Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2013 20:22
aljosa11

XXX.XXX.103.206

dobrý večer, od května jsem chovatel 11 slepiček, které mají nový zateplený kurník a velký výběh, každé ráno je brzy vypouštím a večer pravidelně zavírám. Jaké bylo moje zděšení když jsem minulý týden ráno kolem 9 uviděla mrtvou slepici a kolem spousty peří, byla jen kousnutá na krku ale už byla studená. ten den jsem je pouštěla dost brzy ale už bylo světlo. prosím o radu,co to mohlo být za škodnou že přes den se pustí do slepice nehledě že za plotem pobíhá pes. díky za vaše názory a rady, nyní je pouštím až kolem 7 a děsím se toho že tam později zase najdu zakousnutou další slepici.

2.9.2013 13:36
katka83

XXX.XXX.234.177

Mohla to byť kludne aj kuna alebo líška o 7 je v tomto období ešte dosť šero.

2.9.2013 20:56
aljosa11

XXX.XXX.103.206

katka83 napsal(a):
Mohla to byť kludne aj kuna alebo líška o 7 je v tomto období ešte dosť šero.

liška prý slepici zabije a odnese ...ale to jsem jen vyčetla

2.9.2013 21:26
365ku

XXX.XXX.249.32

aljosa11 napsal(a):
dobrý večer, od května jsem chovatel 11 slepiček, které mají nový zateplený kurník a velký výběh, každé ráno je brzy vypouštím a večer pravidelně zavírám. Jaké bylo moje zděšení když jsem minulý týden ráno kolem 9 uviděla mrtvou slepici a kolem spousty peří, byla jen kousnutá na krku ale už byla studená. ten den jsem je pouštěla dost brzy ale už bylo světlo. prosím o radu,co to mohlo být za škodnou že přes den se pustí do slepice nehledě že za plotem pobíhá pes. díky za vaše názory a rady, nyní je pouštím až kolem 7 a děsím se toho že tam později zase najdu zakousnutou další slepici.

Nemohlo jít o dravce? Třeba ho něco vyrušilo a tak slepici nestihl potrhat smajlík

2.9.2013 21:39
aljosa11

XXX.XXX.103.206

365ku napsal(a):
Nemohlo jít o dravce? Třeba ho něco vyrušilo a tak slepici nestihl potrhat smajlík

vidíte to je docela možné, protože toho peří bylo na více místech jako kdyby spolu bojovali a jen na krku byla rana

2.9.2013 22:08
martinez

XXX.XXX.249.1

ked bola len na krku tak to dravec určite nebol dravec lový najprv nohamy až potom trhá zobákom :) Líška taktiež nje lebo líšky večšinou lovia nad ránom cez den by sa asi líška neodvažila loviť v dedine a už duplom nje ak mate psa :) bola to kuna možno lasica ktorá býva njekde poblíž a už je zvyknutá na prostredie :)

3.9.2013 18:28
katka83

XXX.XXX.234.177

u naších susedov takto chodila ešte za svetla podvečer a vynosila 8 sliepok dokonca sa nezlakla ani ked na ňu vrieskali.

bichirek

4.9.2013 21:34
bichirek

XXX.XXX.94.79

katka83 napsal(a):
u naších susedov takto chodila ešte za svetla podvečer a vynosila 8 sliepok dokonca sa nezlakla ani ked na ňu vrieskali.

keď má líška mladé, nezastaví sa pred ničím, lebo má v nore hladné krky.
vačšinou chodí líška neskoro večer, keď sa stmieva (zájde slnko), nakrmi sa a prečká do ďalšieho večera, ráno chodí iba zriedka. U nás bola raz jedna líška, od kedy ju naše husi dohrázali, už neprišla :) bojovali tímovo

bichi.

