Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2013 22:02
tonikpucek

XXX.XXX.192.99

Dobry den, chtěl sem se zeptat v kolikátem měsíci začnou snášet leghornky? Tedkom budou mnet 5 měsíc tak prosím o rady. Zítra dám foto! smajlík

autumn

30.7.2013 22:14
autumn

XXX.XXX.106.39

tonikpucek napsal(a):
Dobry den, chtěl sem se zeptat v kolikátem měsíci začnou snášet leghornky? Tedkom budou mnet 5 měsíc tak prosím o rady. Zítra dám foto! smajlík

Do 26 tyzdna. Ak ich mate rovnako stare, zistite to podla hrebena. Musi byt velky, silno cerveny a sklopeny. Vtedy zacne leghorn znasat. Mne vzdy znasali od 22-24 tyzdna, ked som vypustil zmesku (cem. Odpad) tak 26-28.. ale je to iba z mojj skusenosti, nazorov na to bude asi vela.
Vacsinou to byva tak, ze u leghornek dospeje najprv najvyssie postavena e az potom ostatne :) ak tak prilozte fotku a nieco vymyslime :) na fotke v pravo leghorn zacinajuca znasku :)

30.7.2013 22:21
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

tonikpucek napsal(a):

Zdravím, a to jsou vaše vylíhle nebo kupované ? Když jste je kupoval, tak vás mohli podvést a prodat vám mladší. Jinak začinají nést 20-22 týden a tak mi začly nést bez směsi tu jsem nikdy nedavál a ani dávat nechci.smajlík A to foto jsem určitě dejte.

autumn

30.7.2013 22:35
autumn

XXX.XXX.106.39

ondře.j. napsal(a):
Zdravím, a to jsou vaše vylíhle nebo kupované ? Když jste je kupoval, tak vás mohli podvést a prodat vám mladší. Jinak začinají nést 20-22 týden a tak mi začly nést bez směsi tu jsem nikdy nedavál a ani dávat nechci.smajlík A to foto jsem určitě dejte.

U ns v dedine chodia predavat "mladky " este to pipalo a oni ki tvrdili ze maju 19 tyzdnov.. taktiez predavali 10 mesacne moravie a oznacovali ich ako 24 mesacne po 5 eura.. a ludia kupovali a pak nadavali .. takze suhlasim - ludia klamu, dnes najst seriozneho predajcu je vzacnost.

31.7.2013 09:47
tonikpucek

XXX.XXX.192.99

ondře.j. napsal(a):

Zdravím, ano to jsou me vylíhlé :) a to foto dám. smajlík

31.7.2013 10:47
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

tonikpucek napsal(a):
1, smajlík

Do týdne nebo do dvou by měla začít snašet. A ta druhá fotka ta už musí určitě nosit smajlíksmajlík

autumn

31.7.2013 11:04
autumn

XXX.XXX.106.39

ondře.j. napsal(a):
Do týdne nebo do dvou by měla začít snašet. A ta druhá fotka ta už musí určitě nosit smajlíksmajlík

Bez hrebena znesie gulove. Musi ho mat ovela vacsi a sito cerveny. Tieto mladky nebueu nosit este asi 3 tyzdne. Pri dominantoch staci ak maju hreben o trochu vacsi ako hreeene na vasich slepiciach. Vsak uvidite :)

31.7.2013 12:38
honzapm

XXX.XXX.29.18

tonikpucek napsal(a):
1, smajlík

Zdá se, že je o něco mladší nebo rostla pomaleji.
Nevypadá na 20 týdnů, jak deklarujete.

Do měsíce by ale už nést měla, zdá se mi ještě příliš úzká (i na Leghornku).
A hřebínku nemluvě.
Kohout je pěkný, silný, asi se hodně cpal ke krmítku jako první :).

31.7.2013 12:57
tonikpucek

XXX.XXX.192.99

autumn napsal(a):
Do 26 tyzdna. Ak ich mate rovnako stare, zistite to podla hrebena. Musi byt velky, silno cerveny a sklopeny. Vtedy zacne leghorn znasat. Mne vzdy znasali od 22-24 tyzdna, ked som vypustil zmesku (cem. Odpad) tak 26-28.. ale je to iba z mojj skusenosti, nazorov na to bude asi vela.
Vacsinou to byva tak, ze u leghornek dospeje najprv najvyssie postavena e az potom ostatne :) ak tak prilozte fotku a nieco vymyslime :) na fotke v pravo leghorn zacinajuca znasku :)

A vám už esou všechny?

autumn

31.7.2013 13:36
autumn

XXX.XXX.106.39

tonikpucek napsal(a):
A vám už esou všechny?

Z fotky iba ta s velkym hrebenom. Ak mate dominantky tym staci podrasteny hreben. Ale u kazdeho to bude inak, treba si ich casto vsimat a pri dalsich budete uz sikovnejsi. Hoci leghorn Vam bude kvalitne zasat niekolko rokov.

1.8.2013 13:07
aljosa11

XXX.XXX.103.206

ondře.j. napsal(a):

já kupovala u prodejce 3.7. prý mají 21 týdnů ale nesly až asi po 3 týdnech až měly opravdu tak velké hřebínky,jak se zde píše, ale teď snáší každá denně, ještě dotaz proč nedáváta směs , myslíte pro nosnice a tedy čím krmíte ? díky za odpověď

autumn

1.8.2013 21:08
autumn

XXX.XXX.106.39

aljosa11 napsal(a):
já kupovala u prodejce 3.7. prý mají 21 týdnů ale nesly až asi po 3 týdnech až měly opravdu tak velké hřebínky,jak se zde píše, ale teď snáší každá denně, ještě dotaz proč nedáváta směs , myslíte pro nosnice a tedy čím krmíte ? díky za odpověď

Z mojho pohladu su zmesky original balene sama chemia...
Nikdy sa mi nepodarilo mat zo zmesky tmave bielka. Tak som vyliezol na povalu a uvidel stovky kil zrna :D davam im psenicu a jacmen, vzdy je dobre davat dva druhy zrn ktore sa hodnotami sami doplnaju. Mam vrecia starej ryze tak im to pridavam do krmiva. Posypujem to vitaminmi NUTRIMIX balenie 1kg a vystaci mi to cca na mesiac. Stoji to 2 eura. Obsahuje to rozne vitaminy a mineraly. Niekto pridava aj kukuricny srot, ale z neho sliepky priberaju, tym sa vykrmuju kohuty a projlere (vacsinou) smajlík
Inak bez zmesky mam vajcia dva po sebe iduce dni, potom jeden den pauza a dokola. Pouzivanie zmesok zapricinuje skore dospievanie a nadory na vajecnikoch. Je to ako by ste chemicky spravili z 12 rocneho dietata dospelu zenu za rok aby mala dieta ... ide to proti prirode. Susedka chovala vlasky a nedavala im nic ine ako zmesku kupovanu v polnonakupe, nosili aj v zime, mala fakt kazdy den jedno vajce od iednej. Po roku a pol jej ostala jedna sliepka, ostatne vsetky malu vytlacenu kloaku von a trcalo crevo. Ta oosledna to mala o par dni tiez... neviem ake mate skusenosti s tymi zmesami, ja som to daval tyzden a ked bola znama co uci chemiu na navsteve, povedala mi, ze na zlozenie mohli nalepit periodicku tabulku prvkov :D tak som zmes vysypal prasatu .. bal som sa ze bude nosit vajcia :D

1.8.2013 21:16
aljosa11

XXX.XXX.103.206

diky za vyčerpávající odpověď, asi máte pravdu že každá uměle upravena strava od výrobce obsahuje chemii , ale čím krmit třeba v zimě kdy si slepičky které mám celý rok ve výběhu-zahradě nemají co najít?

1.8.2013 22:21
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

aljosa11 napsal(a):

Já osobně nedavám, protože to je sama chemie to si rovnou můžu koupit vejce z obchodu. Slepicím dávam pšenici, brabmory, nudle, chleba s kuk. šrotem ( prostě nějaký ten zbytek ) občas i tvaroh a na zeleném jsou celý den a to jim stači hladem u náš netrpí. A v zimě přidavám i slunečnici nebo nasekanou trávu ( co to zbyde na zahradě po sekačce ) nechám uschnout, zhrabu a podávám v zimě. Tak jsem to začal min. rok. smajlík

autumn

1.8.2013 23:09
autumn

XXX.XXX.106.39

aljosa11 napsal(a):
diky za vyčerpávající odpověď, asi máte pravdu že každá uměle upravena strava od výrobce obsahuje chemii , ale čím krmit třeba v zimě kdy si slepičky které mám celý rok ve výběhu-zahradě nemají co najít?

Nasuste si pokryvy, misi chvost a v zimnom obdomi im to sypke pridavajte na ranajky, zasypte srotom. Pokryva ma blahodarne ucinky na znasku. Inak mne sa leghornkam nedarilo na snehu, radsej maju vnutro s topenim :) ako sa hore pise maju radi moceny chleba s kukuricnym srotom, ale stredne a tazke plemena zvyknu rychlo tucniet. Vsetkeho vela skodi ... povedal krokodil a zacal jest zeleninu smajlík

2.8.2013 09:35
aljosa11

XXX.XXX.103.206

my jsme zimu ještě nezažily mám je od jara 2 lenghorky, 2 sasexky /ty ještě nesnáší jsou mladé/a 7 hisex, kuk.šrot jim dávám ráno do chleba namočeného někdy do mléka někdy do vody a do toho přidávám hrst právě té směsky N nějaký vitamín a občas i slunečnicová semínka, to střídám jednou s chlebem a jednou s brambory, večer sypu jen pšenici, jo a každý týden vždy hromádku suchých natlučených skořápek a je fakt že nemají všechny krmítka vyzobaný tak asi mají dost, ale je fakt že toho pečiva na každý druhý den nemám tak přidám směsky, jsou na pozemku asi 400m2, kde rostou kopřivy a další , ted sice nic moc ale hrabou si i tak, na zimu suším kopřivy, zatím je snůška vynikající a samozřejmě nechci aby byly tak produktivní i v zimě at si odpočinou ale jsem začátečník tak jsem ráda za každou informaci, díky a prosím o další rady ....

autumn

2.8.2013 09:50
autumn

XXX.XXX.106.39

aljosa11 napsal(a):
my jsme zimu ještě nezažily mám je od jara 2 lenghorky, 2 sasexky /ty ještě nesnáší jsou mladé/a 7 hisex, kuk.šrot jim dávám ráno do chleba namočeného někdy do mléka někdy do vody a do toho přidávám hrst právě té směsky N nějaký vitamín a občas i slunečnicová semínka, to střídám jednou s chlebem a jednou s brambory, večer sypu jen pšenici, jo a každý týden vždy hromádku suchých natlučených skořápek a je fakt že nemají všechny krmítka vyzobaný tak asi mají dost, ale je fakt že toho pečiva na každý druhý den nemám tak přidám směsky, jsou na pozemku asi 400m2, kde rostou kopřivy a další , ted sice nic moc ale hrabou si i tak, na zimu suším kopřivy, zatím je snůška vynikající a samozřejmě nechci aby byly tak produktivní i v zimě at si odpočinou ale jsem začátečník tak jsem ráda za každou informaci, díky a prosím o další rady ....

Dajako som uz zmeteny :)
pokial nedavate vela zmesky tam vam budu znasat.aj v zime, ak mate topeni. Treba prisviecovat aby viac zrali. Vela krmiva potrebuju premenit na energiu. A kedze sa v zime den zkracuje, vela nezozeru.
inak sussex myslim v zime neznasaju .. aspon mojej tete tak neznasaju. Aj napriek tomu ze boli dnu v teple.
Ak date len zmesku tak mate v zime tiez znasku.. ale aj oni chcu oddych :)

Ak nieco nedava zmysel tak pardon, som po nocnej. Dobru.noc

12.8.2013 21:39
tonikpucek

XXX.XXX.192.99

Paráááááááááda už nesou :) A díky za rady :)

12.8.2013 22:15
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

tonikpucek napsal(a):
Paráááááááááda už nesou :) A díky za rady :)

smajlík Vidíte říkal jsem, že do dvou týdnu nejpozději začnou smajlík Tak ať pěkně nosí smajlík

12.8.2013 22:22
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Ty moje počitám, tak za 10 týdnů smajlík

13.8.2013 18:29
ponka1

XXX.XXX.88.99

to budou tak dlouho na dovolené jo? smajlík

13.8.2013 20:35
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

ponka1 napsal(a):
to budou tak dlouho na dovolené jo? smajlík

Jojo tak to víte, když jsou ty prázdiny, tak jim třeba dopřát více luxusu smajlík

14.8.2013 16:09
marysh

XXX.XXX.114.253

tonikpucek napsal(a):
2, smajlík kohout

Od koho máte leghornky ? Ten kohout svým ocasem moc leghornku nepřipomíná.

14.8.2013 16:15
tonikpucek

XXX.XXX.192.99

marysh napsal(a):
Od koho máte leghornky ? Ten kohout svým ocasem moc leghornku nepřipomíná.

Od jednoho kámoše. To je ale mladý kohout :) smajlík

17.8.2013 17:34
marysh

XXX.XXX.114.253

tonikpucek napsal(a):
Od jednoho kámoše. To je ale mladý kohout :) smajlík

Podle hřebene a laloků moc mladý zase není, ten ocas i když doroste tak neklesne a bude pořád jako veverka. Chovatel " jeden kámoš " není zárukou kvality.smajlík

bichirek

20.8.2013 19:02
bichirek

XXX.XXX.94.79

tonikpucek napsal(a):

leghorn začne nosiť až im narastie hrebeň. U mňa v skupinkách dorastie hrebeň najprv 1 sliepke ktorá je na vrchu dominancie, potom začnú ostatným s tým, že ostatné pri začínaní znášky nemajú veľké hrebene, znášku majú už pri polovničnej velkosti hrebena :) ( moja skúsenosť)

21.8.2013 09:53
skupa

XXX.XXX.166.118

Mne Leghornky snesli první vajíčka zhruba v 22-23 týdnu.
A ano, jedna dvě, měli největší hřeben, ostatním dorostli později.

2.11.2013 23:43
martin.003

XXX.XXX.232.6

Zdravím, já jsem si v dubnu pořídil 10 lenghorek, jednu mi ulízala fenka a pošla, ze 4 se vyklubali kohouti, takže je nabízím k prodeji a zbylích 5 slepiček zatim teda ještě nezačaly snášet, to jim bude přes 27 týdnů.

bichirek

9.11.2013 10:33
bichirek

XXX.XXX.37.141

martin.003 napsal(a):
Zdravím, já jsem si v dubnu pořídil 10 lenghorek, jednu mi ulízala fenka a pošla, ze 4 se vyklubali kohouti, takže je nabízím k prodeji a zbylích 5 slepiček zatim teda ještě nezačaly snášet, to jim bude přes 27 týdnů.

z mojích skúseností sa ťažko mládka roznesie v zimných mesiacoch, alebo na prelome jeseň/zima.. Niekde som počul, že ak nezačnú nosiť od 18 (veľmi zriedka( do 28 týždňa, tak sa roznesú až na jar ... zatiaľ sa mi to nestalo ... možno je lepšie že sliepky budú oddýchnuté, ale zase, od jesene do jari môžete mať zo sliepok nejaký ten vaječný koňak smajlíksmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík