Bohužel jsem musel udělat to samé.Kuře se mi nějakým způsobem zapasovalo do krmítka a porouchalo si tam nohu.Když jsem ho tam odtud vyprostil, nemohlo si ani stoupnout.Po hodině jsem ho postavil a chodilo, jakmile ale spadlo, tak se nepostavilo.Když jsem tam po další hodině přišel, tak leželo a všichni po něm šlapali a kuře už mlelo z posledního.Takže jsem použil metodu kterou používal táta na holoubata.Právě to zatočení krkem, no nechápal jsem, asi má krk sovy nebo co.vůbec na to nereagovalo, jenom ho to hrozně bolelo, tak sem ho rychle vzal hlavičkou o futro, no hnus.Drahá na mne pomalu posílala ochranáře.Takže nějakou mírnější a okamžitou metodu bych také ocenil.
Asi mě ukamenujete, ale také jsem musela utratit kuře, a po pokusu z předchozího líhnutí, kdy mělo neuzavřený pupek a já se mu pokoušila zakroutit krkem a nešlo to, jsem to další, které jsem musela utratit utopila a bylo to hned asi za půl minuty. Nějak mi ke kuřátkům nesedí "krvavé" metody. Ale myslím že když je tak mlaďounké tak o tom ani neví.
Taky mám problém cokoli utratit, ale když z nedostatku lidí schopných to provést jsem to musela dělat já, tak jsem je zabalila do papírového sáčku, přetáhla zlehka gumičkou a praštila s tím vší silou o zem, nenadělá se s tím binec, mladý to nepřežije, pokud by tam byla snad nějaká vůle, tak s obsahem praštit raději 2x, než se rozhodnete kontrolovat výsledek.
milan53
napsal(a):
Prikláňam sa k názoru silným úderom o zem.tiež to robím a je to najrychlejšie usmrtenie malej hydiny.Nemá význam nechávať zaostalú hydinu v raste s tým,že sa rozoberie.potom si pestujeme kriplov.Chovu zdar.M,H,
Když to kuře je jedno z jen 5 rodajlenek a tak jsem rád, že zůstalo. Nakonec to možná bude kohoutek a sekyrka ho nemine. Kohoutky si nechávat nebudu.
milan53
napsal(a):
Prikláňam sa k názoru silným úderom o zem.tiež to robím a je to najrychlejšie usmrtenie malej hydiny.Nemá význam nechávať zaostalú hydinu v raste s tým,že sa rozoberie.potom si pestujeme kriplov.Chovu zdar.M,H,
Nemusí to být nutně kripl, měla jsem taky třídenní kuře, po kterém ostatní šlapali, bylo nějaké špatné, ale bylo poměrně "vzácné", tak jsem ho dala zvlášť, aby mělo klid, nažralo se napilo a za jeden den bylo OK. Teď už nepoznám, které to bylo. Asi mu jen bylo šoufl.