runcajz123
napsal(a):
to jsou dobré výsledky mě jedna na jaře neměla a včera jich vyseděla 13 a jedna na jaře 4 a dnes 10
Jen ještě doplním, že první snášku jsem kachnám odebíral a líhnul v líhni. Odebíráním vajec jsem je motivoval, aby nesly stále dál, takže nanesly dohromady přes 60 vajec, ze kterých se v líhni vylíhlo 51 káčat.Teprve druhou snášku jsem jim ponechal k vysezení, vyseděly jedna 14 a druhá 17 káčat.
Teď mám pižmovek plný dvůr ,ale do Vánoc daleko a v mrazáku je místa dost.
danis
napsal(a):
Jen ještě doplním, že první snášku jsem kachnám odebíral a líhnul v líhni. Odebíráním vajec jsem je motivoval, aby nesly stále dál, takže nanesly dohromady přes 60 vajec, ze kterých se v líhni vylíhlo 51 káčat.Teprve druhou snášku jsem jim ponechal k vysezení, vyseděly jedna 14 a druhá 17 káčat.
Teď mám pižmovek plný dvůr ,ale do Vánoc daleko a v mrazáku je místa dost.
já bohužel líhen nemám ale chci ji jakou máte vy?
Dobrý den mám dotaz, kamarádka má pižmovky, které se ji začaly navzájem ozobávat úplně do masa, ale mají to jen u ocasu dokola, Mají k dispozici výběh a vodu na koupání, krmí je šrotem, přidává magi a stejně to dělají. Vypadají hrozně, já mám od ní 10 kačat a ani jedno to nedělá. Máme je ze stejného vrhu a moje jsou o dost větší takže jí ani nechtějí růst.Setkal se někdo s kanibalismem kachen? nevíme co stím.
monikan
napsal(a):
Dobrý den mám dotaz, kamarádka má pižmovky, které se ji začaly navzájem ozobávat úplně do masa, ale mají to jen u ocasu dokola, Mají k dispozici výběh a vodu na koupání, krmí je šrotem, přidává magi a stejně to dělají. Vypadají hrozně, já mám od ní 10 kačat a ani jedno to nedělá. Máme je ze stejného vrhu a moje jsou o dost větší takže jí ani nechtějí růst.Setkal se někdo s kanibalismem kachen? nevíme co stím.
Přidat bílkoviny ...
monikan
napsal(a):
Zřejmě nedostatek živočišných bílkovin. Maggi je na nic, to je pověra a pouze šrot ke krmení nestačí. Přidávejte do krmení rybí moučku, mleté syrové maso ( ze zveráku co je pro psy), škvarky, sušené mléko atp. Prostě živočišné produkty. Nějaké minerální látky - např. Plastin,
Taky potřebují dostatek zeleného.