Kuny, potkany, rádio .......

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.8.2013 13:29
koikapor

XXX.XXX.196.158

Sliepky mám zavreté nedobytne, ale asi kuna mi zabila perláka, ktorý bol inde v ohrade. Po pár problémoch s predošlého obdobia ale nebolo možné perličky zatvárať ku sliepkam, tak som musel vymyslieť niečo, čo by mi pomohlo v boji proti škodnej. Niekde niekto radil pustiť na noc rádio, tak dom to skúsil, útoky žiadne a dokonca aj potkany sa prestali chytať do pascí, takže sa asi sa pobrali niekde inde, ten hluk im asi vadil, tak ani nevyliezali von a potom odišli, čo som veľmo rád.

27.8.2013 22:46
etua

XXX.XXX.191.213

koikapor napsal(a):
Sliepky mám zavreté nedobytne, ale asi kuna mi zabila perláka, ktorý bol inde v ohrade. Po pár problémoch s predošlého obdobia ale nebolo možné perličky zatvárať ku sliepkam, tak som musel vymyslieť niečo, čo by mi pomohlo v boji proti škodnej. Niekde niekto radil pustiť na noc rádio, tak dom to skúsil, útoky žiadne a dokonca aj potkany sa prestali chytať do pascí, takže sa asi sa pobrali niekde inde, ten hluk im asi vadil, tak ani nevyliezali von a potom odišli, čo som veľmo rád.

Potkany se asi lekly,ale kuna-to je potvora.Co vím od jednoho chovatele,tak na kunu zabírá,když mužský sem tam okolo kurníku,ale i jinde ve výběhu pomočí roh kurníku či keř.Je to prý rada od myslivců.Jinak je dobré na noc pouštět do výběhu psa.A napodkany zabírají různé polštářky ,ale musí se to střídat a je třeba to dobře přikrýt,aby se k tomu nedostaly slepice a ježkové,či kočky.

28.8.2013 00:06
koikapor

XXX.XXX.196.158

Obstiavanie nepomohlo, toto zatial hej, zmeny hlasu a hudby robia svoju pracu zatial dobre, len musim zistit, ktora stanica je pre hydinu najlepsia, nech sa dockam takej vykonnosti, ako farska krava v slnce seno

bichirek

29.8.2013 00:53
bichirek

XXX.XXX.94.79

koikapor napsal(a):
Obstiavanie nepomohlo, toto zatial hej, zmeny hlasu a hudby robia svoju pracu zatial dobre, len musim zistit, ktora stanica je pre hydinu najlepsia, nech sa dockam takej vykonnosti, ako farska krava v slnce seno

zaujímavá diskusia :D každé ráno a večer močím pred kurníkom a naokolo nič :-D
Viem že je dobré mať kocúra, označkuje si kadečo a kuny tam proste nevlezú. mali sme potkany, boli tak prefíkané, ze sa do pasce nedostali ale návnadu zjedli. Tak som surovo zobral hadinu, pustil vodu a vytopil im diery v zemi, potkany vysli, prikryli sa vedrom, zakryli a odniesli daleko k susedom, ktorých nemáme radi :D otravy sú na prd, ke´dže vám skape potkan kdesi kde sa nedostane ani oko a potom vám to smrdí ako staré ponožky .... Vačšinou keď staviate kurník, treba ich dať na takú vyšku podstavcov, aby sa pod to dostali mačky a psy, lebo potkany proste vedia kde su v bezpečí.

bichi.

30.8.2013 18:05
jadron

XXX.XXX.93.33

Loni mi začala kuna likvidovat slepice,co začaly zrovna nést.Jeden den chyběla slepici hlava a tělo bylo trochu potrhané.Duhý den-zase slepice mrtvá,ale byla roztrhaná kompletně.Pak jsme slepice dali jinam.Dodnes mi je divné jaký byl způsob potrhání a roztrhání slepice.Může tohle opravdu udělat kuna??

30.8.2013 18:04
jadron

XXX.XXX.93.33

Loni mi začala kuna likvidovat slepice,co začaly zrovna nést.Jeden den chyběla slepici hlava a tělo bylo trochu potrhané.Duhý de-zase slepice mrtvá,ale byla roztrhaná kompletně.Pak jsme slepice dali jinam.Dodnes mi je divné jaký byl způsob potrhání a roztrhání slepice.Může tohle opravdu udělat kuna??

30.8.2013 18:41
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

jadron napsal(a):
Loni mi začala kuna likvidovat slepice,co začaly zrovna nést.Jeden den chyběla slepici hlava a tělo bylo trochu potrhané.Duhý de-zase slepice mrtvá,ale byla roztrhaná kompletně.Pak jsme slepice dali jinam.Dodnes mi je divné jaký byl způsob potrhání a roztrhání slepice.Může tohle opravdu udělat kuna??

Zdravím, to z tou hlavou kuna nebyla, ale lasička. A ta roztrhaná to mohlo být dílo kuny, psa, lišky.

30.8.2013 19:12
jadron

XXX.XXX.93.33

Přičítala jsem to kuně- je jich tu mraky a vůbec se člověka nebojí. Leta jsme ji měli na půdě a nenechala se vyhnat a to ničím!!!!!
Myslíte že by si lasička takhle troufla? Pes - to nebyl a liška-pochybuji.
A to jsme loni postavili nový výběh a teď je tam opuštěný.

30.8.2013 19:18
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

jadron napsal(a):
Přičítala jsem to kuně- je jich tu mraky a vůbec se člověka nebojí. Leta jsme ji měli na půdě a nenechala se vyhnat a to ničím!!!!!
Myslíte že by si lasička takhle troufla? Pes - to nebyl a liška-pochybuji.
A to jsme loni postavili nový výběh a teď je tam opuštěný.

Říká se, že na svém kuna neloví, že chodí různě po sousedech. Buď ta lasička a vypije i nkrev nebo ještě tchoř.

30.8.2013 19:37
jadron

XXX.XXX.93.33

Tchoř - tak ten mě taky napadl.Jen nevím co že ten tchoř může takhle škodit. Co se stím dá dělat-chtěla bych tam slepice vrátit.

30.8.2013 21:24
majenko3

XXX.XXX.11.39

Mám skúsenosti s veľa druhmi škodnej. Na lasicu a kunu, čo mi chodili na holubi na povalu, kde mám holubníky pomohlo, že som tam umožnil prístup mačkám. Tým so dosiahol, že viac sa tam dodnes neobjavila ani jedna a mačky ešte aj myši chytajú. Na potkany používam Ratex a ten používam aj ako prevenciu na myši. Jedna suseda nemala mačky a s kunou si poradila tak, že po okolí kurínov rozhádzala psie výkaly a trus a zatiaľ to tiež funguje. Asi toľko moje skúsenosti.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík