Také jsem neodolala a koupila si líhen,jen v makru.Dnes tam mám vejce 2den.Dávala jsem je tam včera po 19hod.V líhni mám teplotu 38,4 a vlhkost je 57..Jak často bych měla dolévat vodu do líhně?Děkuji.Četla jsem tu celé odpoledne vaši diskuzi,ale asi mi to uniklo,nenašla jsem tam zmínku.Děkuji za radu.
pajakrejcirikova
napsal(a):
Také jsem neodolala a koupila si líhen,jen v makru.Dnes tam mám vejce 2den.Dávala jsem je tam včera po 19hod.V líhni mám teplotu 38,4 a vlhkost je 57..Jak často bych měla dolévat vodu do líhně?Děkuji.Četla jsem tu celé odpoledne vaši diskuzi,ale asi mi to uniklo,nenašla jsem tam zmínku.Děkuji za radu.
Mám u této vyzkoušeno, že se voda odpaří za 48 hodin. Dolévám 1x za dva dny (plnou prostřední nádržku).
Také můžete dolít, když uvidíte, že vlhlkost klesá.
Ano, dala jsem na líheň měřič spotřeby energie. Za 3 týdny provozu spotřebuje 15 KWh. Tak si to spočítejte podle vašich odběrů. Zrovna včera jsem zjistila ceny elektřiny a vše počítala na koruny (u nás 5,50 Kč za denní proud - běží 16 hodin denně a 2,90 za noční proud - 8 hodin denně). Líhnutí mě vyjde na 70,- Kč za 3 týdny. Myslím, že je to slušná cena
hirca

XXX.XXX.45.249
Včera jsem zkusmo do zapůjčené líhně dala 12 ks kachních vajec - běžců. Teplotu se mi daří držet, ale vlhkost stále jen na 51%. Vodu jsem dolila na celou plochu, ale jsou po stranách otvory kudy při vyšší hladině odtéká. Přemýšlím, že dovnitř dám misku s vyšší hladinkou. Jde o líheň poloautomatickou s ručním otáčením vajec - páčkou z venku. Poradíte někdo jak dosáhnout vyšší vlhkosti?