Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.6.2013 08:37
kirinka7

XXX.XXX.106.53

Dobrý den, chci se zeptat jestli někomu od pondělí 17.6 do ted 22,23.6 uhynula nějaká drůbež???
v Pátek mi do rana zdechly 3 slepičky australky a do odpoledne další 1slepice (po vykuchání - zelenomodré plýce)
dnes v sobotu zdechl do rána kohout Vlašky
Měli 14 týdnů!!!!!
asi mám tak blbé slepice že sedí všechny na jednom místě - přemýšlím že asi polovinu odvezu k rodičům

22.6.2013 13:54
honzapm

XXX.XXX.29.18

??? jak sedí na jednom místě? a kde mají sedět???

U mne - z 61 slepic úhyn nula. Mají kamenný chlév a ovocný sad (stín).

22.6.2013 13:55
honzapm

XXX.XXX.29.18

Jsme 650 m n.m.

Ale jestli máte nějakou dřevěnou boudičku, ideálně natřenou na černo
a ještě u jižní stěny domu a jste např. z Polabí, pak je to samozřejmě o něčem jiném.

22.6.2013 13:57
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

A nemáte tam škůdce ? Neměli slepice bledé hřebeny ? Nechce se mi věřit, že jich tolik zdechlo z horka !

22.6.2013 18:38
milan53

XXX.XXX.224.56

Dobrý deň.Liahnem od Dacembra.Mám už pekné sliepočky,niektoré začínajú niesť.Je toho na 80ar.pozemku asi350 kusov,menšie i väčšie.Čo sa týka vodnej hydiny tá má svoj výbeh z jazerom.Skôr nejaký tvorček uhynul,ale cez tieto horka zatial nič.Mám vela vysadených stromov pod ktoré sa vždy sťahujú pred slnkom.Bývam pod lesom a to je tiež výhoda,chladnejšie a lepší vzduch.Ak sa organismus prehreje-skolabuje či už zviera lebo človek.Má sa ochladiť ,snáď to bude lepšie.

22.6.2013 19:45
kirinka7

XXX.XXX.106.53

jsem ze severní moravy (asi 60km od olomouce směr sever) 360m.n.m. v 5 rano tu bylo 25stupnůve čt i pa, mám zděnou šupňu směřovanou na východ
mám udělané provizorní bidlo z rámu co se dával na pařeniště (2x1,2m) je tam 8 šprušlí a tak 20slepic si sedne na 2-3 šprušle do takového kruhu a některé si sednou ještě pod ně na zem.

slipky neměli na sobě nic - predatora vylučuji - mohl si vzit mala kuřata nebo liliputky
ale v okolí chcipají kralici i někomu slepice

22.6.2013 20:51
habado

XXX.XXX.3.75

No já jsem z uherskohradišťska a u nás bylo ze čtvrtka na pátek v 5:00 dokonce 27,5 stupně a neumřelo nic slepice, husy,kačeny s kachňaty, husy i krůty s krůťaty vše v poho. Tak příčinu vašeho úmrtí nevidím ve vedru.smajlík

23.6.2013 00:00
etua

XXX.XXX.191.213

kirinka7 napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat jestli někomu od pondělí 17.6 do ted 22,23.6 uhynula nějaká drůbež???
v Pátek mi do rana zdechly 3 slepičky australky a do odpoledne další 1slepice (po vykuchání - zelenomodré plýce)
dnes v sobotu zdechl do rána kohout Vlašky
Měli 14 týdnů!!!!!
asi mám tak blbé slepice že sedí všechny na jednom místě - přemýšlím že asi polovinu odvezu k rodičům

Tak nějak to píšete zmatečně.Napište,kde slepice přes noc skutečně seděly?A,ty pošlé,měly všechny tak zelenomodré plíce?
Jinak to vypadá na udušení čpavkem.

