Žerou vajíčka ... nežerou vajíčka ... ???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2013 23:11
adla

XXX.XXX.162.210

Dobrý den,
mám 19 slepic, dohromady mi jich 7 sedělo na vejcích a další 4 kvokaly. Takže aktivně snášelo 8 slepic, měla jsem někdy 7, někdy 8 vajec. Ty 4 slepice jsem dala "do chládku" (oddělila do jiného kurníku bez podestýlky se žrádlem), aby přestaly kvokat. Povedlo se, nekvokají. Pak jsem je vrátila mezi ostatní snášející slepice ... a od toho dne sbírám jen 3 někdy 4 vajíčka denně. Jak mám přijít na to, zda mi některá slepice vajíčka nebaští? Hledala jsem, zda mi někde nezanáší, ale nic jsem nenašla. Je pravda, že ten první den, kdy jsem sebrala jen 3 vajíčka, tak jsem zkusila položit na zem jedno vajíčko, co jako na to ostatní slepice budou dělat. Přišel kohout a začal vajíčko zobákem postrkovat, pak přišly další dvě slepice, začaly ho napodobovat, až nevím ani které se povedlo vajíčko "načít" a už to jelo!!! Ani jsem nestihla postřehnout, která to byla!smajlík Taky jsem jeden den zapomněla na stole v prostoru, kde se slepice pohybují, tři vajíčka, a když jsem si to asi za tři hodiny uvědomila a šla tam pro ně, tak to jedno bylo proklovnuté, ale zůstalo tam.
Tak poraďte, co si o tom myslíte. A jestli vajíčka některá z nich baští, jak na to mám v tom počtu přijít?smajlík
Děkuji moc za radu.

31.5.2013 19:12
mysak

XXX.XXX.117.171

adla napsal(a):
Dobrý den,
mám 19 slepic, dohromady mi jich 7 sedělo na vejcích a další 4 kvokaly. Takže aktivně snášelo 8 slepic, měla jsem někdy 7, někdy 8 vajec. Ty 4 slepice jsem dala "do chládku" (oddělila do jiného kurníku bez podestýlky se žrádlem), aby přestaly kvokat. Povedlo se, nekvokají. Pak jsem je vrátila mezi ostatní snášející slepice ... a od toho dne sbírám jen 3 někdy 4 vajíčka denně. Jak mám přijít na to, zda mi některá slepice vajíčka nebaští? Hledala jsem, zda mi někde nezanáší, ale nic jsem nenašla. Je pravda, že ten první den, kdy jsem sebrala jen 3 vajíčka, tak jsem zkusila položit na zem jedno vajíčko, co jako na to ostatní slepice budou dělat. Přišel kohout a začal vajíčko zobákem postrkovat, pak přišly další dvě slepice, začaly ho napodobovat, až nevím ani které se povedlo vajíčko "načít" a už to jelo!!! Ani jsem nestihla postřehnout, která to byla!smajlík Taky jsem jeden den zapomněla na stole v prostoru, kde se slepice pohybují, tři vajíčka, a když jsem si to asi za tři hodiny uvědomila a šla tam pro ně, tak to jedno bylo proklovnuté, ale zůstalo tam.
Tak poraďte, co si o tom myslíte. A jestli vajíčka některá z nich baští, jak na to mám v tom počtu přijít?smajlík
Děkuji moc za radu.

Nezbude než sednout si a pozorovat. Slepice, která porávě dojedla vajíčko bude mít určitě žlutý, ulepený zobák od žloutku.

31.5.2013 19:45
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

adla napsal(a):
Dobrý den,
Děkuji moc za radu.

Kvočnám trvá cca 4-5 dní než začnou nést vajíčka. A slepice se taky jinak chovají, když dáte vejce na zem a když je v hnízdě. V hnízdě to je pro ně jakoby svaté smajlík Ale na zemi se k tomu rozběhnou a začnou to skoumat myslí si, že je to normální potrava. Buď vám někde zanaší nebo si daly pauzu zanašení ani, tak nenajdete mě třeba jedna liputka nosila v skleněné nádobě z pískem a jak jsem to našel , tak hned začla nést do hnízda (přivedla mě k tomu ona jak jsem byl u slepic ona frkla na vratka a hned tam a tam a už to bylo smajlík ). Nic jiného vám nezbyde než slepice nenápadně pozorovat kam chodí smajlík A když vejce sežerou bude mokré hnízdo, špinavé nohy i zobák od žloutku. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík