Křivé nohy - křepelky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.6.2013 09:28
maxmilien

XXX.XXX.179.228

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kde jsme udělali chybu. Z 30 vajíček se nám vylíhlo 18 křepelek. Teplota v líhni 39,3 -6 °C a vlhkost cca 69% ke konci vyšší a mlžili jsme (měřeno na čidle, které je umístěno nahoře, takže u vajíček byla míň). 3 křepelky mají křivé prsty, 4 byly naklované ale nedostali se ven z vajíčka. Zbytek musím ještě prohlídnout jestli byly oplodněné. 2 měli špatný pupík - ale to se spravilo. Byla chyba nízká teplota nebo vysoká ? Je možné mít křepelky co mají křivé prsty na pevném dnu s podestýlkou, nebo je to zbytečné trápení? Jedná se o masné křepelky.

25.6.2013 11:07
maxmilien

XXX.XXX.179.228

Nemáte někdo zkušenost s podlepováním křivých prstů ? Dá se to provádět i druhý den po vylíhnití nebo je už pozdě ?

25.6.2013 14:04
maximus.jan

XXX.XXX.232.4

maxmilien napsal(a):
Nemáte někdo zkušenost s podlepováním křivých prstů ? Dá se to provádět i druhý den po vylíhnití nebo je už pozdě ?

křivé prsty bych nepodlepoval

25.6.2013 14:27
maxmilien

XXX.XXX.179.228

No a nechat tak nebo utratit ?

26.6.2013 05:12
fotr

XXX.XXX.251.24

Já bych je rozhodně zkusil podlepit. Prý to lze až do jednoho týdne věku.

26.6.2013 12:14
marysh

XXX.XXX.114.252

maxmilien napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kde jsme udělali chybu. Z 30 vajíček se nám vylíhlo 18 křepelek. Teplota v líhni 39,3 -6 °C a vlhkost cca 69% ke konci vyšší a mlžili jsme (měřeno na čidle, které je umístěno nahoře, takže u vajíček byla míň). 3 křepelky mají křivé prsty, 4 byly naklované ale nedostali se ven z vajíčka. Zbytek musím ještě prohlídnout jestli byly oplodněné. 2 měli špatný pupík - ale to se spravilo. Byla chyba nízká teplota nebo vysoká ? Je možné mít křepelky co mají křivé prsty na pevném dnu s podestýlkou, nebo je to zbytečné trápení? Jedná se o masné křepelky.

Bude to vysokou teplotou, dejte o 0,2°C méně a uvidíte. Vlhkost je také moc vysoká, stačí 50% Rh .

30.6.2013 21:34
dandís

XXX.XXX.99.29

Dobrý večer,v líhni má být okolo 37,8 stupňů.Vlhkost bych nechal.Z 30 ks vajíček to není tak špatné,něco bylo čisté a některé je slabé vyklubat.Nic bych nepodlepoval spíš bych to vykrmil a snědl ,jak píšete je to masný typ.Bohužel stane se že mají křivé nohy to nikdo neovlivní.

1.7.2013 09:14
maxmilien

XXX.XXX.179.228

Jednu se nám podařilo snad zachránit. Uvázali jsme jí nohy náplastí k sobě a vypadá to dobře, dnes náplast budeme sundávat. 2 jsem včera ať nerada utratila. Teplota se nám hodně špatně odhadovala, čidlo bylo nahoře ve víku a teploměry dole u vajíček podle mě ukazovaly blbosti, tak to celé bylo velký pokus omyl. Příště snad už budeme líp vybaveni.

Přidejte reakci

Přidat smajlík