23.6.2013 22:03
kirinka7

XXX.XXX.106.53

ano...všechny měli zelenomodré plíce i játra

dnes ráno mi zdechla krůta 10týdnů ale problém byl na játrech - fleky, plýce měka nádherně růžové

ráno jsem vše vyklidila a nově podestlala

23.6.2013 22:17
hudos00781

XXX.XXX.146.73

naše sliepky tiež do predvčera sedeli všetky natalčené vedla seba a pritom priestoru maju dosť a je im tak horúco že vkuse maju otvorené zobáky a zvesené krídla ale asi im to došlo a teraz sa rozprestreli po celej stajni a sedia hlavne na kovovom chlieviku pre svine asi ich to ochladzuje

23.6.2013 22:25
honzapm

XXX.XXX.29.18

Popis hřadování je normální - když dám deseti slepicím 5 třimetrových bidel,
tak si vlezou na tři prostřední a hezky pěkně k sobě.

Jen doufám, že ty, co sedí pod nimi (kým? pod slepicemi nebo pod bidly?) na zemi,
sedí kousek stranou a ty na bidlech na ně nemohou kálet.

Ale ty, co nehřadují na bidlech, jsou (zdravotně) podezřelé
- každá zdravá slepice dá přednost nocování ve výšce, než na zemi.

Pokud tedy nemáte bidla moc vysoko a ony třeba nejsou těžší plemeno
nebo nemají ostříhaná křídla a podobně.

K úhynům - horkem to tedy není - čím to je, nevím, bo nejsem veterinář.

24.6.2013 04:47
etua

XXX.XXX.191.213

kirinka7 napsal(a):
ano...všechny měli zelenomodré plíce i játra

dnes ráno mi zdechla krůta 10týdnů ale problém byl na játrech - fleky, plýce měka nádherně růžové

ráno jsem vše vyklidila a nově podestlala

bez rozboru jater těžko určit-může to být kokcidioza, černohlavost-nejspíš,ale idalší onemocnění.Nasaďte odčervení drůbeže-mladé,pak dejte podpůrnou léčbu-B-komplex ,dospělým slepicím Carbofit-živ.uhlí s dubovou kůrou,výborná věc pro vyčištění organizmu.

26.6.2013 20:22
standa138

XXX.XXX.252.54

Dobrý den
mám úplně stejný problém asi.Jen pro informaci jsem z Jeseníku.Během 2-3 týdnů úhyn 5 ks slepic vše byly hybridy 1 bílá 2 červené a 1 černá dnes ráno-neznám přesné názvy omlouvám sesmajlík.Slepice vypadají úplně zdravě vždy tak jeden den předem začne posedávat pak se nemůže postavit na nohy a začne jim padat hlava na stranu a nejpozději druhý den konec.Nenašel jsem ani žádné krvácení či potrhání od predátora ani průjem ani nic jiného jen jsem si zatím netroufl vykuchat asi budu muset jak tady čtu.Už přemýšlím i o poslání na rozbor pokud to bude pokračovat-doufám že né.Jinak nikdy mi žádná drubež neuhynula a to je chovám asi 8 let tak jsem z toho clekem nervozní.Krmení a péče stále stejná takže ani žádná změna potravy nebo bydlení nebo něčeho jinéhosmajlíkPokud někdo podle těchto informací i když asi nejsou úplné dokáže poradit budu rád.

Martinhaj

23.6.2017 09:54
Martinhaj

XXX.XXX.1.19

Dnes jsem našel odpoledne mrtvou slepici na popelišti. Ráno byla veselá a běhala z 12 dalšíma, odpoledne tuhá. Je to možné z vedra když sedí celý den pod thujema ve stínu a mají vše? Staří 4 měsíce. Výběh v lese.
Žádné viditelné zranění. Podezíral jsem kohouty že jak dospívají tak se chovají občas surově. Ale může kohout slepici zabít jen tak?

Přidejte reakci

Přidat smajlík