Jaký je to druh kachny?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.7.2013 14:32
mojzas

XXX.XXX.224.249

Zdravím,

už tady určitě diskuze na toto téma proběhla, nicméně než tu hledat, zeptám se znova. Může mi někdo říci, co jsem si to koupil za káčata. Mělo by se jednat o barbarie - husokačeny. Rád bych si nechal na další rok na chov, ale mám obavy, abych neměl neplodné hybridy. Jak již jsem se dočetl v mnoha diskuzích, tak se zřejmě často stává, že ne vždy si chovatel laik doveze domů to co chtěl.

Předem díky za odpověď.

23.7.2013 21:07
zbosace

XXX.XXX.110.76

Podla mňa mulardena, akosi im nerastie chvostové perie a majú kratšiu zadnú partiu tela i podozrivo široký zob- aspoň tá prvá.

23.7.2013 22:36
marcela.s

XXX.XXX.139.43

Taky mi to připadá jako mulard. V tomto případě kříženec pižmovky(kterou jste chtěl) a pekingské kachny. Do chovu nenechávejte.

24.7.2013 08:00
lukas146

XXX.XXX.168.49

marcela.s napsal(a):
Taky mi to připadá jako mulard. V tomto případě kříženec pižmovky(kterou jste chtěl) a pekingské kachny. Do chovu nenechávejte.

Mě to taky připadá jako mulard smajlík .
Do chovu ,ale vůbec nenechávat je to neplodný smajlík
Tady máte kačera ,kachnu a mladé PIŽMOVKY smajlíksmajlík

24.7.2013 09:34
mojzas

XXX.XXX.224.249

lukas146 napsal(a):
Mě to taky připadá jako mulard smajlík .
Do chovu ,ale vůbec nenechávat je to neplodný smajlík
Tady máte kačera ,kachnu a mladé PIŽMOVKY smajlíksmajlík

Abych pravdu řekl, tak docela zklamání. Začít s chovem a hnedka mít kačeny jen na maso, ale co se dá dělat smajlík
Jsou nějaké rysy dle kterých to 100 procentně určit, co je to za druh? Třeba i když budou už trochu starší. Jsem úplný laik, nikdy jsem kachny doma nechoval.
Vznášel jsem dotaz na líheň, kde jsem kachňata zakoupil a tam mi bylo řečeno, že mohou mít mladé, ale i nemusí, že je to individuální, ale jak jsem četl mnoho příspěvků na fórech, tak často se píše, že na líhni mají všechno, co zrovna chcete, jen aby prodali. Obávám se tudíž, že to je stejný případ, kdy jsem koupil něco jiného, než jsem chtěl.
Přikládám ještě jednu fotku, když jsem je dovezl domů, jako cca 4 týdny staré.

24.7.2013 11:34
venca21

XXX.XXX.220.211

mojzas napsal(a):
Abych pravdu řekl, tak docela zklamání. Začít s chovem a hnedka mít kačeny jen na maso, ale co se dá dělat smajlík
Jsou nějaké rysy dle kterých to 100 procentně určit, co je to za druh? Třeba i když budou už trochu starší. Jsem úplný laik, nikdy jsem kachny doma nechoval.
Vznášel jsem dotaz na líheň, kde jsem kachňata zakoupil a tam mi bylo řečeno, že mohou mít mladé, ale i nemusí, že je to individuální, ale jak jsem četl mnoho příspěvků na fórech, tak často se píše, že na líhni mají všechno, co zrovna chcete, jen aby prodali. Obávám se tudíž, že to je stejný případ, kdy jsem koupil něco jiného, než jsem chtěl.
Přikládám ještě jednu fotku, když jsem je dovezl domů, jako cca 4 týdny staré.

Nejlepší je ,kopit si kačera a dvě kačeny a máš jistotu.Třeby ty pižmové mám a jsem spokojen.Máš li líheň tak třeba i ruánské nebo běžce atd....Pižmovky jsou nejlepší protože se o sebe dosti starají a mladé vysedí a odchovají není problém.
Většina ostatních druhů mají částečný nebo i žádný pud sezení a proto je lepší líheň.Pižmovky viz foto nahoře a nebo má foto.

24.7.2013 14:13
mojzas

XXX.XXX.224.249

venca21 napsal(a):
Pižmovky a ruánky

S tím já rozhodně souhlasím, jenže nebyla možnost nikde poblíž je zakoupit, tak jsem volil variantu koupit husokačeny z líhně, kde jsem se někde i dočetl, že by neměl být problém, aby sedly na vejce, jenže čím více informací čtu, o to více začínám pochybovat i tom, co to vlastně za druh kachen mám doma. Takže se obávám, že jsou čistě na maso, jinak k ničemu. Má vize byla si z 10 kusů ponechat kačeny a káčera a zbytek na pekáč, ale obávám se, že na pekáč půjde vše. Spíš se budu na podzim snažit sehnat dvě kačeny a kačera pižmovek. Což sice není problém, k mání je, ale nechce se mi jezdit přes půl republiky pro to a nějaký ppl moc nepreferuji, je to jak kupovat zajíce v pytli.

24.7.2013 19:18
marcela.s

XXX.XXX.139.43

A odkud jste? Jaké kachny by jste vůbec chtěl, nebo co od chovu čekáte? Taky máme čínky s ruánkama a jsme z litoměřicka.

