Letos se mi vylíhlo bohužel jen 5 housat. Je jim již týden a ze dne na den jedno přestalo žrát, ráno začlo hůře chodit, jakoby se motalo, večer už jen sedělo, když chtělo vstát přepadlo a do druhého rána bylo mrtvé. Za dva dny se totéž stalo dalšímu houseti a dnes mi uhynulo již třetí. Mám je u husy, takže teplo mají, jsou v suchu. Nikdy se mi nic podobného nestalo. Neví někdo čím by to mohlo být??? Děkuji za rady
Dobrý den,
pokavaď nejedly mohly by mít žabky, s tím co popisujete by to tak probíhalo, byly by vysílení motaly by se pak by zalehly a vyčerpáním zahynuly. Na horní straně jazyku by jste viděl takový puchýřek může být i malý. Už při vypozorování prázdných volat, či motání při chůzi se musí zkontrolovat jazyk, při spatření žabek ihned vyříznout.
S pozdravem Jaroslav Urban
Dobrý den,
děkuji za radu. Že by to mohly být žabky jsem si taky myslel, ale ani u jednoho housete jsem na jazyku nic nenašel. Zdá se mi, že měly jazyky naprosto v pořádku. Vy jste ze Záryb u Brandýsa? Já bydlím taky u Brandýsa. Myslíte že by bylo možné pokud by další house takto onemocnělo, že bych za Vámi zajel se poradit? Pokud by to bylo možné tak mi prosím nechtě kontakt na mailu srenkmichal@seznam.cz
Děkuji