Děkuji moc všem, kteří reagovali na moje dotazy a nejasnosti. Už se vylíhlo více kuřátek.
Tak jedna kočinka už má jen kuřátka,vylíhlo se pod ní 9 kuřátek.
Nedovylíhlá 3 vejce jsem už včera na noc dala té druhé kočince, aby ta co sedí, měla klid na vejcích a ta, co už má vylíhlá kuřátka, se nemusela starat o nevylíhlá vejce.
Přes den jsem dala tato 3+5 kuřátek do inkubátoru, když se tak ochladilo a mám je v nezateplené králíkárně. Kvočně jsem nechala přes den ta 4 nejstarší, která byla v inkubátoru přes den včera. Mohu přes noc, je docela chladno, nechat pod kvočnou všech 13 ? Schovají se všechna ?
janazlesa
napsal(a):
Měla jsem loni kuřata poprvé, a právě 13. A v tomto věku ani jedno nevykukovalo zpod kvočny ven.
Pozdravuji Janu do lesa a děkuji za povzbudivou odpověď.
Tak teď jen, aby se trochu oteplilo. Teď jich má kvočna 5 u sebe a já v inkubátoru 10. Druhá kvočna sedí na zbylých 7mi vejcích . Včera večer se začínalo klubat další. Tak jsem se tu na jiném vlákně ptala, jak vypadá vejce při prosvěcování na konci inkubace...
Našla jsem, že někdo tyto vejce testuje ponořením do vody ? Jak to správně provést a vyhodnotit. Vlažná voda je kolik st.C ? Vejce se vloží na dno ? Jak výrazný je ten pohyb v případě, že je ve vejci kuřátko, které se vyvíjí. Kolikátý den je možno takto vejce testovat a vyřazovat ta, která jsou bez živých kuřátek , aby zbytečně nebrala místo a teplo těm živým
?
Už je vylíhnuto, jen 3. wyndontka ještě sedí, zítra to bude 22.den od posledních přidaných vajec pod kvočnu 17.5. Příště budu psát tužkou na vejce datum.
2. kočinka s kuřátky
2. wyandontka s kuřátky
Tak a teď tu slepičí drobotinu ještě zdárně odchovat.
dupacka
napsal(a):
no vidíte jak to pěkně dopadlo ona ta příroda to za nás zařídí co to neumíme ještě
Jenže příroda byla i u první wyandontky....na radu syna jsem jí sebrala vejce, aby se po dvou dnech začala starat o kuře....takže výsledek jeden Plivníček.
A když se proklubala po čase dvě žlutá kuřátka u první kočinky a já tam viděla ta opuštěná vejce, napadla mě fauna (syn už tu nebyl)....výsledek čtyři kuřátka.
Nenapadlo by mě odebírat si kuřátka, než se další dovylíhnou a pak je kvočně zase dát. Kočinka mě potěšila. Ujala se i těch žlutých dvou, ačkoliv jsem je měla u sebe v kuchyni 8 dní, než se vylíhla další dvě. Vůbec ji nerozhodilo, že jsou výrazně větší a žlutá.
Díky vám, že jste mně poradili....
Ještě ve špinavém budníku, den před přestěhováním a odebráním zbylých nevylíhnutých vajec.