Jak odnaučit kvokavost?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2013 21:24
lucieka1

XXX.XXX.134.16

Prosím o radu, mám letošní dominanty a neustále mi sedí a kvokají. Někde jsme četli, dávat je na samotku a na tvrdou podlahu. Tak se mi v sezení střídají. Nevím jestli dělám něco špatně? Chci je na vajíčka a ne na kuřata. Po samotce - léčbě - jinak snášejí dobře.

24.7.2013 21:36
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

lucieka1 napsal(a):
Prosím o radu, mám letošní dominanty a neustále mi sedí a kvokají. Někde jsme četli, dávat je na samotku a na tvrdou podlahu. Tak se mi v sezení střídají. Nevím jestli dělám něco špatně? Chci je na vajíčka a ne na kuřata. Po samotce - léčbě - jinak snášejí dobře.

Zdravím, kvočny dejte do nějaké kralikarny a tam je nechte 2-3 dny. Dát jídlo+vodu a bude po kvokaní smajlík

24.7.2013 22:25
lucieka1

XXX.XXX.134.16

Děkuji za radu, to dělám a po návratu tak po týdnu zase začne znovat. Tak nevím v čem je zrada.

25.7.2013 12:14
čapice

XXX.XXX.216.126

lucieka1 napsal(a):
Děkuji za radu, to dělám a po návratu tak po týdnu zase začne znovat. Tak nevím v čem je zrada.

Já jsem se snažila odkvokávat Dominantku měsíc. A dopadlo to tak, že jsem jí nakonec ustoupila, dala 5 vajíček a už 2 dny máme 3 kuřátka (+ 4 nevlastní Hedvábničky)

25.7.2013 12:19
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

čapice napsal(a):
Já jsem se snažila odkvokávat Dominantku měsíc. A dopadlo to tak, že jsem jí nakonec ustoupila, dala 5 vajíček a už 2 dny máme 3 kuřátka (+ 4 nevlastní Hedvábničky)

smajlíksmajlík Vidím, že si slepice umí prosadit svoje smajlík

25.7.2013 12:28
čapice

XXX.XXX.216.126

No jo.
A včera jsem sundavala z kukaně další. Tu se ani nebudu snažit odkvokat, po vesnici je po kvočnách poptávka. Tak jestli jí to nepřejde, tak půjde o víkendu na pár týdnů k sousedům. smajlík

25.7.2013 12:34
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

čapice napsal(a):
No jo.
A včera jsem sundavala z kukaně další. Tu se ani nebudu snažit odkvokat, po vesnici je po kvočnách poptávka. Tak jestli jí to nepřejde, tak půjde o víkendu na pár týdnů k sousedům. smajlík

S těma kvočnama to je fakt někdy děs. Jak jsem přijel z dovolené, tak jich bylo 6 ! Tak šly okamžitě na odvykačku smajlík Ale ja si myslím, že hodně dělá kohout, když jim nedá pokoj, tak jsou nervozní a tím to začinásmajlík

25.7.2013 12:39
čapice

XXX.XXX.216.126

Ježiš to ne , ať už se žádná další nepřidává. Vždyť jich mám jen 6, to abych začlaa zase kupovat vajíčka, když ty holky blbnou buď pudama nebo horkem.
doufám, že si vychovám z těch malých Hedvábniček aspoň 2 kvočny na příští rok. A hybridky ať snáší!

25.7.2013 12:41
čapice

XXX.XXX.216.126

PS: A kohouta nemám!

25.7.2013 12:44
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Pravidlem to být nemusí smajlík Ale jak se náš přibliží k slepice i když nekvočí, tak ji začne nahanět a ona se pak začne ježit smajlík Aby to nebylo naopak hedvábky nosily a hybridky kvočely smajlíksmajlík Sranda.

25.7.2013 13:34
venziva

XXX.XXX.32.1

lucieka1 napsal(a):

Důležité je, aby slepice při odkvokávání neměla teplo ze spodu. Zavřete slepici do přepravky na zeleninu. Ze spodu má malé nožičky a ve dne díry, takže se slepice bude ochlazovat. Tedy žádná sláma, seno, atd. Dejte jí vodu a do misky pšenici, nechte ji tam tak 3-4 dny - prostě dokud nepřestane. Večer bych ji pustila vykálet. Když dáte slepici do králíkárny, moc se tam neschladí. I holé dřevo celkem izoluje a slepice je stále v teple. Také ji můžete posadit na kamennou podlahu nebo dlažbu a přiklopit.

26.7.2013 17:25
aljosa11

XXX.XXX.103.206

Zdravím všechny začátečníky v chovu slepic jako jsem já, mě se podařilo odkvokat hisexku po týdnu, dala jsem ji na dva dny i noci do sklepa , kde je hliněná zem a místy dlažba, takže celkem studený podklad samozřejmě s pitím a zrním i trochu mléka , po dvou dnech jsem ji vypouštěla ven do výběhu a hlídala a jakmile šla do hnízda tak zase šla do sklepa, pak jsem ji dvakrát namočila ale ne s hlavou do sudu ale bylo dost horko tak se ji to možná líbilo, ale už se držela více ve výběhu a po týdnu už večer šla normálně na bidlo, takže už je v pořádku ale teď čekám kdy opět začne snášet, jak to dlouho trvá nevíte někdo kolik dnů než se dostane do normálního snášení. díky za odpověď.

26.7.2013 18:02
dupacka

XXX.XXX.0.73

no při odkvokávání bych jí spíš dávala potravu bohatou na bílkoviny místo pšenice, ta je spíš pro slepice která sedí na vajíčkách ne ?
podpořit ji ve snášce stravou bohatou na bílkoviny, tím by se mělo odkvokání urychlit

27.7.2013 12:23
krenzis

XXX.XXX.255.157

Já dávám kvočny do bečky s vodou, kde je vody do poloviny běháku slepic. V bečce ji nechám 24 hodin a po uplynutí této doby již nekvokají. Letos jsem tak odnaučil kvokat 5 slepic, do té doby mi nic nezabíralo.

27.7.2013 13:35
venziva

XXX.XXX.32.1

Není to už týrání??? smajlík
A chudák slepice ze stresu už neponese vůbec! smajlík

27.7.2013 14:12
krenzis

XXX.XXX.255.157

Mně nesou všechny co jsem je dal odkvočet. Je jedno jestli jsou zavřené v nějaké bedně, nebo bečce, ne. Důležitý je výsledek a mi se osvědčila bečka žádný jiný způsob mi na odkvokání nezabral.

27.7.2013 14:45
aljosa11

XXX.XXX.103.206

krenzis napsal(a):
Mně nesou všechny co jsem je dal odkvočet. Je jedno jestli jsou zavřené v nějaké bedně, nebo bečce, ne. Důležitý je výsledek a mi se osvědčila bečka žádný jiný způsob mi na odkvokání nezabral.

a za jak dlouho začaly snášet o odkvokání?

27.7.2013 14:56
krenzis

XXX.XXX.255.157

Začali do týdne nést, dvě až skoro po třech týdnech, ale jsou staré skoro 3 roky tak to přisuzuji jejich věku.

27.7.2013 15:05
aljosa11

XXX.XXX.103.206

díky za zprávu,mám 7 mladých slepiček od května a 2 měsíce snášely všechny, pak začala ta jedna kvokat po týdnu sice přestala, ale vajíček je asi 14 dnů jen 5, takže s ní asi některá odpočívá, možná je to tím počasím no uvidím kdy bude zase 7 ks...

1.8.2013 13:22
aljosa11

XXX.XXX.103.206

tak už začala odkvokaná snášet asi po 10 dnech, možná i dřív ale tak jsem odpozorovala, takže pokud začne další tak už vím jak ně, kvokání bylo asi 3 týdenní pauza ve snášce ...zdravím všechny začátečníky a přeji hodně úspěchů ...

28.8.2013 13:01
tony82

XXX.XXX.33.230

když měla mopje babička kvokající kvočnu, tak ji dala pulku acilpirinu.kvokna do druhého dne přestala.ale nenejsem si jisty rizikem.přeci jenom slepice k poměru k člověku.asi je ten aspirin solidní záhul pro slepičí tělo.má někdo zkušenosti?

Přidejte reakci

Přidat smajlík