Dobrý den, prosím o radu.
Mám doma párek hedvábniček bílých vousatých. Jsou nádherné aj ochočené.
Problém je ale v tom, že slepička zatím nesnesla ani jedno vajíčko.
Baštu mají kvalitní, jsou pravidelně odčervovány a i se mají s kohoutkem rádi, že sexují.
Jen se nemohu dosečkat vajíčka, abych je mohla namnožit.
Moc se mi toto plemeno líbí a ráda bych si jich odchovala více.
Vylíhlá jsou loni v červnu a jsou nepříbuzní.
Děkuji za každou radu zkušenějších chovatelů s tímto plemenem ,,chlupáčů".
tak že jsou nepříbuzní,je jen dobře,ale nemá to vliv na snášení vajec..ja si bral loni na jaře kuřata,na podzim slepičky už nesly,jedna dokonce v listopadu sedla,na dva týdny,ještě jsem nechal známému několik spíše starších slepiček,no a jemu začaly nést až letos na jaře.a dost pozdě..mněly se u něj jak princezny..ale překrmení je vždycky na škodu u snášky..
tak samozřejmně podle fotky těžko posoudím,jestli jsou překrmené..ale psala jste jak se mají dobře.u mně taky slepičky nestrádají,ale nesou víc než dobře.zkusil bych ubrat krmení,ale pokud to je tím,stejně ponese nejdřív za měsíc..méně je někdy více,ale nemužu vědět kolik jim toho dáváte..je to jen muj názor..
Je fakt, že těžké jsou dost, když se přijdou pochovat, či podrbat.
Dostávají baštu 3x za den a vodu mají k dispozici stále.
Běhají po velké zahradě s Brahmánkami, ale je fakt, že si drží dobrovolně ,,svůj revír" asi tak na 100 metrech čtverečních a dál nechoději, ikdyž mají možnost výběhu na půl hektaru.
Mohu je zkusit zítra zvážit, ale nemám pocit, že by byly ,,špekaté".
Zkusím ubrat na dlabanci a trošku je prohnat - pokud by to pomohlo, budu ráda.
Takle mi to mrzí, těšila jsem se na malá kuřátka a houbec.
jéééééééé
tak po těch tedy také pasu. Už jsem je okukovala na netu po fotkách.
Bydlíme na Plzni - jihu.
Kdybychom bydlili od Vás daleko, budu žebrat o násadová vajíčka a šupnu si je do líhně.
------
Všechny ty hedvábničky mi učarovaly tím, jak mají zvláštní peří.
Jsou jak chlupaté koule , ale fakt nádherné.
Jé děkuju za ochotu.
Já vůbec nekalupím. Když budete mít vajíčka s podzimem, klidně si posečkám.
Tuty pipinky se dají odchovat přes zimu i doma. Rostou vcelku pomalu a i jako dospěláci jsou to malé pipky.
Nebo jestli jezdíte do Plzně?????????
Uvidíme.
Možná kdyby bylo hejníčko hedvábniček, že by se i s vajíčkama snažily holky chlupatý.
ono to bude asi vše složitější...některým se chce,no a některým ne...mně ted seděli dvě..jedna mněla vejce pokálené,20 den,začala vyhazovat vejce z pod sebe..druhá,seděla ukázkově,vejce krásně lesklá,super líhnivost...čím to je?kdybych do slípky,popřípadě vejce viděl,tak si nechám jen supr slepičky
Zdravím do sluníčkové soboty,
se slepičkami je to jak se vším živým. Něco se zadaří suprově hnedky, něco trvá déle.
Já ty naše chlupatice také nechci vyhodit z domu. Budu trpělivě čekat a doufat, že kdyby náhodou se po čase nakazila od jiné pipinky, která vajíčka ponese a umoudřila se..............
tak se třá dosečkám i vajíček ....kuřátek i od tuté naší pipinky. Do smrtě času dost.