Dobrý den, chci se zeptat jestli někomu od pondělí 17.6 do ted 22,23.6 uhynula nějaká drůbež???
v Pátek mi do rana zdechly 3 slepičky australky a do odpoledne další 1slepice (po vykuchání - zelenomodré plýce)
dnes v sobotu zdechl do rána kohout Vlašky
Měli 14 týdnů!!!!!
asi mám tak blbé slepice že sedí všechny na jednom místě - přemýšlím že asi polovinu odvezu k rodičům
Dobrý deň.Liahnem od Dacembra.Mám už pekné sliepočky,niektoré začínajú niesť.Je toho na 80ar.pozemku asi350 kusov,menšie i väčšie.Čo sa týka vodnej hydiny tá má svoj výbeh z jazerom.Skôr nejaký tvorček uhynul,ale cez tieto horka zatial nič.Mám vela vysadených stromov pod ktoré sa vždy sťahujú pred slnkom.Bývam pod lesom a to je tiež výhoda,chladnejšie a lepší vzduch.Ak sa organismus prehreje-skolabuje či už zviera lebo človek.Má sa ochladiť ,snáď to bude lepšie.
jsem ze severní moravy (asi 60km od olomouce směr sever) 360m.n.m. v 5 rano tu bylo 25stupnůve čt i pa, mám zděnou šupňu směřovanou na východ
mám udělané provizorní bidlo z rámu co se dával na pařeniště (2x1,2m) je tam 8 šprušlí a tak 20slepic si sedne na 2-3 šprušle do takového kruhu a některé si sednou ještě pod ně na zem.
slipky neměli na sobě nic - predatora vylučuji - mohl si vzit mala kuřata nebo liliputky
ale v okolí chcipají kralici i někomu slepice
kirinka7
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat jestli někomu od pondělí 17.6 do ted 22,23.6 uhynula nějaká drůbež???
v Pátek mi do rana zdechly 3 slepičky australky a do odpoledne další 1slepice (po vykuchání - zelenomodré plýce)
dnes v sobotu zdechl do rána kohout Vlašky
Měli 14 týdnů!!!!!
asi mám tak blbé slepice že sedí všechny na jednom místě - přemýšlím že asi polovinu odvezu k rodičům
Tak nějak to píšete zmatečně.Napište,kde slepice přes noc skutečně seděly?A,ty pošlé,měly všechny tak zelenomodré plíce?
Jinak to vypadá na udušení čpavkem.
naše sliepky tiež do predvčera sedeli všetky natalčené vedla seba a pritom priestoru maju dosť a je im tak horúco že vkuse maju otvorené zobáky a zvesené krídla ale asi im to došlo a teraz sa rozprestreli po celej stajni a sedia hlavne na kovovom chlieviku pre svine asi ich to ochladzuje
Popis hřadování je normální - když dám deseti slepicím 5 třimetrových bidel,
tak si vlezou na tři prostřední a hezky pěkně k sobě.
Jen doufám, že ty, co sedí pod nimi (kým? pod slepicemi nebo pod bidly?) na zemi,
sedí kousek stranou a ty na bidlech na ně nemohou kálet.
Ale ty, co nehřadují na bidlech, jsou (zdravotně) podezřelé
- každá zdravá slepice dá přednost nocování ve výšce, než na zemi.
Pokud tedy nemáte bidla moc vysoko a ony třeba nejsou těžší plemeno
nebo nemají ostříhaná křídla a podobně.
K úhynům - horkem to tedy není - čím to je, nevím, bo nejsem veterinář.
kirinka7
napsal(a):
ano...všechny měli zelenomodré plíce i játra
dnes ráno mi zdechla krůta 10týdnů ale problém byl na játrech - fleky, plýce měka nádherně růžové
ráno jsem vše vyklidila a nově podestlala
bez rozboru jater těžko určit-může to být kokcidioza, černohlavost-nejspíš,ale idalší onemocnění.Nasaďte odčervení drůbeže-mladé,pak dejte podpůrnou léčbu-B-komplex ,dospělým slepicím Carbofit-živ.uhlí s dubovou kůrou,výborná věc pro vyčištění organizmu.
Dobrý den
mám úplně stejný problém asi.Jen pro informaci jsem z Jeseníku.Během 2-3 týdnů úhyn 5 ks slepic vše byly hybridy 1 bílá 2 červené a 1 černá dnes ráno-neznám přesné názvy omlouvám se.Slepice vypadají úplně zdravě vždy tak jeden den předem začne posedávat pak se nemůže postavit na nohy a začne jim padat hlava na stranu a nejpozději druhý den konec.Nenašel jsem ani žádné krvácení či potrhání od predátora ani průjem ani nic jiného jen jsem si zatím netroufl vykuchat asi budu muset jak tady čtu.Už přemýšlím i o poslání na rozbor pokud to bude pokračovat-doufám že né.Jinak nikdy mi žádná drubež neuhynula a to je chovám asi 8 let tak jsem z toho clekem nervozní.Krmení a péče stále stejná takže ani žádná změna potravy nebo bydlení nebo něčeho jiného
Pokud někdo podle těchto informací i když asi nejsou úplné dokáže poradit budu rád.
Martinhaj

XXX.XXX.1.19
Dnes jsem našel odpoledne mrtvou slepici na popelišti. Ráno byla veselá a běhala z 12 dalšíma, odpoledne tuhá. Je to možné z vedra když sedí celý den pod thujema ve stínu a mají vše? Staří 4 měsíce. Výběh v lese.
Žádné viditelné zranění. Podezíral jsem kohouty že jak dospívají tak se chovají občas surově. Ale může kohout slepici zabít jen tak?