Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ferencjo

17.6.2013 15:43
ferencjo

XXX.XXX.5.221

Slávne naše zväzy.slávne naše kluby,
o čom je naše chovateľstvo.keĎ z chovného kmeňa lososovitých wyandotiek padajú biele kurčatá a z vajíčok po európskom šampionovi kohútovi Oravky sa liahnu kurence s listovým hrebeňom?
JF smajlík

17.6.2013 23:21
havok

XXX.XXX.7.11

ferencjo napsal(a):
Slávne naše zväzy.slávne naše kluby,
o čom je naše chovateľstvo.keĎ z chovného kmeňa lososovitých wyandotiek padajú biele kurčatá a z vajíčok po európskom šampionovi kohútovi Oravky sa liahnu kurence s listovým hrebeňom?
JF smajlík

no lososove jak se vylihnou jsou bile pak dostavaji barvu

17.6.2013 23:51
danis

XXX.XXX.188.108

Koupil jsem násadová vejce wyandoty modrozlaté. Od registrovaného chovatele, po kohoutovi z Německa.
Vylíhla se směska. Modrozlaté, černozlaté, zlatobílé, koroptví. A to ještě není jisté, jestli to vůbec jsou wyandoty.
Kdepak udělali soudruzi z NDR chybu??? smajlík

18.6.2013 00:14
marysh

XXX.XXX.114.252

Co je to " registrovaný " chovatel ???

18.6.2013 07:54
nietsch

XXX.XXX.54.125

danis napsal(a):
Koupil jsem násadová vejce wyandoty modrozlaté. Od registrovaného chovatele, po kohoutovi z Německa.
Vylíhla se směska. Modrozlaté, černozlaté, zlatobílé, koroptví. A to ještě není jisté, jestli to vůbec jsou wyandoty.
Kdepak udělali soudruzi z NDR chybu??? smajlík

Vážený příteli,
modrá barva u drůbeže neni homozygotni ale heterozygotni. To znamena, ze je slozena z "černé" a "bílé" barvy, kreré nejsou typické bílé a černé barvy a neměly by se dávat do bílých a černých vyandotek. Proto když jste koupil vejce modrozlatých vyandotek je logicke, že asi 50% by mělo být modrozlatých, 25% bílozlatých a 25% černozlatých, což by bylo v pořádku. Procenta jsou idealní a spíš orientačmí.
Ty koroptví tam samozřejmě nemají, co dělat, tam někdo udělal skutečně chybu.

S chovatelským pozdravem Nietsch K.

18.6.2013 09:40
danis

XXX.XXX.188.108

marysh napsal(a):
Co je to " registrovaný " chovatel ???

Chovatel registrovaný v klubu ne?

18.6.2013 09:43
danis

XXX.XXX.188.108

nietsch napsal(a):
Vážený příteli,
modrá barva u drůbeže neni homozygotni ale heterozygotni. To znamena, ze je slozena z "černé" a "bílé" barvy, kreré nejsou typické bílé a černé barvy a neměly by se dávat do bílých a černých vyandotek. Proto když jste koupil vejce modrozlatých vyandotek je logicke, že asi 50% by mělo být modrozlatých, 25% bílozlatých a 25% černozlatých, což by bylo v pořádku. Procenta jsou idealní a spíš orientačmí.
Ty koroptví tam samozřejmě nemají, co dělat, tam někdo udělal skutečně chybu.

Děkuji za vysvětlení. To mi nikdo neřekl. Co s těmi jinak barevnými? Jsou použitelní do chovu s partnery svého zbarvení? Nebo je mám vyřadit? Nechci potomstvo prodávat, jen mít na zahradě hezké slípky, ale i tak bych byl rád, aby vypadaly tak, jak vypadat mají.

18.6.2013 12:12
nietsch

XXX.XXX.54.125

danis napsal(a):
Děkuji za vysvětlení. To mi nikdo neřekl. Co s těmi jinak barevnými? Jsou použitelní do chovu s partnery svého zbarvení? Nebo je mám vyřadit? Nechci potomstvo prodávat, jen mít na zahradě hezké slípky, ale i tak bych byl rád, aby vypadaly tak, jak vypadat mají.

Nemáte zač. Modrozlaté, bílozlaté a černozlaté můžete použít do chovu modrozlatých. Uvedu Vám několik možností jak sestavit hejno.
modrozlatý x modrozlatý už jsem uvedl 50% modrozlatých, 25% bílozlatých, 25% černozlatých
modrozlatý x bílozlatý potomstvo je 50% modrozlaté a 50% bílozlaté
modrozlatý x černozlatý potomstvo je 50% modrozlaté a 50% černozlaté
černozlatý x bílozlatý potomstvo je 100% modrozlaté
U techto kombinací na pohlaví nezáleží. Koroptví bych u Vás nepoužil do chovu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík