Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.6.2013 15:42
kamnari

XXX.XXX.19.22

Dobrý den,
uhynuly mě 2 kvočny den po sobě. Jedna seděla asi 19 dnů a druhá se k ní přidala asi před 6-ti dny. Jídlo a pítí měli dostatečně, taky jsem je vyháněl a jedli uplně normálně. Najednou za poslední 2-3 dny jim vybledli hřebínky a uhynuly. Nevíte prosím příčinu ?

13.6.2013 15:46
venziva

XXX.XXX.32.1

kamnari napsal(a):
Dobrý den,
uhynuly mě 2 kvočny den po sobě. Jedna seděla asi 19 dnů a druhá se k ní přidala asi před 6-ti dny. Jídlo a pítí měli dostatečně, taky jsem je vyháněl a jedli uplně normálně. Najednou za poslední 2-3 dny jim vybledli hřebínky a uhynuly. Nevíte prosím příčinu ?

Tipla bych to na nějaké prazity, kteří sáli slepicím krev. Večer prohlédněte všechny slepice.

21.6.2013 13:41
ket

XXX.XXX.43.232

Málem jsem díky parazitům také přišla o kvočnu. Pět dní před vylíhnutím už neměla sílu opatrně sedět na vejcích, tak jedno rozbila. Začala jsem ji sledovat, když druhý den rozbila další vejce a začala hrozně blednout a malátnět, okamžitě jsem ji postříkala proti parazitům a odčervila ji. Vejce jsem ji sebrala a dala dolíhnout do líhně. Po týdnu se dala dohromady a zase sedla, dala jsem pod ni kuřata z líhně a vše je ok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík