ferencjo

XXX.XXX.49.10
ferencjo

XXX.XXX.49.10
ferencjo

XXX.XXX.49.10
ferencjo

XXX.XXX.49.10
ferencjo

XXX.XXX.49.10
ferencjo

XXX.XXX.49.10
ferencjo

XXX.XXX.49.10
ferencjo

XXX.XXX.49.10
ferencjo
napsal(a):
foto internet
1, biela
Bílé má jedna chovatelka na zlínsku,ovšem jak dál v chovu ostatních barevných rázů.V USA se chovají,ale také "zápasí" s nepoříbuzností.Ty černé mě ovšem připadají,že jsou kříženci s černými ruskými ušankami.Oni Němci ledascos dokáží "vypustit" u plemen co se týká barevnosti,jenže ty "konce"! Ono stačí,že jsou problémy sehnat do velkých faverolek lososovitých nepříbuzné kohouty.Osobně bych preferovala snahu o rozšíření stávajících faverolek,případně dovéz typ francouzský-černošedobílý kohout,slepice lososovitá a nebo z Anglie faverolky velké lososovité,které jsou rámcově větší,kohout je barevný.Spíš jde o slepice,které jsou větší a působí i dojmem mohutnější a hlavně dobře nesou.
Ovšem je třeba zdůraznit,že jednotlivé typy - francouzský či anglický nelze křížit-to je potom doslovný genetický paskvil,který nepřináší žádný užitek-to jen pro ty kdo by snad chtěli "zkoušet".Stačí,že tu máme už "hobby" hedvábničky a pak se divíme,jak jsou drahé ty "pravé".
ferencjo

XXX.XXX.49.10
etua
napsal(a):
to bych rovnou typla na křížence s orlovkou, už podle té hlavy a ne podle hřebenu.
tipujete nesprávne
je to kríženie zdrobnelá faverolka lososovitá x zdrobnelá wyandotka lososovitá
tu je sliepočka z rovnakého liahnutia
ferencjo
napsal(a):
tipujete nesprávne
je to kríženie zdrobnelá faverolka lososovitá x zdrobnelá wyandotka lososovitá
tu je sliepočka z rovnakého liahnutia
to,žer jsem si typla nesprávně je mě docela jedno,faktem je,že faverolka s růžicovým hřebenem není žádná faverolka,ale jen a jen kříženec.Faverolka musí mít pravidelný hřebínek a kohout s pěti-šesti pravidelnými zuby ať je bílý nebo černý.Je třeba se podívat do grafu vzniku různých kulturních plemen kura domácího a pak se zamyslet.Vyšlechtit barevný ráz u faverolky není zase až tak jednoduché a doposud se nepodařílo u některé barvy zcela vyloučit použití obou štěpících variant.
ferencjo

XXX.XXX.49.10
ja viem že faverolky s ružicvovýžm niesu.preto je pri fotke za popisom otáznik. všetky zvieratá su križence.aj čistokrvne :D
kmen faverolek bílých dovezený z Německa. Slepice poněkud odřené od kohouta.