Rád bych koupil nějaká kvalitní násadová vejce. Jsem ze Zlínského kraje, nejlepé okres Uherské Hradiště. Vejce od sousedů stály s prominutím za prd. z 30 vajec se mi vyklubalo jedno kuře ... měl sem dvě kvočny, každá měla po 15cti vejcích a než došlo na klubání tak jedné zůstalo 8 a druhé 6 vajec. Nevím proč, každá měla krmení i vodu. Takže bych koupil nějaká kvalitně uchovávaná vejce buď to vlašek koroptvích nebo leghorn nebo araukanek. Pokud možno do konce týdne.
zorkka
napsal(a):
Běžte do inzerce a vyberte si.
No ono jich ted už v té inzerci tak moc není ,většinou už mají všichni chovna hejna rozpuštěná ,taky sháním nasadová vajíčka pod kvočnu a nic jsem též zlínsky kraj
A pro zadavatele myslím že by mohla byt chyba jinde pokud jste měl vejce od sousedu tak chybu bych viděla v tom že jste dal pod slepice hodně vajec tudíž pořadně neseděla ani jedna prot jste nic neodchoval.Raděj dám pod kvočku měnší počet teda tolik kolik se jich pod ní sková ,pokud jich je hodně tak postupně prochladne většina a nic z toho není
Ondřej nezlobte se, ale já teď nemám příležitost někam jezdit ... doufám, že se nezlobíte. Mám ještě jednu kvočnu, která mi sedí v králikárně tak se zkusím poptat ještě po vesnici po nějakých těch vejcích zkusil bych pod ni dát 11 vajec když 15 je asi moc kvočna je myslím vlaška koroptví, ale nejsem si tím jistý moc se v tom nevyznám můžu dodat foto
Nemám se proč zlobit Slepici dejte těch 11 vajec, ale vejce sežeňte tam, kde mají kohouta cca na 10 slepic takhle máte větši jistotu, že budou oplodněná. ČÍm čerstvější tím lepší
A ta kvočna kvočí už jak dlouho, protože když seděla 3 týdny a nic a teď to bude zas 3 týdny, tak by jí to mohlo ubližit. Přece jen sezení je dost vyčerpavajíci zhubne u toho docela dost. Potravu přijíma, ale nesežere tolik toho jak ostatní a pak jak jsou kuřata na světě, tak ještě musí neustalé trochu postávat, aby se kuřata pod ní vlezla.
Prosím Vás, mohli byste mi poradit z čeho nebo jak udělat hnízdo, protože když jsem dal kvočnu do bedničky a vystlal senem tak to měla za pár dní na samém dnu té bedničky a nebo v králikárně to taky měla na deskách když jsem ji tam dal seno. Mohli byste mi sem třeba vložit nějaké vaše fotky nebo které máte nebo nějaké rady z čeho a jak to udělat ?? Budu za vše moc vděčný
danger
napsal(a):
Prosím Vás, mohli byste mi poradit z čeho nebo jak udělat hnízdo, protože když jsem dal kvočnu do bedničky a vystlal senem tak to měla za pár dní na samém dnu té bedničky a nebo v králikárně to taky měla na deskách když jsem ji tam dal seno. Mohli byste mi sem třeba vložit nějaké vaše fotky nebo které máte nebo nějaké rady z čeho a jak to udělat ?? Budu za vše moc vděčný
Na tom není nic težkého stačí vzít pár prken a stllouknou čtverec nebo nějakou plastovou krabici, ale nečím zatížit, aby slepice nepřeklopila, proutěný koš je toho dost. tady máte fotku mých hnízd