4.9.2013 21:52
misak.barva

XXX.XXX.12.147

zdravím všechny...
též mám pipny a co vím od myslivců, liška chodí přes den, kuna (tchoř) v noci... liška "povraždí" co nejvíc slípek, aby bylo ticho a pak je odnáší. Kuna kousne do krku, vysaje krev a zřídka kdy odnese. Dravec (myšleno pták). Čapne do pařátů, odnese a málo kdy nechá peří. Prostě slepice zmizne.
Soused včera našel dvě slepice, ukousaný hlavy, potrhaný těla. Ani tohle, ani soused my do toho nijak nezapadá. Takže... pak bych to viděl na něco mezi liškou, dravcem a kunou smajlík

5.9.2013 09:42
aljosa11

XXX.XXX.103.206

misak.barva napsal(a):
zdravím všechny...
též mám pipny a co vím od myslivců, liška chodí přes den, kuna (tchoř) v noci... liška "povraždí" co nejvíc slípek, aby bylo ticho a pak je odnáší. Kuna kousne do krku, vysaje krev a zřídka kdy odnese. Dravec (myšleno pták). Čapne do pařátů, odnese a málo kdy nechá peří. Prostě slepice zmizne.
Soused včera našel dvě slepice, ukousaný hlavy, potrhaný těla. Ani tohle, ani soused my do toho nijak nezapadá. Takže... pak bych to viděl na něco mezi liškou, dravcem a kunou smajlík

díky za názory všem a k vašemu příspěvku- ukousnutý hlavy jsem se zase někde tu na webu dočetla, že to děla tchoř tak nevím ,no zkrátka musíme ty naše slepičk chránit jak se dá ....

9.12.2013 12:49
aljosa11

XXX.XXX.103.206

zdravím všechny příznivce a chovatele slepiček, opět jsem na netu a jsme bez další slepičky, kterou nám tentokrát skolil dravec , neboť byla oklovaná místy až na kost, ostatní chudery v šoku schované v kurníku a nevylezly celé dopoledne. Děsím se toho že se bude vracet jak jednou uspěl a vzhledem k tomu, že všechny stromy jsou nyní bez listí tak dravec má přehled co nám po zahradě chodí, vím že není žádná jiná pomoc než udělat volieru ale pohyb po 400m2 pozemku se tím hodně omezí a to je škoda, nebo snad někdo na něco úspěšného přišel a poradí, díky ....

10.12.2013 12:08
katka83

XXX.XXX.181.50

pozrite si diskusiu jak na jestrába dúfam že som to správne napísala diskutovalo sa to myslím že aj dnes možno tam pri tých omáčkach najdete aj niečo užitočné len sa tým treba prekúsať, omáčkami myslím tie všelijaké hádky medzi chovateľmi a ochranármi. Chovu zdar smajlík

12.1.2014 14:59
aljosa11

XXX.XXX.103.206

Zdravím všechny po měsíci, v novém roce... přes všechna opatření jsme opět prodělali dva nálety dravce, naštěstí to obě slepičky přežily jen byly otrhané a patřičně všechny vyděšené, rozvěsili jsme spoustu CD, pouštíme je později do výběhu pouštíme i psa do prostoru, ale dravci se nebojí. A to ještě pořádně nemrzlo, kdy ten hlad bude ještě větší.. ještě zkusím sítě alespoň místy nebot celý pozemek 400m2 se nedá "zastřešit", a vnučky postaví strašáka tak snad to přečkáme do jara ...

Landová

16.5.2020 14:21
Landová

XXX.XXX.168.85

I já chovám slepičky,každý den je zavírám,ale včera jsme zapomněli a výsledek byly 3 slepičky bez hlavy a spousta peří.Ještě se nám to nikdy nestalo a to chovám slepičky tak 10let.Zrovna tyhle tak krásně nesly a teď tohle.Mohla to být kuna?Dravec určitě ne,máme slepičky pod střechou a okolo natažené sítě.Poradí někdo?

17.5.2020 10:50
akaš

XXX.XXX.109.2

Tak to je trochu problém. Kuny na psy moc nereagujou.
Chytit kunu do sklopce chce velkou trpělivost.
Nejlepší je voliéra s malejma okama, která je neprostupná ze všech stran.
Už jsem psal v jiné diskusi, že proti predátorům skvěle funguje elektrický ohradník se sítí, o kterém píšou tady https://www.elektricke-ohradniky.cz/pro-drubez.php
Kuna jediná dokáže překonat i ohradník. Když na něj totiž skočí a není tím pádem uzemněná, nedostane od ohradníku ránu. Tam by to možná bylo dobrý kombinovat s nějakým pachovým ohradníkem. Ty jsou obvykle určený do motorů nebo na půdy, tedy do uzavřených prostor, to znamená, že ve volném prostoru se budou muset často obnovovat a jsou drahý jako prase. Výbornej je Hagopur, tahle značka dělá pachový ohradníky kolem silnic, nebo Kornitol, jejich jinej přípravek zase používám na divoký prasata: https://www.elektricke-ohradniky.cz/sklopce-kuny-lasicky.php

17.5.2020 11:50
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Landová napsal(a):
I já chovám slepičky,každý den je zavírám,ale včera jsme zapomněli a výsledek byly 3 slepičky bez hlavy a spousta peří.Ještě se nám to nikdy nestalo a to chovám slepičky tak 10let.Zrovna tyhle tak krásně nesly a teď tohle.Mohla to být kuna?Dravec určitě ne,máme slepičky pod střechou a okolo natažené sítě.Poradí někdo?

jj, to je přesně to, co se stalo u mně. Zavírá automat, ale tuhle noc se prostě zasek, to se občas stane. Ale shodou náhody jsem nezavřela dveře do jinak celkem nepřístupné voliery, kde mám celkem 3 kurníky ,momentálně s kuřaty. A teď ta liška. 6 slepic fuč a zrovna Orpinky .Pravděpodobně tam brouzdala již dříve, ale příležitost dělá zlodějě. Už je to tak.
Jde jen o to nedat jim tu příležitost.
A u Vás to byla nejspíš kuna, liška by je odnesla.

29.5.2020 21:54
1975ka

XXX.XXX.228.59

Dobrý večer.
Něco nám zabíjí slepice přes den. Vylučuji ptačí predátory.
Každý den stejným způsobem roztrhaná slepice.Kousek od kurníku nalezené např.pod paletou,pod králíkárnou...
Bez hlavy,vyžrané vnitřnosti a prsa.
Máte někdo zkušenost?

30.5.2020 07:37
2mazutak

XXX.XXX.6.186

zdravím.ač se vám to bude zdát nemožné vzhledem k velikosti slepice,je to potkan.i místa nálezu jsou typickým počínáním potkana.například ta pod paletou,pod králíkárnou,nebo někde v hůře přístupném místě,a vždy jen jednotlivý kus.jiný predátor zabíjí více kusů,nebo i vše.liška kořist odnáší,kuna nechá vše na místě.již jsem měl tu čest se všemi.nevyloučil bych ani ježka.i ten je toho schopen.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.5.2020 07:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

tak tak, to je potkaní práce.

ježek nesejme zdravou slepici, jedině takovou, co už neutíká.

30.5.2020 08:06
2mazutak

XXX.XXX.6.186

u potkana je ještě ten problém,že ho drůbež nevnímá jako predátora.přesvědčil jsem se několikrát,když ho ve dne někde vidí,jen zpozorní,a koukají na jedno místo.a když se zadívám kam koukají,tak třeba zahlédnu jen jeho čumák.kdežto před liškou či kunou je jejich reakce panickou hrůzou.klidně bude zabíjet slepici,a ostatní na něj budou v klidu koukat.myslím slepice.

31.5.2020 21:00
1975ka

XXX.XXX.228.59

Děkuji za reakce.
Potkana jsem netipoval,protože ve výběhu měli potravy dost i přes noc,protože krmí většinou rodiče, neschovávají krmítka a opravdu zrním a šrotem nešetřili.
Divné ale bylo,že opravdu nikdo nic neslyšel ani sousedi.Pes neštěkal,prostě klid...
Tipoval jsem kunu,máme je na půdě, která mladé učí lovit,nebo některý invazní druh...psík mývalovitý,mýval severní.
Když to budou potkani,jen budu rád.
Slepice pouštíme jen odpoledne na 2 hodiny,je s nimi pes ve výběhu.
Uklidím výběh,zlikviduji možné skrýše,
koupil jsem sklopec...
Napíšu

Přidejte reakci

Přidat smajlík