dobrý den mám 7. týdení kuřata hempšírek a mám problém s tím že vůbec nerostou vypadají na 2 týdny prosím poradte čím by to mohlo být krmím je směsí pro kuřata a do vodi jim dávám acidomid prevenci pro kokcidioze dějujií
na obrázku ve 2 týdnech s kvočnou
gallus
napsal(a):
V květnu a teď je jim teprve sedm týdnů??? Co to máte za kalendář??? Nebo jen skoušíte prudiť???
Také se nemohu dopočítat. Ale jestli je ta fotka aktuální a jsou opravdu z května, pak moc velké nejsou. Jestli jsou koupené, tak je asi dost "ostaršili" a jsou vylíhlé o několik týdnů později.
ondře.j.
napsal(a):
Zdravím, toto určitě nejsou 3 měsiční kuřata ! Ale tak 3 týdení Jestli jste je koupil, tak vás někdo napálil ...
Není nad to líhnout pod kvočnou
V prvé řadě to "kvočna" určitě nenapraví a tyto pozdní líhnutí-to je problém .Bohužel,také se stále více líhne od mladých nosnic-další veliký problém.To víte když se líhne od slepice,která má s bídou jeden rok-co chcete,kuřata jsou malá,se špatnou imunitou a ještě když jim stále dáváte do vody "vitamíny" proti kokcidioze,tak jsou předávkovaná,a co takhle si přečíst něco o vitamínu A a D? Navíc jakákoli kokcidiostatika působí tzv.depresy růstu.Přestaňte a dávejte jim normální K1 a k tomu na pití 2x týdně kyselé mléko,2x týdně povařené krmné maso, v noci jim nesviťe-další nešvar chovatelů.Kuřata potřebují normální světelný režim.Světlo je unavuje a potom špatně rostou.
etua
napsal(a):
V prvé řadě to "kvočna" určitě nenapraví a tyto pozdní líhnutí-to je problém .Bohužel,také se stále více líhne od mladých nosnic-další veliký problém.To víte když se líhne od slepice,která má s bídou jeden rok-co chcete,kuřata jsou malá,se špatnou imunitou a ještě když jim stále dáváte do vody "vitamíny" proti kokcidioze,tak jsou předávkovaná,a co takhle si přečíst něco o vitamínu A a D? Navíc jakákoli kokcidiostatika působí tzv.depresy růstu.Přestaňte a dávejte jim normální K1 a k tomu na pití 2x týdně kyselé mléko,2x týdně povařené krmné maso, v noci jim nesviťe-další nešvar chovatelů.Kuřata potřebují normální světelný režim.Světlo je unavuje a potom špatně rostou.
Jako myslím to tak, že když líhnete pod svojí kvočnou, tak víte jak jsou stará tak to myslím S těma vitaminama máte pravdu
Nechapu proč jim to furt cput viděli jste někdy, že naše babičky davaly nějaké vítaminy NE ! Proti kokcidiozé kuřete stačí něco kyselého tvaroh, zkyslé mléko a tohle jim pomůže v růstu víc jak nějaké chemické připravky ...
děkuji jsem začínající chovatel kuřata jsem koupil ja 4 týdení kuřičky a ty tři bílé jsou kříženk jsou mladčí a jednou tak velké a ty vítámíny jim dávam proto že mo jich 6 chcíplo a chovatel hemšírek říkal že jim to mám dávat už si kuřata kupovat nebudu to je lepší mít svoje. nejlepší a nejhezčí jsou kříženky
ondře.j.
napsal(a):
Jako myslím to tak, že když líhnete pod svojí kvočnou, tak víte jak jsou stará tak to myslím S těma vitaminama máte pravdu
Nechapu proč jim to furt cput viděli jste někdy, že naše babičky davaly nějaké vítaminy NE ! Proti kokcidiozé kuřete stačí něco kyselého tvaroh, zkyslé mléko a tohle jim pomůže v růstu víc jak nějaké chemické připravky ...
Neustále se nepřestávám divit, jak lidé nečtou, co zadavatel napíše, ale radí jako ,,profíci - babičky". Zadavatel napsal, že dává Acidomid jako prevenci kokcidioze. Acidomid není v žádném případě vitamín A ani D. Nemůže tedy dojít k hypervitaminoze. Ale jeden něco napíše a další se toho chytne a zadání už nečte. Zadavatel má zřejmě s kuřátky nějaký problém, když mu umírají. A právě proto hledá odpověď. Je pravda, že by neškodila současná fotka kuřat. Ale stejně takhle od monitoru těžko poradit, co jim je. V žádném případě jim Acidomidem podávaným podle návodu neuškodil a nepřevitaminoval je.
To, jak chovaly kuřata naše babičky mám v paměti. Vylíhlo se 15 kuřat a dospělosti se dožily 3 slepice. Odchov na matlanině brambor ( nejlépe starých loňských, které se zbavily klíčků), strouhanky, kopřiv a občas vajíčko nebo tvaroh.. Kuřata byla 3 týdny s kvočnou v králíkárně a potom šup mezi staré slepice. Výsledek: hubená, nohatá zvířata, která začala nést s bídou v 7-8 měsících. Druhým rokem byly slepice podesr...., při zabití měly odepsaná játra a o tubeře nemluvě. Moje tchyně měla na dvoře 8 slepic, v nejlepším případě denně 4 vejce a libovala si jak ušetří, když jim přilepší ke zbytkům z kuchyně zadinou ze ZZN. Po 15 letech chovu na jednom místě, slepice, kuřata spolu se nedal kuřátka odchovat déle než do 10 týdnů. Všechna šla do jetele na kocidiozu. Kyselé mléko, tvaroh a další zázraky nepomohly. To je má zkušenost.
Slepice nyní chovám na jiném pozemku a prevenci, případné léčbě se nebráním. Konzultuji s vetem, na kterého mám štěstí, že drůbeži rozumí a navíc ze mne netahá zbytečně peníze. Musím zaklepat, zatím se mi větší pohromy vyhýbají. Dana
ovecka
napsal(a):
Neustále se nepřestávám divit, jak lidé nečtou, co zadavatel napíše, ale radí jako ,,profíci - babičky". Zadavatel napsal, že dává Acidomid jako prevenci kokcidioze. Acidomid není v žádném případě vitamín A ani D. Nemůže tedy dojít k hypervitaminoze. Ale jeden něco napíše a další se toho chytne a zadání už nečte. Zadavatel má zřejmě s kuřátky nějaký problém, když mu umírají. A právě proto hledá odpověď. Je pravda, že by neškodila současná fotka kuřat. Ale stejně takhle od monitoru těžko poradit, co jim je. V žádném případě jim Acidomidem podávaným podle návodu neuškodil a nepřevitaminoval je.
To, jak chovaly kuřata naše babičky mám v paměti. Vylíhlo se 15 kuřat a dospělosti se dožily 3 slepice. Odchov na matlanině brambor ( nejlépe starých loňských, které se zbavily klíčků), strouhanky, kopřiv a občas vajíčko nebo tvaroh.. Kuřata byla 3 týdny s kvočnou v králíkárně a potom šup mezi staré slepice. Výsledek: hubená, nohatá zvířata, která začala nést s bídou v 7-8 měsících. Druhým rokem byly slepice podesr...., při zabití měly odepsaná játra a o tubeře nemluvě. Moje tchyně měla na dvoře 8 slepic, v nejlepším případě denně 4 vejce a libovala si jak ušetří, když jim přilepší ke zbytkům z kuchyně zadinou ze ZZN. Po 15 letech chovu na jednom místě, slepice, kuřata spolu se nedal kuřátka odchovat déle než do 10 týdnů. Všechna šla do jetele na kocidiozu. Kyselé mléko, tvaroh a další zázraky nepomohly. To je má zkušenost.
Slepice nyní chovám na jiném pozemku a prevenci, případné léčbě se nebráním. Konzultuji s vetem, na kterého mám štěstí, že drůbeži rozumí a navíc ze mne netahá zbytečně peníze. Musím zaklepat, zatím se mi větší pohromy vyhýbají. Dana
Tak nechápu proč tady není foto 3 měsičních kuřat, ale dvoutýdenních ! Tak podle toho jak která babička
runcajz123
napsal(a):
bohužel mi nejde foták ale měřil jsem je od země až k hlavě to nejmenší ná 10 cm a to největší má 15 cm stáči tyto udáje a nemáte někdo letošního kohou ta asi 5 slepic čistokrevných slepic např vlašky se mi líbí děkuji
Tak s tímto měřením je to poněkud na..., při jiném postavení může zázem ta nejmenší být tou největší.Tohle je foto jedné z těch mejch.16tý týden věku, kolem 1300g, je to hybrid Hisex, který je v dospělosti o proti těm vašem o cca 500 až více gramů menší(dle imternetu).Takže asi tak...
Nechtěla se postavit, ale pro srovnání velikosti podle ruky snad dostačující.
bichirek

XXX.XXX.94.79
nerozumiem čo máte všetci proti neskorému liahnutiu. myslíte, že keď na jar kupujete mládky pred znáškou, tak boli liahnuté kedy? .. ťuk ťuk
bichirek
napsal(a):
nerozumiem čo máte všetci proti neskorému liahnutiu. myslíte, že keď na jar kupujete mládky pred znáškou, tak boli liahnuté kedy? .. ťuk ťuk
Tak předpokládám, že když koupíte na jaro kuřice před snáškou, že asi nebyli líhnuté v květnu.
Já třeba mám malochov, ale snažím se o podestýlkový chov s umělím osvětlením, takže mi tak nějak nejde o to kdy.Pro ten klasickej venkovní chov s kurníkem by mi ale asi vadilo že by se mi dostali do snášky až na podzim, né li na zimu.
No může jim tedy ted být v 13-17 týdnu, což je také rozdíl.Když se bude brát polovina května tak je to 15tý týden.Bez toho měřítka je to těžké, nejlepší by byla váha.Moje měli v 15tém týdnu v průměru kolem 1270g.Podle fotek mi přijdou ty vaše i opeřením menší, ale jak jsem psal, mám lehčí Hisex, vaše plemeno nezná, jen to že v dospělosti je tam váha o dobré pul kg. víc.Takže jen moje srovnání s tím co mám já.
Chovám hempšírky několik let a vaše kuřata mi vývojově připadají jako 9 týdenní. 3 a půl měsícům tedy určitě neodpovídají. Někde nastala chyba - nesprávná výživa, chronické onemocnění, nedostatečná teplota, nebo chyba v mateřském hejně (příbuzenská plemenitba, nekvalitní chov). Vaše slepičky by měly mít opravdu okolo 1,5kg a výška určitěpřes 20 cm. Měly by mít dorostlé druhé opeření a pomalu by mělo začínat vypadávat a růst třetí (konečné). Mám stejně staré wyandotky velké a jsou zhruba 2-3x větší. Dana
Chovám hempšírky několik let a vaše kuřata mi vývojově připadají jako 9 týdenní. 3 a půl měsícům tedy určitě neodpovídají. Někde nastala chyba - nesprávná výživa, chronické onemocnění, nedostatečná teplota, nebo chyba v mateřském hejně (příbuzenská plemenitba, nekvalitní chov). Vaše slepičky by měly mít opravdu okolo 1,5kg a výška určitěpřes 20 cm. Měly by mít dorostlé druhé opeření a pomalu by mělo začínat vypadávat a růst třetí (konečné). Mám stejně staré wyandotky velké a jsou zhruba 2-3x větší. Dana
runcajz123
napsal(a):
když dvě měly kokcidiozu tak jsem jim dal trochu octa do vody a jedno přežilo ale vůbec neroste ve věku asi 10týdnu
Ještě otázku- a čím krmíte,myslím v tomto čase-kdy se Vás ptám?.Jinak mě to připadá na tzv.růstovou depresi.Stále,zde donekonečna říkám-nedávejte ocet-kdo toto vymyslel-ten tolik už poškodil zvířat a chovatele zamotal do bludného kruhu-jeden věří v zázraky octa,druhý se k němu přidá-ale,kde je skutečný důkaz pravdy o zázraku "octa"- n i k d e.
Dejte kuřatům tvaroh-mleté krmné maso-ovařené-míchanici šrotů a hlkavně ať jdou na trávu a mají hodně pohybu a na noc teplo.Žádné svícení.Kupte nějaká probiotika-jsou k dostání hlavně pro exoty.Žádné vitamíny-těch mají okolo sebe dost-prostě aby ještě stačily nastartovat metabolizmus před nadcházející zimou.