
pomořanka

XXX.XXX.188.108

zntomas napsal(a):
a neznáte náky jiný lehký plemeno husy která sedí a vychová housata na odpovědi předem děkuji

Pomořanky jsou podstatně větší než husy české. Z lehkých plemen sedí i některé husy labutí, které také chovám, ale nejsou moc spolehlivé.
Některé sedí pevně, jiné vstávají a vejce zachladí a ještě jiné nesedí vůbec. Navíc opravdu hodně nesou, asi nejvíc ze všech hus, udává se, že až 100 vajec. Ty moje začínají nést v březnu a končí až v srpnu, takže nesou téměř půl roku. Vajec máme za tu dobu tolik, že z nich vaříme, pečeme, děláme těstoviny do zásoby na celý rok a ještě odchováme haldu housat, pochopitelně z líhně.

15.5.2013 07:19
kutil

XXX.XXX.147.173

zdravím, asi se mi budete smát smajlík, ale od jak živa mi maminka a babička říkali, že husí a kachní vejce se nejí smajlík, tak když mám už nějaký zbytek uvařím ho a dám zvířátkům

15.5.2013 07:30
varšava

XXX.XXX.186.12

ja je jim odjakživa a ještě se mi nic nestalo, uvařit dobře natvrdo a je to namka

15.5.2013 08:52
alexc

XXX.XXX.165.73

pomořanka napsal(a):
Pomořanky jsou podstatně větší než husy české. Z lehkých plemen sedí i některé husy labutí, které také chovám, ale nejsou moc spolehlivé.
Některé sedí pevně, jiné vstávají a vejce zachladí a ještě jiné nesedí vůbec. Navíc opravdu hodně nesou, asi nejvíc ze všech hus, udává se, že až 100 vajec. Ty moje začínají nést v březnu a končí až v srpnu, takže nesou téměř půl roku. Vajec máme za tu dobu tolik, že z nich vaříme, pečeme, děláme těstoviny do zásoby na celý rok a ještě odchováme haldu housat, pochopitelně z líhně.

Dobrý den,prosím Vás,můžete mi napsat jakou máte líheň a jakou máte teplotu a vlhkost při líhnutí?Letos zkouším líhnout poprvé a nějak se mi nadaří.Housátka se ještě 29 den ve vejci hýbou,snaží se dostat do vzduchové komůrky,ale většině se to nepodaří.Vylíhlá housátka jsou pěkná silná a ta co zůstanou ve vejci jsou taky veliká.Myslíte,že by to mohlo být velkou vlhkostí?Vlhkost jsem měla 60% a při naklovnutí jsem jí zvýšila na 75% + rosení 4xdenně a teplotu jsem měla37,8 a v dolíhni 37,5 a od 10.dne líhnutí jsem vejce chladila.Moc děkuji za radu.

15.5.2013 09:18
aazalka

XXX.XXX.239.117

pomořanka napsal(a):

Souhlasím, mi vloni labuťky začaly nést v 8,5 měsících a ve dvou nanesly 186 vajec.Houser byl stejně starý, takže oplozenost nic moc, ale 30 housat jsme díky líhni odchovali. Letos nám v zimě jednu husu odnesla liška, druhá začala nést později, ale zítra by se měla začít klubat housata a ze 14 vajec je 13 vyvinutých a z další várky to vypadá na 12 z 12. Další vajíčka už budou na těstoviny pro celou rodinu.

15.5.2013 10:10
honzapm

XXX.XXX.29.18

zntomas napsal(a):

A projdou vám dírou?

15.5.2013 11:05
kutil

XXX.XXX.147.173

alexc napsal(a):
Dobrý den,prosím Vás,můžete mi napsat jakou máte líheň a jakou máte teplotu a vlhkost při líhnutí?Letos zkouším líhnout poprvé a nějak se mi nadaří.Housátka se ještě 29 den ve vejci hýbou,snaží se dostat do vzduchové komůrky,ale většině se to nepodaří.Vylíhlá housátka jsou pěkná silná a ta co zůstanou ve vejci jsou taky veliká.Myslíte,že by to mohlo být velkou vlhkostí?Vlhkost jsem měla 60% a při naklovnutí jsem jí zvýšila na 75% + rosení 4xdenně a teplotu jsem měla37,8 a v dolíhni 37,5 a od 10.dne líhnutí jsem vejce chladila.Moc děkuji za radu.

líhnul jsem housátka na 65 a % vlhkosti a 37,6C v Brisnei, měl jsem problém se zataženými pupky. Po radě jsem druhou várku líhnul 55% a 37,6C a supr co bylo oplodněné bylo narozené pochopitelně se chladilo a po zjištění prvního naklovlého vajíčka přidána vlhkost na 78%. V Bioss monoplast líhnu dle návodu a nemůžu si stěžovat.

15.5.2013 12:01
alexc

XXX.XXX.165.73

kutil napsal(a):
líhnul jsem housátka na 65 a % vlhkosti a 37,6C v Brisnei, měl jsem problém se zataženými pupky. Po radě jsem druhou várku líhnul 55% a 37,6C a supr co bylo oplodněné bylo narozené pochopitelně se chladilo a po zjištění prvního naklovlého vajíčka přidána vlhkost na 78%. V Bioss monoplast líhnu dle návodu a nemůžu si stěžovat.

Moc Vám děkuji,zkusila jsem dát další várku do líhně a vlhkost držím kolem 50%.Zatím se všechna vejce vyvýjí,už mají 15 dnů za sebou,tak uvidím jestli to bude lepší.

15.5.2013 14:14
lukas146

XXX.XXX.168.49

honzapm napsal(a):
A projdou vám dírou?

To já jsem lukas146 já se ptal na tu díru smajlík

15.5.2013 19:36
lukas146

XXX.XXX.168.49

pomořanka napsal(a):
Ne, nejsou. Snáší kolem 20 vajec, dohromady ve dvou cyklech. Spokojen?
Jen jedna nese trochu víc.
Jo a abych nezapomněla, jsou to čistokrevné pomořanské husy.

Nezlobte se na mě jen mi to přišlo hrozně moc. Myslel jsem ,že tolik vajec nenesou ty Landenky smajlík.
Jen bych se vás chtěl ještě optat : 1. Kolik máte průměrně mladých u Pomořanek na hnízdo?
2. Kolik máte průměrně mladých u Landenek na hnízdo? smajlík

29.5.2013 20:13
kasta

XXX.XXX.45.2

Trošku bokem, kolikrát zasedne landeska husa za rok? Jednou? Nebo když přijde o hnizdo i podruhé? Díky.

pomořanka

29.5.2013 20:34
pomořanka

XXX.XXX.188.108

lukas146 napsal(a):
Nezlobte se na mě jen mi to přišlo hrozně moc. Myslel jsem ,že tolik vajec nenesou ty Landenky smajlík.
Jen bych se vás chtěl ještě optat : 1. Kolik máte průměrně mladých u Pomořanek na hnízdo?
2. Kolik máte průměrně mladých u Landenek na hnízdo? smajlík

Na hnízdo? Psala jsem přece, že své husy nenechávám sedět. Líhnu v líhni.

pomořanka

29.5.2013 20:38
pomořanka

XXX.XXX.188.108

kutil napsal(a):
zdravím, asi se mi budete smát smajlík, ale od jak živa mi maminka a babička říkali, že husí a kachní vejce se nejí smajlík, tak když mám už nějaký zbytek uvařím ho a dám zvířátkům

No vidíte a moje babička zase kachní vejce milovala a slepičí jí moc nechutnala. Taky proto měla na dvorku několik kachen kampbelek, stejně, jako jiní lidé mají slepice. smajlík
Já na kachních a husích vejcích vyrostla a mohu potvrdit, že to je lahůdka. Stejně jako babičce mi slepičí vejce moc nejedou a po uvaření mi smrdí. smajlík

pomořanka

29.5.2013 20:49
pomořanka

XXX.XXX.188.108

alexc napsal(a):

Záleží jakou máte líheň, v každé jsou jiné podmínky inkubace, ale ano, vysoká vlhkost na vině být může.
Já mám Brinseu a Biosku. V obou se líhnou husy dobře.
V Biosce ( mono 90 ) líhnu při teplotě 38,4°C. Od 8. dne otevřu větrací otvory naplno. Vlhkost neřeším, jen při naklování prvního vejce intenzivně rosím několikrát denně.
Brinsea, to je jiné kafe. Teplotu nastavím na 37,7°C, vlhkost 50%. Po týdnu inkubace a prvním prosvětlení ( a vyřazení neoplozených vajec) zapnu chlazení na hodinu denně. Po čtrnácti dnech inkubace zvýším vlhkost na 55% a chlazení zvýším na 2 hodiny denně.
27. den inkubace vypnu naklápění a vlhkost zvýším na 80%.

Přidejte reakci

Přidat smajlík