včera bylo normálně čiperné :D ani nechtělo jít do kurníčku když jsem je chtěl večer zavřít ... a dnes ráno vyběhlo normálně jako obvykle a příjdu za pár hodin a vydím ho sedět na kameni pod ním také bílá stolice ani neutíkalo když sem k němu přišel a teď když sem mu dával ten tvaroh tak pořád mělo zavřené oči ani je skoro neotevřelo ...
danger
napsal(a):
včera bylo normálně čiperné :D ani nechtělo jít do kurníčku když jsem je chtěl večer zavřít ... a dnes ráno vyběhlo normálně jako obvykle a příjdu za pár hodin a vydím ho sedět na kameni pod ním také bílá stolice ani neutíkalo když sem k němu přišel a teď když sem mu dával ten tvaroh tak pořád mělo zavřené oči ani je skoro neotevřelo ...
To, že z kuřete odchází jenom bílá část trusu - moč, svědčí o tom, že kuře nepříjímá potravu a nevylučuje stolici ze střev. Vypadá opravdu špatně a bez správné léčby pravděpodobně zajde. Jde tady o to, co je příčinou. A na to Vám odpoví nejlépe vet po vyšetření. Pokud na něj nemáte, doporučuji kuře utratit a doufat, že nemělo nic infekčního. Dana
Uživatel s deaktivovaným účtem

ondře.j.
napsal(a):
Tvaroh je dobrý proti kokcidioze
A jak, prosím, Ondřeji, podle Vás pomáhá TVAROH na kokcidiozu?...
Uživatel s deaktivovaným účtem

ondře.j.
napsal(a):
Kokcidioza je střevní onemocnění, ale to určitě víte. Kuře potřebuje přijímat něco kyselého, aby se tomu předešlo. A tvaroh je myslím na to dost dobrý
Tak to jo, tedy....a že tedy doporučují většinou Acidomid nebo trochu ovocného octa...
ondře.j.
napsal(a):
Kokcidioza je střevní onemocnění, ale to určitě víte. Kuře potřebuje přijímat něco kyselého, aby se tomu předešlo. A tvaroh je myslím na to dost dobrý
No a já si myslel že tvaroh je neutrální nebo jenom mírně okyselující jak se všude píše.
Tak díky za informaci zase jsem chytřejší.
Mimochodem to kuře aby mělo nějakou šanci na přežití bylo zralý na sulfonamidy.
Podle mě nejlepši pro ostatní chovanou drůbež je takovýho jedince utratit i po vyléčení většinou zůstává zdrojem nákazy pro ostatní je z něho skrytý bacilonosič.
ondře.j.
napsal(a):
Kokcidioza je napadení jednobuněčnými cizopasníky. Okyselení střevního obsahu je prevencí, nikoli léčbou. Pokud je kuře napadeno, tak jej je potřeba léčit kokcidoistatiky, pokud je napadení masivnější a způsobí zánět střev, tak i ATB. Nebo levnější je usmrtit jej. Tvaroh v takovémto případě nepomůže. Dana