autumn

XXX.XXX.106.39
tonikpucek
napsal(a):
Dobry den, chtěl sem se zeptat v kolikátem měsíci začnou snášet leghornky? Tedkom budou mnet 5 měsíc tak prosím o rady. Zítra dám foto!
Do 26 tyzdna. Ak ich mate rovnako stare, zistite to podla hrebena. Musi byt velky, silno cerveny a sklopeny. Vtedy zacne leghorn znasat. Mne vzdy znasali od 22-24 tyzdna, ked som vypustil zmesku (cem. Odpad) tak 26-28.. ale je to iba z mojj skusenosti, nazorov na to bude asi vela.
Vacsinou to byva tak, ze u leghornek dospeje najprv najvyssie postavena e az potom ostatne :) ak tak prilozte fotku a nieco vymyslime :) na fotke v pravo leghorn zacinajuca znasku :)
tonikpucek
napsal(a):
Dobry den, chtěl sem se zeptat v kolikátem měsíci začnou snášet leghornky? Tedkom budou mnet 5 měsíc tak prosím o rady. Zítra dám foto!
Zdravím, a to jsou vaše vylíhle nebo kupované ? Když jste je kupoval, tak vás mohli podvést a prodat vám mladší. Jinak začinají nést 20-22 týden a tak mi začly nést bez směsi tu jsem nikdy nedavál a ani dávat nechci. A to foto jsem určitě dejte.
autumn

XXX.XXX.106.39
ondře.j.
napsal(a):
Zdravím, a to jsou vaše vylíhle nebo kupované ? Když jste je kupoval, tak vás mohli podvést a prodat vám mladší. Jinak začinají nést 20-22 týden a tak mi začly nést bez směsi tu jsem nikdy nedavál a ani dávat nechci. A to foto jsem určitě dejte.
U ns v dedine chodia predavat "mladky " este to pipalo a oni ki tvrdili ze maju 19 tyzdnov.. taktiez predavali 10 mesacne moravie a oznacovali ich ako 24 mesacne po 5 eura.. a ludia kupovali a pak nadavali .. takze suhlasim - ludia klamu, dnes najst seriozneho predajcu je vzacnost.
ondře.j.
napsal(a):
Zdravím, ano to jsou me vylíhlé :) a to foto dám.
autumn

XXX.XXX.106.39
ondře.j.
napsal(a):
Do týdne nebo do dvou by měla začít snašet. A ta druhá fotka ta už musí určitě nosit
Bez hrebena znesie gulove. Musi ho mat ovela vacsi a sito cerveny. Tieto mladky nebueu nosit este asi 3 tyzdne. Pri dominantoch staci ak maju hreben o trochu vacsi ako hreeene na vasich slepiciach. Vsak uvidite :)
autumn
napsal(a):
Do 26 tyzdna. Ak ich mate rovnako stare, zistite to podla hrebena. Musi byt velky, silno cerveny a sklopeny. Vtedy zacne leghorn znasat. Mne vzdy znasali od 22-24 tyzdna, ked som vypustil zmesku (cem. Odpad) tak 26-28.. ale je to iba z mojj skusenosti, nazorov na to bude asi vela.
Vacsinou to byva tak, ze u leghornek dospeje najprv najvyssie postavena e az potom ostatne :) ak tak prilozte fotku a nieco vymyslime :) na fotke v pravo leghorn zacinajuca znasku :)
A vám už esou všechny?
autumn

XXX.XXX.106.39
tonikpucek
napsal(a):
A vám už esou všechny?
Z fotky iba ta s velkym hrebenom. Ak mate dominantky tym staci podrasteny hreben. Ale u kazdeho to bude inak, treba si ich casto vsimat a pri dalsich budete uz sikovnejsi. Hoci leghorn Vam bude kvalitne zasat niekolko rokov.
ondře.j.
napsal(a):
já kupovala u prodejce 3.7. prý mají 21 týdnů ale nesly až asi po 3 týdnech až měly opravdu tak velké hřebínky,jak se zde píše, ale teď snáší každá denně, ještě dotaz proč nedáváta směs , myslíte pro nosnice a tedy čím krmíte ? díky za odpověď
autumn

XXX.XXX.106.39
aljosa11
napsal(a):
já kupovala u prodejce 3.7. prý mají 21 týdnů ale nesly až asi po 3 týdnech až měly opravdu tak velké hřebínky,jak se zde píše, ale teď snáší každá denně, ještě dotaz proč nedáváta směs , myslíte pro nosnice a tedy čím krmíte ? díky za odpověď
Z mojho pohladu su zmesky original balene sama chemia...
Nikdy sa mi nepodarilo mat zo zmesky tmave bielka. Tak som vyliezol na povalu a uvidel stovky kil zrna :D davam im psenicu a jacmen, vzdy je dobre davat dva druhy zrn ktore sa hodnotami sami doplnaju. Mam vrecia starej ryze tak im to pridavam do krmiva. Posypujem to vitaminmi NUTRIMIX balenie 1kg a vystaci mi to cca na mesiac. Stoji to 2 eura. Obsahuje to rozne vitaminy a mineraly. Niekto pridava aj kukuricny srot, ale z neho sliepky priberaju, tym sa vykrmuju kohuty a projlere (vacsinou)
Inak bez zmesky mam vajcia dva po sebe iduce dni, potom jeden den pauza a dokola. Pouzivanie zmesok zapricinuje skore dospievanie a nadory na vajecnikoch. Je to ako by ste chemicky spravili z 12 rocneho dietata dospelu zenu za rok aby mala dieta ... ide to proti prirode. Susedka chovala vlasky a nedavala im nic ine ako zmesku kupovanu v polnonakupe, nosili aj v zime, mala fakt kazdy den jedno vajce od iednej. Po roku a pol jej ostala jedna sliepka, ostatne vsetky malu vytlacenu kloaku von a trcalo crevo. Ta oosledna to mala o par dni tiez... neviem ake mate skusenosti s tymi zmesami, ja som to daval tyzden a ked bola znama co uci chemiu na navsteve, povedala mi, ze na zlozenie mohli nalepit periodicku tabulku prvkov :D tak som zmes vysypal prasatu .. bal som sa ze bude nosit vajcia :D
aljosa11
napsal(a):
Já osobně nedavám, protože to je sama chemie to si rovnou můžu koupit vejce z obchodu. Slepicím dávam pšenici, brabmory, nudle, chleba s kuk. šrotem ( prostě nějaký ten zbytek ) občas i tvaroh a na zeleném jsou celý den a to jim stači hladem u náš netrpí. A v zimě přidavám i slunečnici nebo nasekanou trávu ( co to zbyde na zahradě po sekačce ) nechám uschnout, zhrabu a podávám v zimě. Tak jsem to začal min. rok.
autumn

XXX.XXX.106.39
aljosa11
napsal(a):
diky za vyčerpávající odpověď, asi máte pravdu že každá uměle upravena strava od výrobce obsahuje chemii , ale čím krmit třeba v zimě kdy si slepičky které mám celý rok ve výběhu-zahradě nemají co najít?
Nasuste si pokryvy, misi chvost a v zimnom obdomi im to sypke pridavajte na ranajky, zasypte srotom. Pokryva ma blahodarne ucinky na znasku. Inak mne sa leghornkam nedarilo na snehu, radsej maju vnutro s topenim :) ako sa hore pise maju radi moceny chleba s kukuricnym srotom, ale stredne a tazke plemena zvyknu rychlo tucniet. Vsetkeho vela skodi ... povedal krokodil a zacal jest zeleninu
my jsme zimu ještě nezažily mám je od jara 2 lenghorky, 2 sasexky /ty ještě nesnáší jsou mladé/a 7 hisex, kuk.šrot jim dávám ráno do chleba namočeného někdy do mléka někdy do vody a do toho přidávám hrst právě té směsky N nějaký vitamín a občas i slunečnicová semínka, to střídám jednou s chlebem a jednou s brambory, večer sypu jen pšenici, jo a každý týden vždy hromádku suchých natlučených skořápek a je fakt že nemají všechny krmítka vyzobaný tak asi mají dost, ale je fakt že toho pečiva na každý druhý den nemám tak přidám směsky, jsou na pozemku asi 400m2, kde rostou kopřivy a další , ted sice nic moc ale hrabou si i tak, na zimu suším kopřivy, zatím je snůška vynikající a samozřejmě nechci aby byly tak produktivní i v zimě at si odpočinou ale jsem začátečník tak jsem ráda za každou informaci, díky a prosím o další rady ....
autumn

XXX.XXX.106.39
aljosa11
napsal(a):
my jsme zimu ještě nezažily mám je od jara 2 lenghorky, 2 sasexky /ty ještě nesnáší jsou mladé/a 7 hisex, kuk.šrot jim dávám ráno do chleba namočeného někdy do mléka někdy do vody a do toho přidávám hrst právě té směsky N nějaký vitamín a občas i slunečnicová semínka, to střídám jednou s chlebem a jednou s brambory, večer sypu jen pšenici, jo a každý týden vždy hromádku suchých natlučených skořápek a je fakt že nemají všechny krmítka vyzobaný tak asi mají dost, ale je fakt že toho pečiva na každý druhý den nemám tak přidám směsky, jsou na pozemku asi 400m2, kde rostou kopřivy a další , ted sice nic moc ale hrabou si i tak, na zimu suším kopřivy, zatím je snůška vynikající a samozřejmě nechci aby byly tak produktivní i v zimě at si odpočinou ale jsem začátečník tak jsem ráda za každou informaci, díky a prosím o další rady ....
Dajako som uz zmeteny :)
pokial nedavate vela zmesky tam vam budu znasat.aj v zime, ak mate topeni. Treba prisviecovat aby viac zrali. Vela krmiva potrebuju premenit na energiu. A kedze sa v zime den zkracuje, vela nezozeru.
inak sussex myslim v zime neznasaju .. aspon mojej tete tak neznasaju. Aj napriek tomu ze boli dnu v teple.
Ak date len zmesku tak mate v zime tiez znasku.. ale aj oni chcu oddych :)
Ak nieco nedava zmysel tak pardon, som po nocnej. Dobru.noc
bichirek

XXX.XXX.94.79
tonikpucek
napsal(a):
leghorn začne nosiť až im narastie hrebeň. U mňa v skupinkách dorastie hrebeň najprv 1 sliepke ktorá je na vrchu dominancie, potom začnú ostatným s tým, že ostatné pri začínaní znášky nemajú veľké hrebene, znášku majú už pri polovničnej velkosti hrebena :) ( moja skúsenosť)
bichirek

XXX.XXX.37.141
martin.003
napsal(a):
Zdravím, já jsem si v dubnu pořídil 10 lenghorek, jednu mi ulízala fenka a pošla, ze 4 se vyklubali kohouti, takže je nabízím k prodeji a zbylích 5 slepiček zatim teda ještě nezačaly snášet, to jim bude přes 27 týdnů.
z mojích skúseností sa ťažko mládka roznesie v zimných mesiacoch, alebo na prelome jeseň/zima.. Niekde som počul, že ak nezačnú nosiť od 18 (veľmi zriedka( do 28 týždňa, tak sa roznesú až na jar ... zatiaľ sa mi to nestalo ... možno je lepšie že sliepky budú oddýchnuté, ale zase, od jesene do jari môžete mať zo sliepok nejaký ten vaječný koňak