lucieka1
napsal(a):
Prosím o radu, mám letošní dominanty a neustále mi sedí a kvokají. Někde jsme četli, dávat je na samotku a na tvrdou podlahu. Tak se mi v sezení střídají. Nevím jestli dělám něco špatně? Chci je na vajíčka a ne na kuřata. Po samotce - léčbě - jinak snášejí dobře.
Zdravím, kvočny dejte do nějaké kralikarny a tam je nechte 2-3 dny. Dát jídlo+vodu a bude po kvokaní
lucieka1
napsal(a):
Děkuji za radu, to dělám a po návratu tak po týdnu zase začne znovat. Tak nevím v čem je zrada.
Já jsem se snažila odkvokávat Dominantku měsíc. A dopadlo to tak, že jsem jí nakonec ustoupila, dala 5 vajíček a už 2 dny máme 3 kuřátka (+ 4 nevlastní Hedvábničky)
čapice
napsal(a):
No jo.
A včera jsem sundavala z kukaně další. Tu se ani nebudu snažit odkvokat, po vesnici je po kvočnách poptávka. Tak jestli jí to nepřejde, tak půjde o víkendu na pár týdnů k sousedům.
S těma kvočnama to je fakt někdy děs. Jak jsem přijel z dovolené, tak jich bylo 6 ! Tak šly okamžitě na odvykačku Ale ja si myslím, že hodně dělá kohout, když jim nedá pokoj, tak jsou nervozní a tím to začiná
lucieka1
napsal(a):
Prosím o radu, mám letošní dominanty a neustále mi sedí a kvokají. Někde jsme četli, dávat je na samotku a na tvrdou podlahu. Tak se mi v sezení střídají. Nevím jestli dělám něco špatně? Chci je na vajíčka a ne na kuřata. Po samotce - léčbě - jinak snášejí dobře.
Důležité je, aby slepice při odkvokávání neměla teplo ze spodu. Zavřete slepici do přepravky na zeleninu. Ze spodu má malé nožičky a ve dne díry, takže se slepice bude ochlazovat. Tedy žádná sláma, seno, atd. Dejte jí vodu a do misky pšenici, nechte ji tam tak 3-4 dny - prostě dokud nepřestane. Večer bych ji pustila vykálet. Když dáte slepici do králíkárny, moc se tam neschladí. I holé dřevo celkem izoluje a slepice je stále v teple. Také ji můžete posadit na kamennou podlahu nebo dlažbu a přiklopit.
Zdravím všechny začátečníky v chovu slepic jako jsem já, mě se podařilo odkvokat hisexku po týdnu, dala jsem ji na dva dny i noci do sklepa , kde je hliněná zem a místy dlažba, takže celkem studený podklad samozřejmě s pitím a zrním i trochu mléka , po dvou dnech jsem ji vypouštěla ven do výběhu a hlídala a jakmile šla do hnízda tak zase šla do sklepa, pak jsem ji dvakrát namočila ale ne s hlavou do sudu ale bylo dost horko tak se ji to možná líbilo, ale už se držela více ve výběhu a po týdnu už večer šla normálně na bidlo, takže už je v pořádku ale teď čekám kdy opět začne snášet, jak to dlouho trvá nevíte někdo kolik dnů než se dostane do normálního snášení. díky za odpověď.