Kvokají a kvokají a kvokají ... jak jim to "překazit"?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2013 15:59
adla

XXX.XXX.162.210

Dobrý den,
máme doma 20 nosnic a postupně nám jich už 7 sedlo na vejce. Už nám to stačí, víc kuřátek nechceme, rádi bychom od slepic měli i nějaká vajíčka. A teď mi už týden kvokají další tři! Rady jako "vykoupejte je v sudu" se mi zkoušet nechce - loni takhle soused "koupal", až dokoupal. A nechat je třeba dva dni bez žrádla, na to nemám už místo (všude jsou kvočnysmajlík). Poradíte mi nějaký "fígl", jak jim kvokání zarazit?smajlík
Moc děkuji.

23.5.2013 16:09
javurka

XXX.XXX.63.10

A neprodali byste nějakou kvočnu? Měla jsem jedinou, o tu jsme v zimě přišli, a ostatní nic smajlík

23.5.2013 17:54
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Zdravím, kvočnu stačí zavřít na 2 dny a dejte jí tam normálně jídlo, vodu a zelené a je po kvokání smajlík Když nemáte místo, tak ji dejte do nějaké bedny/ohrádky smajlík

23.5.2013 19:08
bernaček

XXX.XXX.117.5

dej ji prdel do pruvanu a jetosmajlík

23.5.2013 21:05
honzapm

XXX.XXX.29.18

Nejrychlejší metodu odkvokávání jsem vymyslel vlastně omylem.
Dal jsem kvočnu (notorickou sedičku) do samostatné ohrádky
a zapomněl jsem ji tam.
V noci byla typická silná letní bouřka, v ohrádce nebyl žádný přístřešek.
Druhý den ráno jsem to zjistil, čekala tam na mě doslova zmoklá slepice,
ale už to byla slepice a ne kvočna.
Ta dešťová sprcha ji zcela vyléčila od kvokací horečky.

Tj. koupat, ale nepřekoupat.

PS: asi bych se zamyslel nad krmením, napájením a systémem chovu
a původem "nosnic" - tj. proč vám až tolik slepic kvoká?

PS2: kvočna by se mi šikla. Karlovarsko, cca 200-250,- Kč za ni.

23.5.2013 22:18
mysak

XXX.XXX.117.171

Dobrý den, kvočnu odkvokat, nejlepší je klec ve spod s pletivem, tak aby se kvočna nemohla zahřát pod sebou, dva až pet dní a je po kvokání, kvočnu normálně krmte směsí. urychlíte vývoj vajíček. Zmoknout zrovna nemusí,a sud je trápení. které stejně nikam nevede. Moje babička dávala slepici pod koš do stodoly na beton, taky stejný princip, studený podklad a slepice zachvíli normálně odkvokaná.
Juraj Kafka

24.5.2013 04:36
.petr.

XXX.XXX.34.242

Tak to já mám 9 slepic a 4 kvokali. Jedna už dokvokala, druhá vodí kuřata svoje i té první a další 2 sedí na vejcích. Kdyby to napadlo další, tak jsem vyčetl v chytré knížce návod na odkvokací klec - jak radí Mysak. Aby měla odspodu pletivo a nemohla se pod sebou zahřát. Zavřít ji tam normálně s vodou a žrádlem ale navíc přidat do stravy více bílkovin.

10.6.2013 20:19
tom555

XXX.XXX.18.68

Tak to vám závidím loni nám kvolaly 3 a letos ještě ani jedna.Doufám, že se umoudří a nějaká začne strašně chci aby nějaká kvokala.smajlík

13.6.2013 14:26
martinez

XXX.XXX.224.1

adla napsal(a):
Dobrý den,
máme doma 20 nosnic a postupně nám jich už 7 sedlo na vejce. Už nám to stačí, víc kuřátek nechceme, rádi bychom od slepic měli i nějaká vajíčka. A teď mi už týden kvokají další tři! Rady jako "vykoupejte je v sudu" se mi zkoušet nechce - loni takhle soused "koupal", až dokoupal. A nechat je třeba dva dni bez žrádla, na to nemám už místo (všude jsou kvočnysmajlík). Poradíte mi nějaký "fígl", jak jim kvokání zarazit?smajlík
Moc děkuji.

Aký druh sliepok chováte ? Ja by som pristal takej dobrej kôčke lebo jednu som mal križenku ale ta len kvôkala a nikdy nesadla nakoniec sa mi obesila na plote lebo stale len preletovala do záhrady :/ a teraz rozmýšlam aký druch kúpiť na kvočku :)

14.6.2013 06:14
chovat

XXX.XXX.60.157

martinez napsal(a):
Aký druh sliepok chováte ? Ja by som pristal takej dobrej kôčke lebo jednu som mal križenku ale ta len kvôkala a nikdy nesadla nakoniec sa mi obesila na plote lebo stale len preletovala do záhrady :/ a teraz rozmýšlam aký druch kúpiť na kvočku :)

Ze 3 zdrobnělých kočinek a 6 wyandontek také zdrobnělých, kvokalo, vysedělo a vodí kuřátka 3 kočinky a 3 wyandontky. smajlík

14.6.2013 08:30
trnka

XXX.XXX.5.85

u mna dookonca zasadla vlaska co sa mi este nestalo a ked som ju par dni skladala z vajec tak dokonca zlostne na mna zautocila ze co si to dovolujem tak som to vzdala a nechala jej par vajec nech je teda po jej o par dni zase sadli brahmanky, sedia mi kacky som zvedava kto mi bude znasat ked vsetko sa mi chysta na matersku smajlík

17.6.2013 15:18
etua

XXX.XXX.191.213

adla napsal(a):
Dobrý den,
Moc děkuji.

Já to vyřešila jednou tabletou acylpirynu a zvýšeným přísunem bílkovin-kyselé mléko v tom namočené pečivo a krmné syrové mleté maso.A,to mám hedvábky,které jsou kvokavostí přímo posedlé.A nesou a myslím,že ve snášce předčí i ostatní slepice.

18.6.2013 08:24
honzapm

XXX.XXX.29.18

Acylpirin je fajn. Funguje podobně, jako studená voda nebo dát kvočnu do chládku.
Tj. snižuje kvokací horečku.

25.6.2013 13:01
biker

XXX.XXX.11.83

Zdravím.
Teď jsem se dostal k tomuto příspěvku a také mě to potkalo.
Vyzkoušel jsem vše co se psalo zde i jinde,co poradili sousedé atd.
Máme mimo jiné kmen 1+3 Wyandotek a vystřídali se ve čase všechny a jedna dvakrát.
My jsme vyzkoušely dvě věci: poprvé jsem pověsil pod střechu kurníku travní koš,přikryl pap.pytlem a nechal houpat ve větru.Dvakrát za den jsme kvočnu pustili nazobat a napít ale po prvních dvou pokusech vždy utekla do budníku zasednout takže šup zpět do koše a za dvě tři hoďky znova i přes noc no a na třetí den byl klid a druhý případ se mi líbil více.Jelikož bylo teplo a slípka začla kvokat v pátek tak jsem ji nijak nepotápěl a nemučil ale každou hodinu jsem ji vzal zhora kolem křídel a v sudu s vodou jsem ji chladil vždy jen tak minutku,dvě no a v neděli už byl klid.když jsem ji tam bral tak po čtvrté-popáté tak už ani neprotestovala jen se přikrčila a čekala až ji vemu.
Nejlepší ale je nedělat nic ta slepice si tím prostě musí projít ale mě příjde že jsem ty podstatně zkrátil.
Chovu zdar s pozdravem Sedláček.

25.6.2013 14:48
lenkape

XXX.XXX.104.165

Jak bych byla ráda aspoň za jedinou kvokající slepici. Z 14 pořád žádná . A loni z nich 3 kvokaly a odvodily mladé.smajlík

26.6.2013 11:04
katka83

XXX.XXX.218.77

Mne pani čo mi minulí rok predala hybridky tvrdila že je velmi malá pravdepodobnosť že z ních budú kvoky a zo 6 kvokajú dve a jednej sa dnes už aj kuriatka liahnu.Možno som ich niečim nesprávnym kŕmila.smajlík

Jerrýýý

1.7.2017 20:55
Jerrýýý

XXX.XXX.199.250

Při kvočení má slepice vyší teplotu těla a tak ji stačí dát 1/4 acylpirínu. Koukáte co?

4.8.2021 23:52
reznade

XXX.XXX.216.38

Jerrýýý napsal(a):
Při kvočení má slepice vyší teplotu těla a tak ji stačí dát 1/4 acylpirínu. Koukáte co?

Jak dáváte ten acylpirín? Bude stejně fungovat i paralen případně ibalgin? Oba se používají také na horečku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.8.2021 07:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

reznade napsal(a):
Jak dáváte ten acylpirín? Bude stejně fungovat i paralen případně ibalgin? Oba se používají také na horečku.

Já bych se na vašem místě řídila radami zdejších zkušených chovatelů a ne výkřiku nějakého Jerýýý. Upřímně, nevím, jestli někdo někdy dával slepicím paralen, acylpyrin nebo ibalgin. Dost o tom pochybuji. Minimálně pro ně není určen.

Přidejte reakci

Přidat smajlík