25.7.2013 19:17
mojzas

XXX.XXX.224.249

marcela.s napsal(a):
A odkud jste? Jaké kachny by jste vůbec chtěl, nebo co od chovu čekáte? Taky máme čínky s ruánkama a jsme z litoměřicka.

Tak to mám k vám daleko, já jsem z Vysočiny. No nejraději bych klasiku pižmovky a co čekám..jelikož jsem laik a začátečník, tak nemám žádné velké požadavky. Prostě chci kachny na maso a zároveň trochu i na zábavu. Přece jenom, když je zahrada, tak je lepší, když něco po ní běhá. A v příštím roce jsem měl v plánu nechat sednout kachnu na vejce.

25.7.2013 19:23
mojzas

XXX.XXX.224.249

Ale stále bych se rád dozvěděl, jak poznat, nebo v jakém stáří lze poznat, zda mám doma tedy mularda, či jiný druh kachny, který bych mohl nechat na chov.

26.7.2013 13:40
tomsuch

XXX.XXX.169.168

Dobrý den odkud z Vysočiny? Rád Vám kachny prodám i poradím. Chovám pižmovky černé, modré, perlové divoce zbarvené.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.7.2013 15:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

mojzas napsal(a):
Zdravím,

už tady určitě diskuze na toto téma proběhla, nicméně než tu hledat, zeptám se znova. Může mi někdo říci, co jsem si to koupil za káčata. Mělo by se jednat o barbarie - husokačeny. Rád bych si nechal na další rok na chov, ale mám obavy, abych neměl neplodné hybridy. Jak již jsem se dočetl v mnoha diskuzích, tak se zřejmě často stává, že ne vždy si chovatel laik doveze domů to co chtěl.

Předem díky za odpověď.

Proč barbariím říká spousta lidí husokachny? To přece není kříženec hus a kachen, barbarie je masné plemeno pižmovky. K jejich chovu potřebujete správnou rodičovskou kombinaci. Známá je například i tmavě zbarvená rodičovská kombinace R41.
Nebo R-51 (určené k masnému výkrmu) a R-61 (pro produkci jater) v bílé barvě. Nebo rodičovská kombinace R71 s vyšší jatečnou hmotností, té ale dosahují až po delší době výkrmu.

Mulardi jsou kříženci pižmovky a kachny. Neplodní kříženci, vhodní jen na maso.

27.7.2013 14:00
kirinka7

XXX.XXX.106.53

dobrý den, já měla mulardy od Uničova (koupené 10.4 a zabité 25.6) vála byla 2,6 až 3,2kg
zde foto

27.7.2013 14:10
kirinka7

XXX.XXX.106.53

Já mám 22 kachňat (4týdny) od dvou kachen (pižmovky) jsem od Šumperka

Už ted začněte hledat tady na ifauně v inzerci.

30.7.2013 10:38
mojzas

XXX.XXX.224.249

Bydlím kousek od Třebíče, nicméně teď je to stejně jedno. Dokud budu mít doma ty kachny, které jsem již zakoupil, nebudu pořizovat další. Ale jestliže mám doma tedy mulardy, tak bych rád na podzim po tom, co půjdou na pekáč koupil někde chovné kusy pižmovek.

30.7.2013 10:40
mojzas

XXX.XXX.224.249

tomsuch napsal(a):
Dobrý den odkud z Vysočiny? Rád Vám kachny prodám i poradím. Chovám pižmovky černé, modré, perlové divoce zbarvené.

Bydlím kousek od Třebíče, nicméně teď je to stejně jedno. Dokud budu mít doma ty kachny, které jsem již zakoupil, nebudu pořizovat další. Ale jestliže mám doma tedy mulardy, tak bych rád na podzim po tom, co půjdou na pekáč koupil někde chovné kusy pižmovek.

30.7.2013 10:49
mojzas

XXX.XXX.224.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Proč barbariím říká spousta lidí husokachny? To přece není kříženec hus a kachen, barbarie je masné plemeno pižmovky. K jejich chovu potřebujete správnou rodičovskou kombinaci. Známá je například i tmavě zbarvená rodičovská kombinace R41.
Nebo R-51 (určené k masnému výkrmu) a R-61 (pro produkci jater) v bílé barvě. Nebo rodičovská kombinace R71 s vyšší jatečnou hmotností, té ale dosahují až po delší době výkrmu.

Mulardi jsou kříženci pižmovky a kachny. Neplodní kříženci, vhodní jen na maso.

Zdravím,
já jsem laik, barbarie nenazývám já husokachny, ale nazývá je tak ta osoba - líheň, kde jsem kachňata zakoupil. Já si jen dočetl na internetu, že by se mělo jedna o vyšlechtěné plemeno pižmovek, které jsem považoval za lepší na chov, než pižmovky. Bohužel čím více toho zde čtu, tím více pochybuji o tom, co to mám doma vlastně za kachny. Někde je mulard husokačena, někde zas barbarie je husokačena, takže já už jsem z toho vedle jak ta jedle, ale stále jsem se nikde nedozvěděl, jaké má rysy mulard a barbarie, abych se konečně dozvěděl, co to mám doma za kachny - to byl důvod, proč jsem toto téma založil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík