Zdravim. Ma niekto z vas skusenosti s prevazanim nasadovych vajec lietadlom? Samozrejme je predpoklad, ze do prirucnej batoziny by som ich asi dat nemohol a vo velkej je sanca na ich poskodenie, hlavne manualne. A ked aj by sa im nic nestalo, nemohla by mat zmena tlaku vo vzduchu za nasledok znizenie, alebo aj nulovu liahnivost?
Peter
Moja známa to riskla a dala do kufra 170 násadových vajec. Aj keď boli dobre zabalené, veľa prišlo rozbitých, ale z tých čo prežili letecký transport z Viedne do Moskvy v nákladnom priestore sa vyliahli kurence. Problém je v tom, že letištný personál zachádza veľmi nešetrne s batožinou a pri vykladke a nakladke kufre lietaju aj z 3-ojmetrovej výšky a často sa poškodia. Podľa všetkého vajciam presvecovanie nevadí, len aby ich nepokladali pri tom za granáty.
peter z bratislavy
napsal(a):
Moja známa to riskla a dala do kufra 170 násadových vajec. Aj keď boli dobre zabalené, veľa prišlo rozbitých, ale z tých čo prežili letecký transport z Viedne do Moskvy v nákladnom priestore sa vyliahli kurence. Problém je v tom, že letištný personál zachádza veľmi nešetrne s batožinou a pri vykladke a nakladke kufre lietaju aj z 3-ojmetrovej výšky a často sa poškodia. Podľa všetkého vajciam presvecovanie nevadí, len aby ich nepokladali pri tom za granáty.
dik za nazor, presne nieco take som si myslel...takze si ich budem musiet nechat doviezt po zemi...
Mám dvě známé v USA v kalifornii a Wirginii.Obě chovají Holanďanky a Paduánky.Velmi mne překvapilo, kde berou takové krásné kusy.nechávají si posílat letecky vejce z Rakouska a Polska.Zkuste si je nechat poslat jako křehké leteckou službou.Jen loni se jim stratila zásilka takže po 19 dnech v teple byla vejce v háji.Jinak to funguje. To samé známá chovatelka v Austráli,všichni to řeší letecky.
behemond
napsal(a):
dakujem za odpoved. Len mne ide o to, ze ja pridem z UK na dovolenku domov v aprili (dubnu) a odtialto by som si chcel tie vajcia vziat, tak ci by vtedy nebol pri odbaveni batoziny problem, ci s papiermi od veterinara, alebo nieco podobne
Kamarat bral minuly rok nasadove vajcia Oravky bielej do UK. Ale pravdou je tiez ze isli autom, tak tu problem nebol. Avsak UK je velmi konzervativna krajina s komplikovanym systemom karanteny. Neviem si predstavit, co by urobili colnici pri odbavovani batoziny keby ich nasli. A papierovacky okolo toho si neviem a nechcem ani predstavit. Pokial viem, tak je najlepsie robit taketo transporty autom a neriskovat lietadlo...
yetti
napsal(a):
Kamarat bral minuly rok nasadove vajcia Oravky bielej do UK. Ale pravdou je tiez ze isli autom, tak tu problem nebol. Avsak UK je velmi konzervativna krajina s komplikovanym systemom karanteny. Neviem si predstavit, co by urobili colnici pri odbavovani batoziny keby ich nasli. A papierovacky okolo toho si neviem a nechcem ani predstavit. Pokial viem, tak je najlepsie robit taketo transporty autom a neriskovat lietadlo...
dik za nazor, tak to necham asi na buduci rok teda autom, ked uz pojdem na trvalo domov
inak aj ja som rozmyslal, zeby som tu rozsiril oravku, ktovie, ako by vyzerala o takych 20 rokov, keby sa to tu uchytilo...Slovenske plemeno anglickeho typu
behemond
napsal(a):
Este ma napadlo. Musela ta Vasa znama mat aj nejake potvrdenie od veterinara alebo ich povodu? Aby ma nahodou nezastavili za pasovanie nejakeho exotickeho vtactva
tady jsou pravidla pro dovoz nasadových vajec do UK
http://www.defra.gov.uk/animal-trade/imports-non-eu/iins/live-animals/iins-birds/iin-eghe-1/
letadlo asi nene,nebo dát vejcím žvejku nebo bonbon
teď už jen nějakého šikovného kamioňáka a angláni se můžou těsit z orávky
behemond
napsal(a):
dik za nazor, tak to necham asi na buduci rok teda autom, ked uz pojdem na trvalo domov
inak aj ja som rozmyslal, zeby som tu rozsiril oravku, ktovie, ako by vyzerala o takych 20 rokov, keby sa to tu uchytilo...Slovenske plemeno anglickeho typu
uz sa na tom pracuje, prebieha uznavacie konanie a toho roku uz by mali byt aj na vystavach v UK.
dorm
napsal(a):
tady jsou pravidla pro dovoz nasadových vajec do UK
http://www.defra.gov.uk/animal-trade/imports-non-eu/iins/live-animals/iins-birds/iin-eghe-1/
letadlo asi nene,nebo dát vejcím žvejku nebo bonbon
teď už jen nějakého šikovného kamioňáka a angláni se můžou těsit z orávky
dik, za stranku, nieco taketo som hladal, ale presne opacne cize z UK na Slovensko...ale nikde nic, ani v stanovach aeroliniek nic take nie je...
maju tu totiz jedno krasne plemeno, ktore by som si rad zaobstaral, uz som chcel tento rok, ale vyzera to, ze az ten dalsi, ked vyriesim vyvoz vajec