Dobry den,
28. 5. 2013 jsem si od teto firmy koupila skoro 3 tydenni kace. Az do vcerejsiho rana vypadalo zdrave (behalo, plavalo, zralo...), ale pak se to zmenilo (prestalo zrat, plavat, nejdriv jen porad pilo a nakonec uz ani nebylo schopne se postavit na nohy)... A vysledek? Vcera vecer (29. 5. 2013) jsem ho musela jit zakopat... Nemela jsem ho ani 48 hodin... Je pravde podobne, ze jsem si ho uz nemocne privezla domu, ale nejsem veterinar, takze tady nebudu psat konkretni nazev nemoci... Chtela bych tedy touto cestou pozadat vsechny, kteri si od teto firmy a tento den koupili rovnez kacata, aby se mi ozvali... Rada bych vedela, jestli se tohle nestalo i nekomu dalsimu... Dekuji vsem za odpoved.
Karolina Maskova
Dobrý den, my jsme koupili 6 káčat (mulardů) o týden dříve a byly asi týden staré.Rovněž jsme přímo od prodejce koupili krmnou směs a ještě nějaký preparát, údajně výživové vitamíny.Zpočátku se držely v hloučku a nic jsme nezpozorovali, ale asi za týden začalo jedno kachňátko kulhat a polehávat a na druhý den zdechlo.Další se začaly vzájemně oškubávat,Telefonovala jsem včera do firmy KAVAPO, jestli mi mohou poradit,zda jim nechybí nějaké vitamíny nebo něco podobného a řekli mi ,ať jim zkusíme doplnit bílkoviny.Tak jim dáváme vařená vajíčka a kopřivy, ale jsem dost zklamaná.Předpokládala jsem,že když koupíme krmivo od výrobce, bude alespoň pro prvních pár dnů dostačující.Je náš první pokus o chov, tak uvidím,jaké budou výsledky.
Dobry den,
moc Vam dekuji za odpoved. Vazim si toho a jsem rada, ze se nekdo ozval. Ja mela obycejnou kacku domaci. Taky jsem ji koupila ty vitaminy - dva pytlicky (rozpustny zluty prasek do vody). Davala jsem ji je do piti hned, jak jsem ji privezla. Bohuzel jsem mela jen jednu, takze uz mi zadna mala zluta kacka nezbyla. Jednalo se rovnez o prvni kacku, takze jsem se o chovu techto zvirat snazila predem neco zjistit a podle toho se zaridit. Pred mesice jsme u teto firmy kupovali ctyri tri mesicni krocany a ti jsou vsichni zdravi a zadny problemy nemaji... Takze jsem do te doby, nez Storky posla, mela s KAVAPEM dobre zkusenosti a nemela jsem duvod, si kacku kupovat jinde... Bohuzel to dopadlo tak, jak to dopadlo... Prekvapilo me, jak rychle ta nemoc postupovala... Jeji stav se menil doslova kazdou hodinu... V utery jsem si privezla zdrave vypadajici zvire a druhy den vecer se tohle zvire nebylo schopne ani postavit nebo zvednout hlavu... Snazila jsem se ji krmit, ale nejak to nepomohlo... Mrzi me, ze jste prisla o jednu kacku a drzim palce pri chovu tech zbylych. Snad uz o zadnou jinou neprijdete.
pomořanka

XXX.XXX.188.108
malinulka
napsal(a):
A ještě jsem zapomněla, máme je také v pokojové teplotě, takže v tomto směru O.K..
Káčata v tomto věku potřebují zdroj tepla (žárovku, kvočnu...), kde je teplota alespoň 30 - 32°C. Běžná pokojová teplota jim nestačí.
Takže Vaše kačenky nebyly nemocné, ale nastydlé.
kelim
napsal(a):
Nepíšete co dostavalo ke krmení a v jaké teplotě bylo . A koupání pro tak malé káče někde z haly které není promaštěne taky asi nic moc co.
3 týždnové káča njeje malé , ja púšťam pižmovky už od 3 dní na záhradu kde majú vaničku s vodou a kúpu sa celé dni :) aj ked káčatá z haly môžu byť menej odolné predsa len sú umelo odchované :) ale myslím si že voda tam nehrá žiadnu rolu :) to skôr to že nemalo káča imunitu :)
Dobrý den,18.5.jsem si zakoupil tři desetidenní housata za 160.-kč kus, což byla cena za dvacetidenní, ale prý nejsou.Rozvozce je chytl za krky všechny dohromady a pak mi je šoupnul do krabice.Doma mě hned jedno house klempírovalo, pořád pospávalo, nechtělo moc žrát.Včera pošlo neschopno pohybu.Volal jsem to majitelce a ta mi za to dnes poslala staršího mularda, housata už nemá.Ze strany majitelky to bylo vstřícné a na zacházení řidičů se zvířaty se zaměří, protože to house mohl zranit svým zacházením.
Lidka2

XXX.XXX.39.146
Dobrý den, také jsem si koupila 6 housat od firmy KAVAPO a nejsem vůbec spokojená. Také údajńě 3 týdenní za 160, - korun. Jedno umřelo hned, další za 3 dny a teď mi umírá třetí v křečích, apatycké, nemůže na nohy a nežere. Byla jsem s ním již 3x u veterináře. zaplatila soustu peněž za vitamíny, injekce, odparazitování a nic. Paní majitelka je neochotná, nevstřícná a vše svádí na Vás. Napište, jestli někdo máte podobné zkušenosti. Děkuji. Od KAVAPA již nikdy více.
Dobrý den,
jednou jsem měl od KAVAPO mulardy, objednávl jsem si je tak, aby měli alespoň 14 dní. Dovezli v rozvozu káčata stará tak týden i to je moc. Byli ještě v té malé zavírací krabičce a počítali stejnou cenu jakou slibovali za 14 denní. Z 10 mulardů pošlo jedno a ostatní krásně rostli, až na to jednání nebyl problém, ale také již u nich neberu.
Jirka.
Zdeněk Řípa

XXX.XXX.146.72
tom555
napsal(a):
My jsme od Kavapa koupili 8 kachen a také tu směs a žádná nepošla všechny vyrostly krásné zdravé.
Taky jsme koupily káčata. Asi i tu směs k nim, to není podstatné. Měly se k světu, vypadaly krásně, děti s nich byly nadšený. Žádný nechcíplo, Byla jsme celkově spokojený s jejich službou.
Zdeněk Řípa

XXX.XXX.146.72
tom555
napsal(a):
My jsme od Kavapa koupili 8 kachen a také tu směs a žádná nepošla všechny vyrostly krásné zdravé.
Taky jsme koupily káčata. Asi i tu směs k nim, to není podstatné. Měly se k světu, vypadaly krásně, děti z nich byly nadšený. Žádný nechcíplo, Byli jsme celkově spokojený s jejich službou.
Takže falešné profily nejen falešného Zbyška z Lipí založené KAVAPEM se opět vyjadřují.
Opět podotýkám, že KAVAPO.cz/Slepičář.cz jsou "šmejdi" ! Týrání zvířat, morální úpadek v komunikaci se zýkazníky a mnoho mnoho stížností napálených zákazníků na veterinární správě. Veškerá zvířata v zuboženém stavu! Lidi, kdo koupil, natáčejte, a pěkně ty podvoidníky v tom vymáchejte!