Dobrý den,
Moc prosím o radu, mám husu českou, která tento rok má svoje první mláďata, bohužel jen dvě a jsou 4dny stará, rozhodl jsem se, že ji koupím ještě 4 koupená jednodení housta, Bohužel moje husa je nějak nechce příjmout, když jsem ji za ní vypustil, tak po cca 15 minutách je začala štípat, huser je bez problému a hlídá si je i ty nové.
Je nějaká možnost, že je příjme a bude je vodit jako svoje vlastní ?
Děkuji všem moc za cenné rady
Na to neexistuje jednotná rada, jednotná odpověď.
Jsou kvočny, kachny, husy, které přijmou cokoliv a jsou takové, které to prostě poznají.
A vůbec nemusí vidět, jak přidáváte nová mláďata a dokonce u pižmovky se nám stalo,
že jsme přidali na den přesně stejně stará káčata (když kachna byla v pekáči s vodou,
venku) a stejně je po návratu (bylo to jedno nerozeznatelné hejno) štípala.
Některé samice prostě jiné mládě nepřijmou nikdy.
zly.kluk
napsal(a):
Dobrý den,
Moc prosím o radu, mám husu českou, která tento rok má svoje první mláďata, bohužel jen dvě a jsou 4dny stará, rozhodl jsem se, že ji koupím ještě 4 koupená jednodení housta, Bohužel moje husa je nějak nechce příjmout, když jsem ji za ní vypustil, tak po cca 15 minutách je začala štípat, huser je bez problému a hlídá si je i ty nové.
Je nějaká možnost, že je příjme a bude je vodit jako svoje vlastní ?
Děkuji všem moc za cenné rady
Jinak druhou noc jsem je dal znova pod husu znova stejná reakce.
Proto už to riskovat nebudu a kašlu na to. Odchovám je sám.
No mozno sa vam to bude zdat hlupe alebo to funguje iba na sliepky neviem , ale nam ked nechela kvocka prijat kurence od druhej tak sme ich jednoduche vsetky mlade nastriekali niecim vonavym, neakym sprejom alebo niecim podobnym aby voanali vsetky rovnako.Kvocka bola trocha nedoverciva ale prijala ich a ani to dlho netrvalo hned na druhy den uz s nimi pochodovala po dvore.