Dobrý den.Máme se sousedy problémi s liškou.Odnesla nám už dohromady 50ks drůbeže.Chodí pro ni vždy ve dne,takže večerní zavírání nepomáhá.U mě byla v 17:30.Přes den máme všichni slepice a husy puštěné na zahradách.Zavírat je i přes den nechceme.To by se nám chov krutě prodražil a drůbež by byla skoro jako v drůbežárnách v kleci.To rozhodně nechceme.S myslivci u nás není pořádná domluva.Pořad se na něco vymlouvají.Že jsme mimo honidbu apod.
Můj dotaz je tento:MÁTE NĚKDO NĚJAKÉ ZKUŠENOSTI S PACHOVÝMI OHRADNÍKY?POMOHLO BY TO ABY K NÁM LIŠKA PŘESTALA CHODIT?ZA JAKÉKOLIV INFO BUDEME VDĚČNI.DÍKY VŠEM CO NAPÍŠÍ NĚJAKÝ NÁZOR ČI ZKUŠENOST.
duvod
napsal(a):
Dobrý den.Máme se sousedy problémi s liškou.Odnesla nám už dohromady 50ks drůbeže.Chodí pro ni vždy ve dne,takže večerní zavírání nepomáhá.U mě byla v 17:30.Přes den máme všichni slepice a husy puštěné na zahradách.Zavírat je i přes den nechceme.To by se nám chov krutě prodražil a drůbež by byla skoro jako v drůbežárnách v kleci.To rozhodně nechceme.S myslivci u nás není pořádná domluva.Pořad se na něco vymlouvají.Že jsme mimo honidbu apod.
Můj dotaz je tento:MÁTE NĚKDO NĚJAKÉ ZKUŠENOSTI S PACHOVÝMI OHRADNÍKY?POMOHLO BY TO ABY K NÁM LIŠKA PŘESTALA CHODIT?ZA JAKÉKOLIV INFO BUDEME VDĚČNI.DÍKY VŠEM CO NAPÍŠÍ NĚJAKÝ NÁZOR ČI ZKUŠENOST.
Zkuste chomáče lidských vlasů, od té doby co mi loni něco vytahalo nějaké holuby, je vždycky přivážu provázkem na voléru a je to dobrý, nic se neděje. Vyndavám je z hřebenu a občas měním, no mážná budu za blázna.
To vám odtahuje i husy? Můj názor je ten, že pokud chodí i ve dne, nemá žádný strach a nic jí nezastaví kromě dobré pušky. Přesvědčte myslivce, je to jejich POVINNOST tlumit škodnou, běžte přímo za hospodářem, případně pohrozte žalobou o náhradu škody, stížností na úřadě nebo Lesech ČR, které v této době zadávají pronájmy, aby jim pronájem neprodlužovali. Každopádně vždy přichází z jejich honitby, tam jí můžou dostat. Dnešní myslivci jsou líná pakáž, třeba tady poblíž se rozčilují, že pronájem honitby dostal za 5x vyšší nájem jediný cizí zájemce a oni se budou pakovat a tlouct tak jedině špačky. Taky tu nic nedělají, netlumí, nepřikrmují, nic jiného si nezaslouží. Za to hned 16. května první den povoleného lovu již od časného rána vraždili ještě nepřebarvené srnce, jen to dunělo.
Poslední možnost sehnat nějakého známého alespoň s malorážkou aby na ni počkal. Je to divočina, ale pořád lepší než Furadan v mrtvé slepici nebo kuřeti, což považuji za krajní možnost. Na sklopec zapomeňte, kmotra se vyhne všemu, i železům. K nám chodily lišky jen v noci (než 4 padly k zemi), mám od těch dob raději husy celonočně osvětlené a je klid i od lišek dvounohých.
jovis
napsal(a):
To vám odtahuje i husy? Můj názor je ten, že pokud chodí i ve dne, nemá žádný strach a nic jí nezastaví kromě dobré pušky. Přesvědčte myslivce, je to jejich POVINNOST tlumit škodnou, běžte přímo za hospodářem, případně pohrozte žalobou o náhradu škody, stížností na úřadě nebo Lesech ČR, které v této době zadávají pronájmy, aby jim pronájem neprodlužovali. Každopádně vždy přichází z jejich honitby, tam jí můžou dostat. Dnešní myslivci jsou líná pakáž, třeba tady poblíž se rozčilují, že pronájem honitby dostal za 5x vyšší nájem jediný cizí zájemce a oni se budou pakovat a tlouct tak jedině špačky. Taky tu nic nedělají, netlumí, nepřikrmují, nic jiného si nezaslouží. Za to hned 16. května první den povoleného lovu již od časného rána vraždili ještě nepřebarvené srnce, jen to dunělo.
Poslední možnost sehnat nějakého známého alespoň s malorážkou aby na ni počkal. Je to divočina, ale pořád lepší než Furadan v mrtvé slepici nebo kuřeti, což považuji za krajní možnost. Na sklopec zapomeňte, kmotra se vyhne všemu, i železům. K nám chodily lišky jen v noci (než 4 padly k zemi), mám od těch dob raději husy celonočně osvětlené a je klid i od lišek dvounohých.
Díky za příspěvky.Ten pachový ohradník jsem již aplikoval a zatím se nic nestratilo.Až budu mít jisté nějaké výsledky,určitě sem napíši.Zatím je to týden,což je brzo na nějaké soudy.S tou stížností máte asi pravdu a nějakou skusím sepsat.Jsem členem ZO ČSCH tak bych tam dal razítko a bude to taková ofic. stížnost,kde bych ještě sepsal seznam poškozených s podpisama.Pak už by musely napsat aspoň nějaké stanovisko jak to budou řešit.Ještě jsem měl nápad je pozvat pod záštitou naší organizece na nějakou veřejnou schůzi s občany,ale to by se taky mohlo zvrhnou ve slovní přestřelku s "myslivci".
Camuflage

XXX.XXX.154.21
Dobrý den, řeším stejný problém s liškou.
Pomohl vám tenkrát ten pachový ohradník?
Děkuji.
Dobrý den, dnes jsme také přišli o 2,5 měsíční husu. V noci jsou zavřené ale přes den v ohradě, taky uzavřené. Nevím co ji odtáhlo ale zrovna dnes byl u drůbeže pohyb, skoro celý den tam někdo byl a i tak byla husa odpoledne pryč. Zatím to je první o kterou jsme přišli ale bojím se to bude pokračovat. Celý den tam hlídat nemůžem. Že by liška byla tak odrzlá a přelezla plot i s tak velkou husou ? A to je hlídá veliký dvouletý houser.
Uživatel s deaktivovaným účtem

ladd
napsal(a):
Mě říkala kamarádka, že pomohlo trvale puštěné rádio na pozemku u slepic. Asi to chce naladit komerční stanici, kde písničky prokládají, reklamami, kam volají lidé - takové ty kecy, aby to nebylo monotónní.
Je to úplně k ničemu.Ráno otevírám za tmy, protože jezdím brzo do práce a tak jsem to zkusil. Rádio vesele kecalo a hrálo na plný kule a ta kur.a zrzavá se s tím vůbec nesrala a zase si přišla pro slípku. Výjimečně se jí povedlo zaklínit slepici pod plot tak, že ji nemohla dostat ven, a tak ji tam nechala viset. Psi jsou k ničemu, pachový ohradník na nic, dva mladí a jediní myslivci u nás jsou kreténi. Ve sklopci končí ježci a kočky a tak už to prostě vzdávám.Bez voliér tady už nemá smysl nic chovat. Předloni přes 40 ks, loni celkem klid a letos zase už skoro k 50 ks.Bere vše, staré, mladé, kohouty, slepičky, bílé, černé - je jí to šumák.A jestli zavírám, nebo ne je úplně jedno.Přijde prostě později.Přijde, ha - přijdou, letos jsem tu měl invazi 1 + 5.Vzbudily mě ve 3 30, rachot u kurníku, stará se snažila roztrhat pletivo a 5 mladých hajzlíků čekalo u plotu. Jo a letos tu pozabíjeli i pár hrdliček a vybrali kočce koťata.