Mám mladé křepelky-8 týdnů,ještě nenesou vejce.Dnes jsem koukala, že dvě křepelky měly okolo biskupa směrem na záda měla jakoby vytrhaná perka.Peří je vytrhané, což je evidentní ale kůže je zdravá, není krvavá.Tvoří to poměrně velké kolo.Ostatní křepelky jsem neviděla, že by je nějak napadaly.
Co to je??????
autumn

XXX.XXX.45.60
jadron
napsal(a):
Mám mladé křepelky-8 týdnů,ještě nenesou vejce.Dnes jsem koukala, že dvě křepelky měly okolo biskupa směrem na záda měla jakoby vytrhaná perka.Peří je vytrhané, což je evidentní ale kůže je zdravá, není krvavá.Tvoří to poměrně velké kolo.Ostatní křepelky jsem neviděla, že by je nějak napadaly.
Co to je??????
Zdravím, zrejme bojovali o najvyššie psotavenie v hejne. treba dávať pozor, aby sa nezačali dobať (klovat) do krvi, vtedy majú niektoré rýchly sklon ku kanibalizmu. Treba sa postaviť často ich sledovať. Možno to bola iba krátkodobá šarvátka. Vačšinou sa mne hašterili keď im niečo v strave chýbalo alebo som sa oneskoril s "baštou" ..
Ak by ste našli krvavé miesta na krepelkách, musíte "krvavé krepelky" oddeliť aby krv zaschla.
Inak sa to stáva, vačšinou si však klovaju do hlavy (záhlavie alebo nad okom)
.-) Hádam som Vám neporadil zle.. Ako ste na tom s tým vajíčkom, Stále nič?
S pozdravom
Dobrý den, já mám celkem 18 samiček ve 2 hejnech. V kleci nemají vyholená záda vůbec a na podestýlce mají tři. Je pravda, že dnes jsme vyvraždili kohoutky a dole na podestýlce jich bylo více. Tak jsem zvědavá jestli se to zlepší. Dám kdyžtak vědět. Slyšela jsem ale, že to dělají samičkám právě samečci
ale s jistotou to nevím.
Tereza
jadron
napsal(a):
Co to je??????
a byli to samci nebo samičky
Tak moje křepely taky pořád nic - ani vajíčko) a už mě to celkem štve (nebo spíš mrzí). Jinak jestl máte jen smičky, tak to tedy nevím čím by to mohlo být. Bílkoviny přidáte tím vařeným vajíčkem a já jsem třeba koupila směs míchanou přímo pro japonské křepelky, ve které je už dostatečné množství bílkovin (20%) a ta je perfektní
Vajíčko uvařte na tvrdo a nastrouhejte na stružku na mrkev na jemné nudličky přidejte strouhanku nebo jemnější šrot a promíchejte tak aby se jednotlivé nudličky oddělily.Lepivou hmotu nemaji křepelky rády.Jinak moje tuto kombinaci milují zmizí velmi rychle a ve stáří 8 týdnu již polovina snáší.
bichirek

XXX.XXX.94.79
jadron
napsal(a):
Přidala jsem vajíčka uvařená natvrdo a ty potvory to nechtěj!!
Dnes jsem jim dala jen bílek a trochu do toho klovaly-tak uvidím.Zjistila jsem, že jsou děsně vybíravé.
musíte ich naučiť na iné krmenie, su zvyknuté na zmesku, ak ich chcete naučiť na struhanú tekvicu napríklad, tak to posipte zmeskou, až zobnú do zmesky, zobnu do tekvice a ke´dže tam vidia zmesku, tak vedia, že je to v poriadku. postupne dávajte do dobrot menej šrotu až ho obmedzte a uvidíte, že to pôjde :)