Dobry den,
chcela by som sa poradit. Kupili sme na domaci chov 4tyzdnove kuriatka brojlerov.
Kupili sme ich aj z dovodu, ze mam male dieta, pre ktore chcem zdrave kuracie maso. Ale neviem cim ich chovat aby maso bolo zdrave??...vie mi niekto poradit....kupili sme aj zmesku, ale to je v podstate tiez chemia, nie????....rada by som vychovala tie kurence bez chemie, kto mi poradi????....a este do rana nam zacalo jedno kuriatko krivat, cim to je???dakujem za rady a tipy
Já myslím, že směs není chemie. Je to směs různých obilných šrotů minerálů a vitamínů namíchaná tak aby vyhovovala danému účelu. Můžete krmit i jinak, ale myslím, že to bude podstatně složitější, složit krmnou dávku aby vyhovovala po všech stránkách a brojleři pěkně rostli.
Jinak sám, teď přemýšlím, jestli brojlery nebo slepice masného plemene a zatím mě to vychází že lepší maso bude z masného plemene. Přeci jen ten rychlý růst svaloviny bude asi poznat.
I dřevo které rychle roste je řídké ...
Opravdu je nutné duplicitní téma a dotaz dát během pár minut do více diskuzí.
Jinak směs je chemie. Možná ne všechny, ale když si vyžádáte podrobné složení směsi nebo je náhodou napsané na pytli, tak zjistíte nejen šroty + minerály, ale v nosných směsích i komerční barviva kanthaxanthin E 161g a jiná. Navíc nepřiměřená. To radši koupím kamennou moučku + pšenici + ječmen + kukuřici, k tomu tráva nebo seno a živočišné bílkoviny. A nemám s krmením ani zdravotním stavem problémy.