Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.7.2013 11:10
kirinka7

XXX.XXX.106.53

Dobrý den... od 21.6 do 3.7 se mi líhli pižmovky 22kachňat (něco v líhni a něco pod 2ma kachnama)
Kačera musím mít odděleného (asi mi zabil jedno kachně) ale rano a večer když jsem poblíž nechám kačera u kačen a s jednou (černobílou) se více jak týden páří a dnes snese už třetí vejce.
Moje otázky:
Mám oddělit káčata od matek (bílá kačena se nechce pářit)???
Mám nechat kachnu sednout??? sedla by tak v půlce srpna a v půlce září by se líhla kachňata... stihnou vyrůst do zimy?

25.7.2013 21:35
etua

XXX.XXX.191.213

kirinka7 napsal(a):
Dobrý den... od 21.6 do 3.7 se mi líhli pižmovky 22kachňat (něco v líhni a něco pod 2ma kachnama)
Kačera musím mít odděleného (asi mi zabil jedno kachně) ale rano a večer když jsem poblíž nechám kačera u kačen a s jednou (černobílou) se více jak týden páří a dnes snese už třetí vejce.
Moje otázky:
Mám oddělit káčata od matek (bílá kačena se nechce pářit)???
Mám nechat kachnu sednout??? sedla by tak v půlce srpna a v půlce září by se líhla kachňata... stihnou vyrůst do zimy?

nedělala bych to,už je pozdě a přeci jen nemusí být podzim příznivý,navíc také už po ránu je dost chlado.Jde o to,zda-li máte možnost teplého ustájení-ne studený kamenný chlév a pak zda-li Vám to množství,které máte nestačí,ale i tak dlouho porostou a nebude jatečná hmotnost "dokonalá".

26.7.2013 07:05
varšava

XXX.XXX.186.12

Ja dostala bile kačenky vylihle v zaři a letos už vylihly svoje kačatka a vše v pohodě jedna sedi podruhe jsou to pižmovky3 kačeny se staraji o3o kačenek. Kačeny předlonske černobile mi sežrala liška

26.7.2013 17:21
kočinkáč

XXX.XXX.34.242

Pokud nemáte zděný chlívek, tak bych to nenechával.smajlík

27.7.2013 14:25
kirinka7

XXX.XXX.106.53

mám zděný chlívek.... loni se mi vylíhla kuřata 7. září a rostli perfektně
letos mám i udělanou odchovnu zateplenou polystyrenem 2x2m

27.7.2013 16:21
kočinkáč

XXX.XXX.34.242

Tak bych to i zkusil. Děda míval ve zděném chléve v říjnu malé. Na půlce byl býk a na půlcce káčata :) smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík