Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2013 21:21
monikan

XXX.XXX.29.43

Dobrý den, chtěla bych se poradit co je to za kachnu, mám pár kachen(kupovala jsem je jako pomořanské, ale nějak se mi nepozdává jejich zbarvení. Vypadají sice jako pomořanky, ale když jsem teď koukala na standard tak by měly mít celou černou hlavu, nic méně kachna má bílou barvu okolo zobáku a náprsenka jí pokračuje až přes břicho k ocasu. Co jsem koukala tak to vypadá, že by mohla být shetlandská, ale kačata co mi vylezly tak mají barevné blány, což by měly být celé černé?Nebo se jen pomořanka nepovedla zbarvením? poraďte?smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.8.2013 21:28

dajte sem foto a chovatelia vam poradia,co to mate doma za kacky,,

30.8.2013 21:01

neviem isto ale zdaju sa byt ako pomoranske kačice,,,takto vyzeraju pomoranske kačice,,,podobne vašim,,

30.8.2013 21:12
monikan

XXX.XXX.29.43

Vim jak vypadají pomořanky, taky jsem je tak kupovala, ale ve standardu tohoto plemene je že mají mít ohraničenou náprsenku a bytek mají mít černý, včetně nohou. Kachna má bílou až na břicho k ocasu, tak nevím jestly se jen nepovedla barevně a je to pomořanka nebo je to jiný druh.smajlík

30.8.2013 21:18
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
neviem isto ale zdaju sa byt ako pomoranske kačice,,,takto vyzeraju pomoranske kačice,,,podobne vašim,,

Kachny rouenské ... smajlík

30.8.2013 21:22
monikan

XXX.XXX.29.43

Rouenské ? jak to ? smajlík

30.8.2013 21:25
monikan

XXX.XXX.29.43

30.8.2013 21:27
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

monikan napsal(a):
Rouenské ? jak to ? smajlík

http://drubez.chovzvirat.com/druhy/kachna-rouenska.html smajlík

30.8.2013 21:30
monikan

XXX.XXX.29.43

Mají tam špatnou fotku, stačí si přečíst popis a ten nesouhlasí,souhlasí s fotkou co jsem tam dala já, rouenské vypadají jako divoké akorad jsou vetsi, tady na te fotce jsou pomoranky.smajlík

30.8.2013 21:36
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

monikan napsal(a):
Mají tam špatnou fotku, stačí si přečíst popis a ten nesouhlasí,souhlasí s fotkou co jsem tam dala já, rouenské vypadají jako divoké akorad jsou vetsi, tady na te fotce jsou pomoranky.smajlík

Jo vím jak vypadají ty ruanské, ale ty tam taky byly. Tak jsem myslel, že to je i jiný druhsmajlík Tak pardonsmajlík

30.8.2013 21:55
monikan

XXX.XXX.29.43

Prostě zapeklitá situace.smajlík

30.8.2013 23:52
zbosace

XXX.XXX.22.164

Zdravím Vás. Vo Vašom prípade sa jedná o potomkov z krizenia ruan x pomoran. V gen.F1 prípadne v nesprávnom následnom výbere takýchto jedincov do chovu. Chov štandardných pomoraniek nieje jednoduchý. Takéto nechcené krizence som mal u smaragdovych po divokom kacerovy. Akú váhu majú Vaše kačky?

31.8.2013 11:27
marysh

XXX.XXX.114.253

monikan napsal(a):
Prostě zapeklitá situace.smajlík

Neplašte se, jsou to opravdu pomořanské kachny. Z vylíhlých mláďat je jen asi 20 - 40 % zbarvených podle vzorníku, zbytek má bílou náprsenku nepravidelnou a rozprskanou různě po břiše a hlavě, všechno záleží od chovatele. Výběr správných zvířat do další plemenitby, tvrdá a odborná selekce potomků, neustala kontrola všech ( opravdu všech ) plemenných znaků a.t.d je jediná cesta .... Bohužel, různí množitele a rádobychovatelé toto neřeší a množí všechno dohromady. Nezlobte se, ale i Vy budete tyto nestandartní a nekvalitní zvířata množit dále a tak pomáhat v znehodnocení cele populace pomořanských kachen. Vím, že jsem to napsal dost ostře, ale pravda je taková. smajlík

1.9.2013 12:41
monikan

XXX.XXX.29.43

Dobrý den, děkuji za reakce, ptám se zejména proto, protože mě to zajímá, mám kačata z násadových vajec od jiného chovatele a doufám že tam budou jedinci, které budu moci zařadit do chovu. Proto se na to ptám, kdyby mi to bylo jedno, tak se přece nebudu ptát. Nehodící jedinci půjdou na pekáč- to je úplně jednoduché. Jen mě zajímalo jestly se až takhle barevně můžou lišit nebo jsou opravdu křížení.

1.9.2013 21:11
marysh

XXX.XXX.114.253

monikan napsal(a):
Dobrý den, děkuji za reakce, ptám se zejména proto, protože mě to zajímá, mám kačata z násadových vajec od jiného chovatele a doufám že tam budou jedinci, které budu moci zařadit do chovu. Proto se na to ptám, kdyby mi to bylo jedno, tak se přece nebudu ptát. Nehodící jedinci půjdou na pekáč- to je úplně jednoduché. Jen mě zajímalo jestly se až takhle barevně můžou lišit nebo jsou opravdu křížení.

Dejte sem více fotek, prosím.
Ano, můžou se až takhle lišit v kresbě a to proto, že chovatel nedělal důkladnou selekci. V barvě by tam měla byt jen bílá a černá, pokud se tam vyskytne hnědá a jiná tak jsou to kříženci. Koukněte se na spodní část křídel.

1.9.2013 21:23
monikan

XXX.XXX.29.43

Dobrý den víc fotek nemám, zítra je vyfotím.

1.9.2013 21:27
monikan

XXX.XXX.29.43

Ale když se dívám na tuhle fotku tak kačer má i hnědou a oba bílou v křídlech, takže pekáááčsmajlík Uvidíme jak se vybarví ty kačata, mám na ně připravené kroužky.

1.9.2013 21:53
danis

XXX.XXX.188.108

marysh napsal(a):
Dejte sem více fotek, prosím.
Ano, můžou se až takhle lišit v kresbě a to proto, že chovatel nedělal důkladnou selekci. V barvě by tam měla byt jen bílá a černá, pokud se tam vyskytne hnědá a jiná tak jsou to kříženci. Koukněte se na spodní část křídel.

Dobrý den, nechovám sice pomořanské kachny, ale ta zmínka o spodní části křídel mne zaujala.
Mám starorýnky z násadových vajec od předního chovatele v ČR. Je mi jasné, že typické zvíře se vylíhne třeba jen jedno a zbytek je odpad, takže mne nijak nepřekvapilo a ani nepohoršilo, že některé moje starorýnské kachny vypadají hodně podobně, jako zadavatelky pomořanky. Myslím, že v troubě to bude fuk.smajlík
Ale většina kachen má na spodní straně křídel výraznou kresbu, která připomíná kresbu krahujcovou nebo žíhanou. Co si o tom mám myslet, co myslíte? smajlík

1.9.2013 22:10
zbosace

XXX.XXX.28.112

Plemená jednofarebne a dvojfarebne nesmú vykazovať známky divokej kresby. Poznáte to aj po niekoľkých gen. Hlavne ako spomínal kolega ná spodnej strane krídla kde býva vlnkovaniie namiesto jednofarebneho čierneho peria. Ďalšími znakmi sú biele lemy zrkadielok; náznak obojka; požadovaný lesk len ná hlave a nad chvostom; nekvalitné čierne až khaki operenie ná ostatnej časti tela; biele znaky okolo zobaka oči a ná bruchu. Taktiež treba posúdiť farbu zobaka a nôh. Po ruankach presvita červená. Potomstvo po krizencoch bude vykazovať znaky vychodiskovych plemien.

1.9.2013 22:35
danis

XXX.XXX.188.108

zbosace napsal(a):
Plemená jednofarebne a dvojfarebne nesmú vykazovať známky divokej kresby. Poznáte to aj po niekoľkých gen. Hlavne ako spomínal kolega ná spodnej strane krídla kde býva vlnkovaniie namiesto jednofarebneho čierneho peria. Ďalšími znakmi sú biele lemy zrkadielok; náznak obojka; požadovaný lesk len ná hlave a nad chvostom; nekvalitné čierne až khaki operenie ná ostatnej časti tela; biele znaky okolo zobaka oči a ná bruchu. Taktiež treba posúdiť farbu zobaka a nôh. Po ruankach presvita červená. Potomstvo po krizencoch bude vykazovať znaky vychodiskovych plemien.

Děkuji za vysvětlení. Co mám nastudováno, jsou kachny starorýnské nové, ještě neustálené plemeno, kde se občas přilévá nová krev - kampbelky, magpie, pekingské kachny...
Žádné z těchto plemen ale nemá žíhání, proto mne kresba zarazila.
Správně by kachna měla být bílá jen s černou skvrnou na hlavě a na zádech.
Některá káčata byla čistě bílá, zřejmě po pekinách. Ta už jsme zabili. Většina jich je tmavší, než by měla být, spíš černá s bílými znaky než naopak.
Ale ta kresba...??? smajlík Co tam mohli namíchat?

2.9.2013 17:48
marysh

XXX.XXX.114.253

zbosace napsal(a):

Děkují, pane Jozefe, nenapsal bych to lépe. Doufám, že Vaši odpověď si přečtou ostatní a tak zmiznou z ifauny některé naivní otázky. Tím nemyslím zadavatelku, její otázka byla velmi věcná a správná. smajlíksmajlík

To zajímavé žíhaní ( vlnkovaní,....) na spodní straně křídel nevznikne tím, že jeden z rodičů byl žíhaný, tak to u kachen není. Je to vlastně pozůstatek divoké kresby po křížení. Někde tady bylo vlákno o žíhaných pižmovkách, tam to bylo krásně vysvětleno.

Starorynské jsou opravdu mladé plemeno, ale kresba je u nich docela ustálená, horší je to s typem. V Karviné je vystavoval př. Jokiel a byly překrásne + ČC.

2.9.2013 21:31
monikan

XXX.XXX.29.43

I já děkuji za vysvětlení, pořád se něco učíme, aspoň vím na co si dát příště při výberu pozor.smajlík

mariogibas

29.10.2013 22:52
mariogibas

XXX.XXX.210.219

Dobri den ako mam zistit co je kacer a co kacica lebo chcem si zohnat neake kacice pizmove smajlík a nevim rozoznat smajlík .Tie kacky co chcem kupit su este male tak neviem .Zajtra sa spitam kolko maju mesiacou.smajlík

30.10.2013 10:51
monikan

XXX.XXX.29.43

Dobrý den, podle velikosti se to pozná přibližně až ve 3 měsíci, protože kačer je mnohem větší než kachna, ale já si to třídím už ve 3 týdnu, někdo říká že je to složité, mě to nepřijde, normálně se jim podíváte do prdelky, pomalu rozevíráte a kačerovy vyleze penis smajlík Nějaké pižmovky tu na prodej taky ještě mám smajlík

mariogibas

30.10.2013 15:15
mariogibas

XXX.XXX.251.18

monikan napsal(a):
Dobrý den, podle velikosti se to pozná přibližně až ve 3 měsíci, protože kačer je mnohem větší než kachna, ale já si to třídím už ve 3 týdnu, někdo říká že je to složité, mě to nepřijde, normálně se jim podíváte do prdelky, pomalu rozevíráte a kačerovy vyleze penis smajlík Nějaké pižmovky tu na prodej taky ještě mám smajlík

Diky za odpoved smajlík.ale ja som az zo slovenska tak to bi bol troska problem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík