Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.7.2013 07:46
trnka

XXX.XXX.24.105

mam kacky pizmove ktore mi vysedeli kacatka, urobila som im vybeh v zahrade oploteny len z bocnych stran kde maju travu a detsku vanicku s vodou zapustenu v zemi. Doteraz bolo vsetko ok, az vcera ked som okolo osmej prisla ze ich zavriem do kacnika jedno kaca plavalo na vode cele zmocene ostatne som nevidela a ani nenasla. Tak som ho dala do kacnika pod mamu nech sa vysusi a zohreje. Rano bolo mrtve a na vode plavali ostatne ostatne kacata mrtve. (mail cca 3 tyzdne). Vecer som ich vo vode nevidela ale bola mutna mohli byt uz utopene na dne, neviem. Nechapem co sa mohlo stat. Vo vybehu je este jedna kacka s tyzdnovymi kaciatkami, tie boli v poriadku, vobec tomu nerozumiem. Nevie niekto poradit co sa mohlo stat?

19.7.2013 08:34
denisshurky

XXX.XXX.37.36

trnka napsal(a):
mam kacky pizmove ktore mi vysedeli kacatka, urobila som im vybeh v zahrade oploteny len z bocnych stran kde maju travu a detsku vanicku s vodou zapustenu v zemi. Doteraz bolo vsetko ok, az vcera ked som okolo osmej prisla ze ich zavriem do kacnika jedno kaca plavalo na vode cele zmocene ostatne som nevidela a ani nenasla. Tak som ho dala do kacnika pod mamu nech sa vysusi a zohreje. Rano bolo mrtve a na vode plavali ostatne ostatne kacata mrtve. (mail cca 3 tyzdne). Vecer som ich vo vode nevidela ale bola mutna mohli byt uz utopene na dne, neviem. Nechapem co sa mohlo stat. Vo vybehu je este jedna kacka s tyzdnovymi kaciatkami, tie boli v poriadku, vobec tomu nerozumiem. Nevie niekto poradit co sa mohlo stat?

Dobrý den,já bych řekl že se nemohly s té vany dostat ven protože ty boky strašně kloužou když jsou mokré a oni se vysílili a utopili já to mám udělané tak že z jedné strany sem dal kus koberce s auta at se mají čeho zachytit svojíma drápkama

19.7.2013 09:36
klakier

XXX.XXX.136.126

Chybama se člověk učí, Musíte mít udělaný protiskluzový výstup z vaniček. Když už nic tak aspoň po stranách starý koberec. ale ideální je udělat to tak aby po celé ploše vaničky byl pozvolný výstup z vody. To jedno kachně jste měla ihned dát do tepla pod žárovku, nebo ideálně na chvíli ohřát v teplé vodě. Pod kachnou už zdechlo na zimu, tam už toho tepla jako mokré moc nepobralo.

19.7.2013 10:36
trnka

XXX.XXX.24.105

vylucujem tento dovod, nakolko som mala vo vanicke uchytenu drevenu dosku sikmo spustenu do vody po ktorej kacata chodili von aj dnu, navyse po vybehu bolo roztrusene perie z velkej kacky akoby sa s niekym pobila

19.7.2013 12:01
syem

XXX.XXX.45.211

Pokud byly tři týdny bez problémů a teď nastal, nehledala bych problém ve vaničce. Jak spolu vychází ty dvě kachny? není možné, že se tam dostal jiný vetřelec? Na malém dvorku nechávám volný pohyb pro kachní drobotinu, mají tam kachní brouzdaliště, jsou tam tři pižmovky s mladými a další tři se tam chodí krmit, když slezou z hnízda. Služebně nejstarší matka si drží další dvě od těla, ale když sleze z vajec jedna konkurentka, tak si to právě tahle matka slízne. Mládež má za sebou třetí týden a při šarvátkách se jdou schovat, ale jedno ani ne týdenní káče to odneslo, nestihlo utéct.

19.7.2013 12:40
trnka

XXX.XXX.24.105

znasali sa vcelku bez vacsich problemov kazda sa s malymi zdrzovala vo svojej casti a vecer som to nahnala do spolocneho kachnika kde si kazde kaca zaliezlo pod tu svoju a bol klud. Som z toho rozladena a hlavne hladam pricinu toho co sa mohlo stat, aby sa to viac neopakovalo

19.7.2013 21:00
syem

XXX.XXX.45.211

Pak se tam mohl ukázat někdo třetí. Pes? nějaký dravec?

19.7.2013 21:30
marysh

XXX.XXX.114.253

Tak to je záhada !!! Vypadá to na brutální hru nějakých výrostků, něco podobného provedli děti sousedovi s kuřaty.
Ještě mně napadá, nemáte ve vaničce krokodýla ???smajlík

19.7.2013 21:30
marysh

XXX.XXX.114.253

Tak to je záhada !!! Vypadá to na brutální hru nějakých výrostků, něco podobného provedli děti sousedovi s kuřaty.
Ještě mně napadá, nemáte ve vaničce krokodýla ???smajlík

19.7.2013 22:00
trnka

XXX.XXX.228.50

pes sa mi tam nedostane a deti v okoli okrem svojich, ktore su momentalne u babky nemam, zacinam verit tomu utopeniu mozno bola ta doska uz klzka a nevedeli po nej vyjst von,netusim. V kazdom pripade neprijemna skusenost smajlík

19.7.2013 22:44
marysh

XXX.XXX.114.253

Věřím. Lítost a beznaděj.smajlík.

Časem to přebolí a zase bude dobře, jen vydržet.

20.7.2013 08:27
vokounka

XXX.XXX.11.164

No musím se přiznat že jsem udělala hloupou chybu a taky jsem přišla o kačata. Když jsem měla pižmovku s kačaty tak bylo vše v pohode a proto jsem nechala s ostatními i běžekyni ve společném výběhu. \když jsem se vrátila z práce tři kačata chyběla. Další den jsem měla volno tak jsem je pustila a pozorovala. No byly na jezírku s kačerem, a najednou jedno chytil za hlavu začal ho polykat!!!! Tak jsem je oddělila a je klid ale jsem na sebe naštvaná že mě to nenapadlo hned.

21.7.2013 21:50
mesič

XXX.XXX.182.1

No ono toho je hodně, nač si člověk musí dát pozor a mnohdy to ani nedomyslí co s může stát a vznikne problém. Ještě když jsme měli kačeny společně se slepicemi, tak nám slepoce málem utopily a uklovali brojlerovou kaččnu v koupátku... byla již skoro dospělá, ale asi si vycabrai moc vody a slepice se kolem ní shlukli a začli ji klovat. Kyž jsem to zjistila, měla na zádech vyzobané peří... Myslela jsem, že mě raní, kačenu jsme dali do bedničky s jídlem a vodou a za 3 dny byla ok... tak se vrátila ke kačenám - ty už ale měli samostatný výběh a z koupátka schůdky.

Vloni nám zas kačer zabil jedno kachně pižmovky protože mu zavazelo u napáječky... od té doby mladé s kačenou oddělujeme.

At se daří

22.7.2013 00:41
martinez

XXX.XXX.224.1

3 týždňové káčatá sa nemôžu utopiť ! kačica je vodná hydina a vo vode je doma ja mám doma male káčatká a už od pár dní sa kupajú vo vedre s vodou a vydržia tam aj hodinu skoro nehybne sa máčať :) kamarát mal tiež a púšťal ich na rybník a v pohode tam vydržaly aj hodinu aj viac a nič im nebolo :) to utopenie by som vylúčil :)

22.7.2013 12:41
trnka

XXX.XXX.4.153

martinez napsal(a):
3 týždňové káčatá sa nemôžu utopiť ! kačica je vodná hydina a vo vode je doma ja mám doma male káčatká a už od pár dní sa kupajú vo vedre s vodou a vydržia tam aj hodinu skoro nehybne sa máčať :) kamarát mal tiež a púšťal ich na rybník a v pohode tam vydržaly aj hodinu aj viac a nič im nebolo :) to utopenie by som vylúčil :)

tiez som si myslela ze nie, ale obavam sa ze asi najskor ano a tu zrejme nepojde o utopenie ako take ale o uhyn z vycerpania ked sa marne snazili neviem aku dlhu dobu dostat von z vanicky, nez im zrejme dosli sily.
Je to zrejme z toho ako som to posledne nasla cele premacane plavat na hladine a ked som ho ja hlupa dala pod kacku s tym ze ho zahreje tak uz bolo v takom stave ze rano som ho vyberala mrtve.

22.7.2013 12:42
trnka

XXX.XXX.4.153

vokounka napsal(a):
No musím se přiznat že jsem udělala hloupou chybu a taky jsem přišla o kačata. Když jsem měla pižmovku s kačaty tak bylo vše v pohode a proto jsem nechala s ostatními i běžekyni ve společném výběhu. \když jsem se vrátila z práce tři kačata chyběla. Další den jsem měla volno tak jsem je pustila a pozorovala. No byly na jezírku s kačerem, a najednou jedno chytil za hlavu začal ho polykat!!!! Tak jsem je oddělila a je klid ale jsem na sebe naštvaná že mě to nenapadlo hned.

tak toto je pre mna prekvapenie smajlík a nikdy by ma nenapadlo ze aj tak sa moze kacer zachovat.

22.7.2013 13:21
lenkape

XXX.XXX.35.239

martinez napsal(a):

Mně se loni utopilo 4-týdenní, vychovávané s kachnou.Prostě začátečnická chyba-nemohlo ven z vaničky , když v ní ubylo vody. Jen je mi líto , že mé zkušenosti odneslo to mrně životem. Letos ponaučení a vanička byla naplněna až byly větší. Pro malé jsem měla starý plech s 3 cm vody.

22.7.2013 13:25
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Zdravím, lepší je mít kuřata, kachňata a ostatní malou drůbež oddělnou od dospělých, protože nikdy nevíte co můžou udělat některé jsou hodné, ale některé nedají malým pokoj. Já je mám vždycky odděleně než riskovat nějakou ztrátu. Kuřata mají 8 týdnů a jsou v ohrádce a vždycky je k večeru vypustím po celé zahradě a mezi nima jsou i dospělé kusy některé neudělají nic, ale ten zbytek pár protivných je klovou. Je to lepší mít oddělené a máte jistotu, že se jim nic nestane než je mít na volno a furt myslet jestli se jim něco nestalo např. slepice neukolovaly nebo nějaká škodná. smajlík

22.7.2013 20:56
vokounka

XXX.XXX.11.119

trnka napsal(a):
tak toto je pre mna prekvapenie smajlík a nikdy by ma nenapadlo ze aj tak sa moze kacer zachovat.

Ani mě ne taky jsem na to koukala jak z jara. No už je určitě vždycky oddělím. Chybami se člověk učí. Jinak jezírko mám vyložené kameny a kačatka lezou ven v pohodě.

autumn

30.7.2013 11:48
autumn

XXX.XXX.106.39

trnka napsal(a):

Dobry den, sucitim s Vami ... kazdy uhyn zaboli. Choval som kacky ale potom som presiel na huui a som spokojni. Kacka sa Vam neutopi ak bola vyliahnuta pod kackou. Ta od chvile kedy sa mlada vysusi, pretrie jeho paperie mastou. Ta sluzi na to aby im voda nevnikla do paperia. Inak by boli potapaci.
ak ste ich mali z liahne tak ich netreba davat do vody do4 tyzdna. Aspon som to robil takto ja.Ano su kacata lahke, ale aj nemotrne. Kym zacnu plavat tak to trva.. a keby neboli mastne tak mate doma ponorky :D
A ak vam mozem porarit vajicky kopnite do .... :) vezmite lopatu, vykopne 2x2 m a hlbka pol metra. Natiahnite igelit a nakejte vodu. Takto maju lahky pristup k vodnym radovankam.. ja som staval husiam 5x5 a hlbka 1 meter a nepohnu sa odtial ... ked dam cistu vodu po cisteji tak skocim do vody a husy so mnou :D poviêvam .... takto sa nikto nevie zabavit :D hlavne ak tam date lopticky ... ale to som odbocil :D
A nikdy nenechavajte kacera s kacatami ... tie som mal zvlast .. kacice kedzi sebou problemy nemali, dokonca ked jedna kacka bola na druhej strane a deti mala na druhom konci a sla okolo macka, druha kacka utekala od svojich aby chranila tie druhe .... macku tak dobla ze par dni pri sadani kvicala :D

30.7.2013 14:40
sona1

XXX.XXX.1.101

autumn napsal(a):
Dobry den, sucitim s Vami ... kazdy uhyn zaboli. Choval som kacky ale potom som presiel na huui a som spokojni. Kacka sa Vam neutopi ak bola vyliahnuta pod kackou. Ta od chvile kedy sa mlada vysusi, pretrie jeho paperie mastou. Ta sluzi na to aby im voda nevnikla do paperia. Inak by boli potapaci.
ak ste ich mali z liahne tak ich netreba davat do vody do4 tyzdna. Aspon som to robil takto ja.Ano su kacata lahke, ale aj nemotrne. Kym zacnu plavat tak to trva.. a keby neboli mastne tak mate doma ponorky :D
A ak vam mozem porarit vajicky kopnite do .... :) vezmite lopatu, vykopne 2x2 m a hlbka pol metra. Natiahnite igelit a nakejte vodu. Takto maju lahky pristup k vodnym radovankam.. ja som staval husiam 5x5 a hlbka 1 meter a nepohnu sa odtial ... ked dam cistu vodu po cisteji tak skocim do vody a husy so mnou :D poviêvam .... takto sa nikto nevie zabavit :D hlavne ak tam date lopticky ... ale to som odbocil :D
A nikdy nenechavajte kacera s kacatami ... tie som mal zvlast .. kacice kedzi sebou problemy nemali, dokonca ked jedna kacka bola na druhej strane a deti mala na druhom konci a sla okolo macka, druha kacka utekala od svojich aby chranila tie druhe .... macku tak dobla ze par dni pri sadani kvicala :D

Prosím vás, jak tak velký objem vody dokážete udržet čistý? Máte nějakiou filtraci nebo přítok- odtok? My přítom ani odtok nemáme, bohužel , tak máme pro husy a kačky jen dětské bazénky- které lehce vyleju a napustím čistou vodou každý den, když je potřeba. To vaše koupátko se mi moc líbí, ale jak to vyřešit?? Oni vodu dokáží rychle znečistit...

autumn

30.7.2013 15:46
autumn

XXX.XXX.106.39

sona1 napsal(a):
Prosím vás, jak tak velký objem vody dokážete udržet čistý? Máte nějakiou filtraci nebo přítok- odtok? My přítom ani odtok nemáme, bohužel , tak máme pro husy a kačky jen dětské bazénky- které lehce vyleju a napustím čistou vodou každý den, když je potřeba. To vaše koupátko se mi moc líbí, ale jak to vyřešit?? Oni vodu dokáží rychle znečistit...

Niekedy som to cistil casto, lenze moje husi v cistej vode nevydrzali viac ako 30 minut ... potom som to nechal tak, po mesiaci som tam nasiel larvy pakomarov, zubrienky a rozne rybnikove somarinky.. tak som ich tam pustil a bola papanica.. niektore zubrienky sa zachranili a mam z nich dalse zubrienky ( tie kacky zboznuju) inak sa im snazim prostredie priblizovat k divocine a tam sa voda necisti. Jeden veterinar mi povedal ze ak davate hydine vodnej iba cistu vodu, staci ze sa raz napije z dazdovej a je salmonela. Takze som to uz neriesil. Pocas cistenia ki 2 uhynuli, ako som to nechal tak, tak ziaden uhyn.
Planujem na jar kacky ruanske ... tak uvidim co to da ..

