Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2013 10:37
.petr.

XXX.XXX.34.242

Jedno kuřátko polehává v rohu a nemá zájem ani o krmení. Jestli nepůjde ani na polední krmení tak ho asi vyselektuji i když z toho nemám radost.
Co ale s ním ?

23.5.2013 10:47
bernaček

XXX.XXX.117.5

.petr. napsal(a):
Jedno kuřátko polehává v rohu a nemá zájem ani o krmení. Jestli nepůjde ani na polední krmení tak ho asi vyselektuji i když z toho nemám radost.
Co ale s ním ?

bud ho nechaš dožit nebo mu otoč s krkemsmajlík

23.5.2013 13:41
skupa

XXX.XXX.166.118

Bohužel jsem musel udělat to samé.Kuře se mi nějakým způsobem zapasovalo do krmítka a porouchalo si tam nohu.Když jsem ho tam odtud vyprostil, nemohlo si ani stoupnout.Po hodině jsem ho postavil a chodilo, jakmile ale spadlo, tak se nepostavilo.Když jsem tam po další hodině přišel, tak leželo a všichni po něm šlapali a kuře už mlelo z posledního.Takže jsem použil metodu kterou používal táta na holoubata.Právě to zatočení krkem, no nechápal jsem, asi má krk sovy nebo co.vůbec na to nereagovalo, jenom ho to hrozně bolelo, tak sem ho rychle vzal hlavičkou o futro, no hnus.Drahá na mne pomalu posílala ochranáře.Takže nějakou mírnější a okamžitou metodu bych také ocenil.

23.5.2013 13:54
.petr.

XXX.XXX.34.242

Od doby co jsem napsal dotaz jsem už po druhé krmil a kuře nemá zájem o krmení. Ostatní se vrhají ke krmítku a zobou jak o život - myslím že nemá cenu nechat ho trápit se ?

23.5.2013 13:59
skupa

XXX.XXX.166.118

To je přesně důvod proč jsem ho utratil.Taky by se možná zotavilo, ale nemohl jsem se na to koukat.Jen ta metoda mi trošku zaskočila.Králíkovi se da za krk a je ko, co vydrželo kuře jsem nechápal.

23.5.2013 15:41
radulkav

XXX.XXX.244.234

Já to u kuřete řeším stejně,jako u slepice-hlavu na špalek.Zakroutit krkem se mi nějak příčí.Ta sekyra je rychlá a mám jistotu,že to je okamřitý konec....smajlík

23.5.2013 20:02
aazalka

XXX.XXX.239.117

Ja jsem taky musela utracet 2denni kure. Uvazovala jsem, jak na to a poradil mi chovatel krepelek - ustrihnout hlavu nuzkama. Bylo to bleskove.

23.5.2013 21:55
Jiří Herynek

XXX.XXX.208.190

Silou o zem. Má to nevýhodu, že můžete nadělat svincik, u malých je to velmi rychle.

23.5.2013 21:59
skupa

XXX.XXX.166.118

aazalka napsal(a):
Ja jsem taky musela utracet 2denni kure. Uvazovala jsem, jak na to a poradil mi chovatel krepelek - ustrihnout hlavu nuzkama. Bylo to bleskove.

Tak to bych asi nedal, to raději ta sekera :-D

23.5.2013 21:59
skupa

XXX.XXX.166.118

Jiří Herynek napsal(a):
Silou o zem. Má to nevýhodu, že můžete nadělat svincik, u malých je to velmi rychle.

Asi nejzaručenější postup.

23.5.2013 22:24
mysak

XXX.XXX.117.171

já vezmu kuře za rukou za hlavu a prudce s ním jakoby zamíchám jako rachtačkou a páteř se překroutí hned. A nebo za tělo a hlavou o kámen.

23.5.2013 22:28
vokounka

XXX.XXX.75.36

Asi mě ukamenujete, ale také jsem musela utratit kuře, a po pokusu z předchozího líhnutí, kdy mělo neuzavřený pupek a já se mu pokoušila zakroutit krkem a nešlo to, jsem to další, které jsem musela utratit utopila a bylo to hned asi za půl minuty. Nějak mi ke kuřátkům nesedí "krvavé" metody. Ale myslím že když je tak mlaďounké tak o tom ani neví.

24.5.2013 10:36
syem

XXX.XXX.45.211

Taky mám problém cokoli utratit, ale když z nedostatku lidí schopných to provést jsem to musela dělat já, tak jsem je zabalila do papírového sáčku, přetáhla zlehka gumičkou a praštila s tím vší silou o zem, nenadělá se s tím binec, mladý to nepřežije, pokud by tam byla snad nějaká vůle, tak s obsahem praštit raději 2x, než se rozhodnete kontrolovat výsledek.

24.5.2013 11:37
.petr.

XXX.XXX.34.242

Tak jsem pěknej srab. Pořád jsem říkal tomu kuřeti máš poslední šanci až mě poslechlo a vypadá že bude žít. Už žere nepolehává, jen na něj ostatní machrují. Přemýšlím, že mu oddělím kouteček aby mělo klid zesílat a pak těm machříkum rozčísnout hřebínek smajlík

24.5.2013 12:59
trnka

XXX.XXX.173.119

ja som to riesila tak ze som kura vyslektovala mimo a venovala som mu osobitnu starostlivost ked zosilnelo slo k ostatnym, nie vzdy to vyjde ale zatial sa mi to osvedcilo

24.5.2013 15:52
honzapm

XXX.XXX.29.18

Já tedy srab nejsem, ale mrštit čímkoliv živým o zem bych opravdu nemohl.

Sekerka je jasná, ale předtím kuře zabalím do starého kusu hadru z garáže
nebo do igelitky nebo co je prostě po ruce. Nejen, že je to esteticky přijatelnější,
ale hlavně nemusím omývat špalek.

24.5.2013 16:06
.petr.

XXX.XXX.34.242

Kdybych to udělat musel, taky bych šel nejspíš do sekery. Obalit to je dobrý nápad. No ale děkuji bohu že jsem to neudělal - kuřátko zatím pěkně prosperuje. Ani chudák nevím jak mělo konec blízko.

24.5.2013 16:40
milan53

XXX.XXX.224.40

Prikláňam sa k názoru silným úderom o zem.tiež to robím a je to najrychlejšie usmrtenie malej hydiny.Nemá význam nechávať zaostalú hydinu v raste s tým,že sa rozoberie.potom si pestujeme kriplov.Chovu zdar.M,H,

24.5.2013 18:22
.petr.

XXX.XXX.34.242

milan53 napsal(a):
Prikláňam sa k názoru silným úderom o zem.tiež to robím a je to najrychlejšie usmrtenie malej hydiny.Nemá význam nechávať zaostalú hydinu v raste s tým,že sa rozoberie.potom si pestujeme kriplov.Chovu zdar.M,H,

Když to kuře je jedno z jen 5 rodajlenek a tak jsem rád, že zůstalo. Nakonec to možná bude kohoutek a sekyrka ho nemine. Kohoutky si nechávat nebudu.

24.5.2013 22:35
luvit

XXX.XXX.255.183

milan53 napsal(a):

Nemusí to být nutně kripl, měla jsem taky třídenní kuře, po kterém ostatní šlapali, bylo nějaké špatné, ale bylo poměrně "vzácné", tak jsem ho dala zvlášť, aby mělo klid, nažralo se napilo a za jeden den bylo OK. Teď už nepoznám, které to bylo. Asi mu jen bylo šoufl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík