Zdravim vsechny,
Z casu na cas mi zacne kulhat nejaka husa, nebo house a drzi ji to pomerne dlouho.
Husy maji nonstop pristup k trave, na noc dostavaji psenici, jecnem, srot s plastinem.
Samozrejme vodu.
Zabky na jazyku jsem kontroloval.
Veterinarka u nas byla a situace se nezlepsila.
nevite co bych jeste mohl overit ?
Diky,
Lubos
autumn

XXX.XXX.106.39
farmatehov
napsal(a):
Veterinarka husu prohledla.
Mechanicke zraneni tam neni.
Ted pokulhava jedna dospela husa a jedno mlade.
Pred mesicem pokulhaval bezec ta tyden, 14 dni, ted zase lita po zahrade o 106.
No a nemohla zle stupit? Mne sa stalo ze mi husa presla po ostrok kamienku a kulhala tiez. Mohla sa udriet, mohlo ju do nohy nieco stipnut alebo aj ked sa natahovala ... spytajte sa jej :P
autumn
napsal(a):
No a nemohla zle stupit? Mne sa stalo ze mi husa presla po ostrok kamienku a kulhala tiez. Mohla sa udriet, mohlo ju do nohy nieco stipnut alebo aj ked sa natahovala ... spytajte sa jej :P
Nerozumiem husej reci, nie som Jirka zo Zlatovlasky, tak odhadujem, tak jako tu vsetci ostatní, ked ani medecina (veterina) nezabrala.
Ako som pisal, ona nekriva iba jedna, spravidla su to dve tri a strieda sa to.
Ked je postipana, tak ju to hadam nedrzi 14 dni.
Také jsem odčervil Chemisolem přímo do zobáku 15mg/kg. Podání ve vodě mi přijde velice nepřesné. Silné kusy budou mit davku dvojnasobnou a naopak.
Odčervení Panacurem je také možné jen je to jiná účinná látka (Fenbendazolum) méně toxická než Chemisole. Chemisol je také o dost levnější 100ml stojí okolo 300,- a obsahuje 200mg/1ml účinné látky. Tzn. při aplikaci do zobáku 0.3ml roztoku na 4kg husu. po 14 dnech se musí aplikace opakovat.
rotunga
napsal(a):
Také jsem odčervil Chemisolem přímo do zobáku 15mg/kg. Podání ve vodě mi přijde velice nepřesné. Silné kusy budou mit davku dvojnasobnou a naopak.
Odčervení Panacurem je také možné jen je to jiná účinná látka (Fenbendazolum) méně toxická než Chemisole. Chemisol je také o dost levnější 100ml stojí okolo 300,- a obsahuje 200mg/1ml účinné látky. Tzn. při aplikaci do zobáku 0.3ml roztoku na 4kg husu. po 14 dnech se musí aplikace opakovat.
A kolikrat do roka se odcervuji husy ? (s tim opakovanim po 14 dnech).