Uuuj zase som sa rozpisal smajlík a co sa tyka znecistenia, su potrebne sa tvorbu planktonu a inych dobrot ktore ma vodna hydina rada. Ved ak nieco vykopete, po tyzdni uvidite ze kacky budu stale zobakom filtrovat vodu :)

Este som Vam pridal fotku ako som to kopal, 1/3 som nechal vyssiu ktoru som potom trochu znizil pretoze niekedy len tak radi stoja vo vode .. Hadam som Vam dal chrobaka do hlavysmajlík

31.7.2013 06:45
sona1

XXX.XXX.1.101

autumn napsal(a):
Niekedy som to cistil casto, lenze moje husi v cistej vode nevydrzali viac ako 30 minut ... potom som to nechal tak, po mesiaci som tam nasiel larvy pakomarov, zubrienky a rozne rybnikove somarinky.. tak som ich tam pustil a bola papanica.. niektore zubrienky sa zachranili a mam z nich dalse zubrienky ( tie kacky zboznuju) inak sa im snazim prostredie priblizovat k divocine a tam sa voda necisti. Jeden veterinar mi povedal ze ak davate hydine vodnej iba cistu vodu, staci ze sa raz napije z dazdovej a je salmonela. Takze som to uz neriesil. Pocas cistenia ki 2 uhynuli, ako som to nechal tak, tak ziaden uhyn.
Planujem na jar kacky ruanske ... tak uvidim co to da ..

Uuuj zase som sa rozpisal smajlík a co sa tyka znecistenia, su potrebne sa tvorbu planktonu a inych dobrot ktore ma vodna hydina rada. Ved ak nieco vykopete, po tyzdni uvidite ze kacky budu stale zobakom filtrovat vodu :)

Este som Vam pridal fotku ako som to kopal, 1/3 som nechal vyssiu ktoru som potom trochu znizil pretoze niekedy len tak radi stoja vo vode .. Hadam som Vam dal chrobaka do hlavysmajlík

Děkuji Vám za sdělení Vašich zkušeností. Já nemám problém s nemocemi- klepu na dřevo a dešťovou vodu používám často... dokonce si po líjáku husy i kačky rády dělají ve výběhu bahýnko a ryjí se v něm, filtrují... Ale především kachny do vody hodně kálejí a za dva dny je z toho páchnoucí hnus- když bych to nechala být a neměnila. V přírodě se větší vodní plochy samočistí, je tam jakási rovnováha... ale na omezeném malém prostoru se zvířaty tohle nefunguje. Dokonce jsem četla o otravě hus botulismem- právě ze špinavé vody... Proto jsem se ptala. Kdyby to šlo nějak filtrovat, jdu to toho hned. Má někdo nějaký tip na filtraci do takových podmínek?

autumn

31.7.2013 10:04
autumn

XXX.XXX.106.39

sona1 napsal(a):
Děkuji Vám za sdělení Vašich zkušeností. Já nemám problém s nemocemi- klepu na dřevo a dešťovou vodu používám často... dokonce si po líjáku husy i kačky rády dělají ve výběhu bahýnko a ryjí se v něm, filtrují... Ale především kachny do vody hodně kálejí a za dva dny je z toho páchnoucí hnus- když bych to nechala být a neměnila. V přírodě se větší vodní plochy samočistí, je tam jakási rovnováha... ale na omezeném malém prostoru se zvířaty tohle nefunguje. Dokonce jsem četla o otravě hus botulismem- právě ze špinavé vody... Proto jsem se ptala. Kdyby to šlo nějak filtrovat, jdu to toho hned. Má někdo nějaký tip na filtraci do takových podmínek?

Moja babka na Morave ( Cesky Tesin) ma vybetonovanu asi 7x7 o hpbke asi meter .. nikdy to necistila a kazdy rok mala tolko kacat.... rano ich nakrmila a hned isli na vodu. Boli tam az do vecera. Myslite si, ze bola filtracia niekedy pred desiatkami rokmi ked to babka porizovala? smajlík pokial budete mat malu plochu a casto menenu, nikdy sa ciklu vo vode nedockate. Treba to jenechat tak, po case vo vode budete mat vsetko co treba jak re.ziviny tak aj pre ciklus vo vode :) samozrejme ze co plavd tak mozte vybrat. Chystam sa tam trraz v auguste tak ju vyspovedam smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík