Dobrý den... od 21.6 do 3.7 se mi líhli pižmovky 22kachňat (něco v líhni a něco pod 2ma kachnama)
Kačera musím mít odděleného (asi mi zabil jedno kachně) ale rano a večer když jsem poblíž nechám kačera u kačen a s jednou (černobílou) se více jak týden páří a dnes snese už třetí vejce.
Moje otázky:
Mám oddělit káčata od matek (bílá kačena se nechce pářit)???
Mám nechat kachnu sednout??? sedla by tak v půlce srpna a v půlce září by se líhla kachňata... stihnou vyrůst do zimy?
kirinka7
napsal(a):
Dobrý den... od 21.6 do 3.7 se mi líhli pižmovky 22kachňat (něco v líhni a něco pod 2ma kachnama)
Kačera musím mít odděleného (asi mi zabil jedno kachně) ale rano a večer když jsem poblíž nechám kačera u kačen a s jednou (černobílou) se více jak týden páří a dnes snese už třetí vejce.
Moje otázky:
Mám oddělit káčata od matek (bílá kačena se nechce pářit)???
Mám nechat kachnu sednout??? sedla by tak v půlce srpna a v půlce září by se líhla kachňata... stihnou vyrůst do zimy?
nedělala bych to,už je pozdě a přeci jen nemusí být podzim příznivý,navíc také už po ránu je dost chlado.Jde o to,zda-li máte možnost teplého ustájení-ne studený kamenný chlév a pak zda-li Vám to množství,které máte nestačí,ale i tak dlouho porostou a nebude jatečná hmotnost "dokonalá".