ovecka
napsal(a):
V podstatě od vyklubání. Chce to jenom vědět, co hledat. Dana
a kde se to má hledat také potřebuji zjistit pohlaví hus,,,díky
Zdravím, tak dneska jsem se rozhodla, že si rozdělím husy od houseru, vše jsem dělala podle rady a nic. Někde se píše pomalu rozevřít kloaku, ale asi nevím jak, no taky se bojím, že tomu ublížím, dneska už husy před námi utíkali, povedlo se to tady někomu, kdo to zkoušel na poprvé?
Dobrý den, pohlaví se dá u vodní drůbeže poznat bezpečně ve 2 až ve 3 týdnech třeba u pižmovek podle druhu, já si je položím na kolena hlavou směrem do klína, ocásek ohnu směrem dolů a opatrně rozevýrám zadeček, káče jak se brání tak Vám trochu pomůže protože začne tlačit. U kačera Vám vyleze asi 2-3mm penis kachna tam nic nemá.smajlík Je potřeba být opatrný,aby nedošlo k poranění nebo natržení.smajlík smajlík, to samé u husy
tohle jsem ted nasla : I uznávaní odborníci nemají 100% úspěšnost. Chybí totiž vnější rozdíly ve zbarvení a na rozdíly ve velikosti se také nedá spoléhat. Houser bývá obvykle trochu větší a má vzpřímenější postoj na rozdíl od husy, která je usedlejší. Houser má písklavý pronikavý hlas (často s nápadným přechodem tenký/hrubý jako by "mutoval"), husa má hlas hlubší.
U hus se to údajně pozná i tak, že při rozevření kloaky má husa dva otvory vedle sebe ( konečník a vejcovod) a houser jen jeden otvor.
Já to dělám tak, že sjedu prsty podél kloaky dolů a zmáčknu, jako když vymačkáváte beďára. Ale poznám to až u housera, co je pohlavně dospělý, tomu vyjede penis. Mladému vyjede prdlajs
Chce to trochu cviku ale jinak mě to přijde hrozně jednochá a 100% metoda.Špatně se to vysvětluje jak na to,musí se to vidět.Housata přebírám ve 14ti dnech a kačáta v měsíci,ne proto zě by to nešlo poznat ale špatněji se s nima manipuluje prože jsou malá do ruky.Bývá to někdy sranda když si u mě někdo kupuje drůbež a chce se to naučit.
Ja to zkouela u ročniho housera . Pořad se bal toho druheho co už byl doma tak jsem to zkusila myslela jsem jestli jsem nekoupila kačenu. Dala jsem si ho na klin a podle rady to zkusila. vyskočil takovy šroub , že jsem se tak lekla , že jsem housera pustila. Letos to budu zkouet u rozdělovani
pastelin
napsal(a):
Nevím jestli to někomu pomůže ale pokusil sem se.Husy mají 4 měsíce.
Přidávám se s díky. Jak jsem psal, já to poznám, až když je houser pohlavně dospělý.
Dnes jsem tedy vyrazil vyzkoušet Vaši metodu. A zjistil jsem, že jsem asi úplný nemehlo
Z 16 housat ve věku od 1 do 6 měsíců jsem identifikoval pouze jednoho housera a patnáct hus, což se mi zdá nepravděpodobné. Vsadím se, že ve finále bude právě ten houser husa a zbytek???
Nemůžu si pomoct, ale ať dělám co dělám, šulík nikde
Nebo že bych fakt měl samé husy?
Už jako děcko sem musel na rodinném statku přebrat 200 kusů takže mě to přijde hrozně jednoduché.Pochybuju že tam máš jenom jednoho hosera,nesmíš se toho bát a otevřít pořádně,šulík bývá spíš dole víc k břichu a u 6ti měsíčního housera už musí být tak centimetrový.Nejlíp se to dá naučit landenských nebo labutích tam bývá šulík hnědý
Takže.... ještě jednou díky.
Právě jsem se vrátil ze zahrady. Hledání dopadlo úspěšně, začal jsem dle rady husami landéskými a bylo to tam! Hned první house byl houser.
Z prohlédnutých 18 ks bylo 14 houserů a jen 4 husy. Tak jsem se vrátil k pomořankám, které jsem prohlížel včera a světe div se, opravdu je z 16 housat 15 hus a houser jen jeden, takže poměr přesně opačný než u landések.
Tak snad nejsem takový nemehlo