dobrý den, 21.5 jsem odebrala kachně 8 vajec (měla jich tak 20) a dala jsem je do líhně. včera večer (18.6) jsem vejce kontrolovala a jedno kachně pipalo a další 2 se cpali do vzduchové komůrky. dnes rano v 7hodin jsem šla vlhčit a zjistila jsem že jsou 3 vejce naprasklé. hned jsem jela zkontrolovat kachny a pod něma žádná naprasklá. je možné aby pižmovka byla tak brzo... nebo mám přičíst tak 2-3 dny ale to kačka neseděla uplně
příjmou ty co mám v líhni????
Po vlastních zkušenostech nechávám kachny s kachňátky nejdříve v menším prostoru.Mám jednu "splašenou" pižmu a ta hned první den s káčaty běhala po celé zahradě a některá káčátka to nepřežila.Takže od té doby je nechávám zesílit a pak je teprve pouštím po celé zahradě.Naše kačka mi teď vodí 25 kačenek,protože část ukradla sousedce z výběhu (přes den je vodí a na noc jich část vracím druhé kačce).Jinak v druhé oplocence mám taky dvě pižmy s káčaty a ty vodí káčata společně a večer si je spravedlivě podělí.Takže u nás je mezi kačenami a káčaty pohoda,jedna mi adoptovala mezi svá káčata i housátko,ale jak to dopadne u Vás to si netroufám říct.Přeji úspěšné líhnutí.
Tak dneska ráno jsem přišla otevřít drůbež a na zemi bylo kachňátko - vypadlo z hnízda tak jsem ho vzala a dala k tem dvoum ze včera do odchovny (třetí z líhně mi uhynulo- bylo dokola naklubané ale pak se asi blbě otočilo a asi se udusilo)
mám v líhni 2 vejce která skoro zhnědla - jsou odumřelé??? nevidím pohyb jen tmavé fleky, před 10 dny se ještě hýbali