Hedvábnička - kohout nebo slepička?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.9.2013 15:15
terezakl

XXX.XXX.100.61

Dobrý den,
nedávno na výstavě jsem viděla hedvábničky a amilovala jsem si je na první pohled. Jako začínající chovatelka jsem si tedy zakoupila hedvábničku od zkušené chovatelky. Paní mi tvrdila, že je to určitě slepička (chtěla jsem zatím jen jednu na zkoušku, ale právě slepičku - kohouta nepotřebuji a ani nechci). Podle internetu a diskuzí zde na ifauně jsem ale pojala podezření, že se paní zbavila přebytečného kohoutka. Přikládám tedy fotografie a byla bych ráda, kdyby někdo zkusil odhadnout, jestli je to ta moje vysněná slepička.

Je to oranžové zvířátkosmajlík

12.9.2013 15:57
etua

XXX.XXX.191.213

terezakl napsal(a):
ještě jedna fotka

To bych opravdu tipovala na kohoutka.

12.9.2013 16:13
terezakl

XXX.XXX.100.61

etua napsal(a):
To bych opravdu tipovala na kohoutka.

Tak to je pro mě obrovské zklamání... Paní už mi ani nereaguje na telefon (nevim jestli je to náhoda nebo naschvál)... Chtěla jsem slípku a místo ní mám kohouta, který mě je absolutně k ničemu, ale nemám srdce na to ho picnout. Chovatelka bydlí bohužel moc daleko na to abych tam jela vyměnit jednu slepičku... Vůbec nevím, co budu dělat s kohoutkem. A při tom je tak roztomilý smajlík

Děkuji moc za reakci... Mám nad čím přemýšlet smajlík čekala bych, že chovatelka tohoto plemene bude umět rozeznat slepičku od kohoutka....

12.9.2013 16:28
ivulka2

XXX.XXX.155.174

terezakl napsal(a):
Tak to je pro mě obrovské zklamání... Paní už mi ani nereaguje na telefon (nevim jestli je to náhoda nebo naschvál)... Chtěla jsem slípku a místo ní mám kohouta, který mě je absolutně k ničemu, ale nemám srdce na to ho picnout. Chovatelka bydlí bohužel moc daleko na to abych tam jela vyměnit jednu slepičku... Vůbec nevím, co budu dělat s kohoutkem. A při tom je tak roztomilý smajlík

Děkuji moc za reakci... Mám nad čím přemýšlet smajlík čekala bych, že chovatelka tohoto plemene bude umět rozeznat slepičku od kohoutka....

Tak to jsme na tom podobně ja měla mít parek černých a mam 2 kohoutky .... a jsou užasní jen nevím co s nima

12.9.2013 16:34
terezakl

XXX.XXX.100.61

ivulka2 napsal(a):
Tak to jsme na tom podobně ja měla mít parek černých a mam 2 kohoutky .... a jsou užasní jen nevím co s nima

Napadlo mě jestli by se nedalo s někým vyměnit za slepičku ale to se asi nedělá... Mě se ten můj taky strašně líbí, ale jako vy netuším co s ním... Nemáte náhodou kontakt na chovatele v Ústeckém kaji? Nebo Mělnicko?

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.9.2013 19:19

terezakl napsal(a):
Napadlo mě jestli by se nedalo s někým vyměnit za slepičku ale to se asi nedělá... Mě se ten můj taky strašně líbí, ale jako vy netuším co s ním... Nemáte náhodou kontakt na chovatele v Ústeckém kaji? Nebo Mělnicko?

No, ono se totiz u hedvabek dost dlouho nepozna, co je slepice a co kohout, mam je tretim rokem a rozhodne si netroufam odhadovat driv, nez kolem 4. mesice. Takze kdo vi, jak to bylo. Navic pisete, ze jste zacatecnice, tak z ceho usuzujete, ze byla prodavajici zkusena chovatelka? Na druhou stranu je asi fakt, ze se obcas nekteri chovatele zbavi nepotrebnych kusu, kdyz vidi, ze kupujici je neznaly veci. A jelikoz je vzdy vylihnuto vic kohoutu nez slepic, tak samotneho kohouta si od vas nikdo asi nevezme, pokud nebude chtit vymenit krev. Takze si jo nechte jako mazlika k ostatnim slepicim, ktere mate, nebo ho vazne budete muset snist, pokud ho nechcete nekomu darovat.

12.9.2013 20:20
27jakub04

XXX.XXX.0.201

No ja by som to tipol na sliepocku, kedze hrebienok nema velky..... u mna takto vyzera sliepka

12.9.2013 20:23
terezakl

XXX.XXX.100.61

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, ono se totiz u hedvabek dost dlouho nepozna, co je slepice a co kohout, mam je tretim rokem a rozhodne si netroufam odhadovat driv, nez kolem 4. mesice. Takze kdo vi, jak to bylo. Navic pisete, ze jste zacatecnice, tak z ceho usuzujete, ze byla prodavajici zkusena chovatelka? Na druhou stranu je asi fakt, ze se obcas nekteri chovatele zbavi nepotrebnych kusu, kdyz vidi, ze kupujici je neznaly veci. A jelikoz je vzdy vylihnuto vic kohoutu nez slepic, tak samotneho kohouta si od vas nikdo asi nevezme, pokud nebude chtit vymenit krev. Takze si jo nechte jako mazlika k ostatnim slepicim, ktere mate, nebo ho vazne budete muset snist, pokud ho nechcete nekomu darovat.

Jak to myslíte kdoví jak to bylo??? Paní mi prodala dve kuřice maranské - to kuřice opravdu jsou to ještě poznám - a jelikož netuším, že pohlaví hedvábničky se pozná až ve 4 měsících tak jsem nemohla namítnout nic, když mi paní podávala hedvábničku s tím, že je to samička. Jinak že byla prodávající zkušená chovatelka jsem usoudila z toho, že má založenou farmu, kde chová několik čistokrevných druhů slepic (líhne a odchovává kuřice z vlastních násadových vajec) a vede webové stránky na kterých má uvedeno historii chovu a tak podobně.... Ale to je fuk. Ptala jsem se na určení pohlaví. Paní se mi neozvala ani na mail ani na telefon, tak zkusím zítra ještě zavolat a uvidíme, třeba jela na dovču nebo tak a já jí křivdím. Beru že se může člověk splést, ale msí se k tomu i umět postavit.

12.9.2013 20:28
terezakl

XXX.XXX.100.61

27jakub04 napsal(a):
No ja by som to tipol na sliepocku, kedze hrebienok nema velky..... u mna takto vyzera sliepka

Jaj tak teď nevím asi uvidím až jestli to začne kokrhati nebo ne.

Jinak FRUFRU - máte pravdu kohoutka nejspíš neudám a ani už nechci přemýšlím, že bych si zjistila nějakého chovatele v okolí a pořídila mu kamarádku - jedna slípka navíc už mě nezabije. A jsou strašně roztomilý a taky je to celkem mazel (až mě to překvapilo - moje starší slepise takové nejsou i když jsem s nimi v denodenním kontaktu). Můžu se zeptat jaké chováte barevné varianty?

12.9.2013 21:17

terezakl napsal(a):
Jaj tak teď nevím asi uvidím až jestli to začne kokrhati nebo ne.

Jinak FRUFRU - máte pravdu kohoutka nejspíš neudám a ani už nechci přemýšlím, že bych si zjistila nějakého chovatele v okolí a pořídila mu kamarádku - jedna slípka navíc už mě nezabije. A jsou strašně roztomilý a taky je to celkem mazel (až mě to překvapilo - moje starší slepise takové nejsou i když jsem s nimi v denodenním kontaktu). Můžu se zeptat jaké chováte barevné varianty?

Myslel jsem to tak, ze treba skutecne byla presvedcena, ze je to slepice. Ja taky v dobre vire vloni daroval znamym 1,2 a ony to jsou nakonec 3 slepicesmajlík Jinak ja mam jen hobby chov, zase tolik casu na opravdovy chov, bohuzel, nemam. Mam hedvabky cerne vousate, jednu bilou bezvousou a letos z 10 koupenych vajec 1,1 divoce zbarvene a stribrneho kohouta.

12.9.2013 21:28
terezakl

XXX.XXX.100.61

Myslel jsem to tak, ze treba skutecne byla presvedcena, ze je to slepice. Ja taky v dobre vire vloni daroval znamym 1,2 a ony to jsou nakonec 3 slepicesmajlík Jinak ja mam jen hobby chov, zase tolik casu na opravdovy chov, bohuzel, nemam. Mam hedvabky cerne vousate, jednu bilou bezvousou a letos z 10 koupenych vajec 1,1 divoce zbarvene a stribrneho kohouta.

To je paráda smajlík věřim, že to není lehké to pohlaví určit. Já chtěla slepičku právě proto, že jsou prý skvělé kvočny a chtěla jsem zkusit jestli by mi vyseděla taky moje vlastní první kuřátka... Jinak dneska pojíždím net a koukám na fotky hedvábek. Strašně se mi líbí ty stříbrné - nemají chybusmajlík tak možná, že na jaře bych nějakou sehnala. I když už je tu i názor, že je to slepičkasmajlík Myslíte, že se to dá poznat podle barvy ušnic? Co jsem okoukala z fotek, tak většina slepiček žlutých má ušnice tmavě modré (nebo tak nějak) a kohouti je mají světlejší. A dokonce i chocholku mají některé slepičky do zadu... Já jsem z toho už jelen....smajlík

12.9.2013 21:39

terezakl napsal(a):
To je paráda smajlík věřim, že to není lehké to pohlaví určit. Já chtěla slepičku právě proto, že jsou prý skvělé kvočny a chtěla jsem zkusit jestli by mi vyseděla taky moje vlastní první kuřátka... Jinak dneska pojíždím net a koukám na fotky hedvábek. Strašně se mi líbí ty stříbrné - nemají chybusmajlík tak možná, že na jaře bych nějakou sehnala. I když už je tu i názor, že je to slepičkasmajlík Myslíte, že se to dá poznat podle barvy ušnic? Co jsem okoukala z fotek, tak většina slepiček žlutých má ušnice tmavě modré (nebo tak nějak) a kohouti je mají světlejší. A dokonce i chocholku mají některé slepičky do zadu... Já jsem z toho už jelen....smajlík

Podle barvy usnic to podle mne nepoznate. Jinak na jare mate tu nejmensi sanci slepici sehnat, vsichni budou lihnout. Nejvetsi sanci budete mit prave ted na podzim, az si chovatele vyhodnoti letosni odchovy a budou se zbavovat pripadnych prebytku. Pokud chcete slepii jenom jako kvocnu, nebudete treba chtit uplne "spickove" zvire. Sledujte inzerci. A pozorne prohlizejte pripadny kus, ja si takhle zavlekl s jednim kusem vapenku a tezce s ni bojujismajlík

12.9.2013 21:44
venziva

XXX.XXX.32.1

Já hedvábničky chovám, ale podle vaší fotky bych si vůbec netroufla odhadovat, jakého je pohlaví. Vyfoťte ji znovu zblízka hlavu tak, aby bylo vidět na hřebínek - peříčka jí odhrňte. A napište, jak má být stará. U svých prvních hedvábniček jsem si byla pohlavím jistá, až když kohout začal kokrhat. Nyní podle hřebínku to poznám s jistotou kolem 4. měsíce. Kohoutkovi se v tomto věku už hřebínek začíná mírně "krabatit", slepička ho má hladký.

12.9.2013 21:47
terezakl

XXX.XXX.100.61

Podle barvy usnic to podle mne nepoznate. Jinak na jare mate tu nejmensi sanci slepici sehnat, vsichni budou lihnout. Nejvetsi sanci budete mit prave ted na podzim, az si chovatele vyhodnoti letosni odchovy a budou se zbavovat pripadnych prebytku. Pokud chcete slepii jenom jako kvocnu, nebudete treba chtit uplne "spickove" zvire. Sledujte inzerci. A pozorne prohlizejte pripadny kus, ja si takhle zavlekl s jednim kusem vapenku a tezce s ni bojujismajlík

tak toho se bojím - že si něčím nakazím ostatní pipky...

Ale tu inzerci si pohlídám. Děkuji za radusmajlík

12.9.2013 21:50
terezakl

XXX.XXX.100.61

venziva napsal(a):
Já hedvábničky chovám, ale podle vaší fotky bych si vůbec netroufla odhadovat, jakého je pohlaví. Vyfoťte ji znovu zblízka hlavu tak, aby bylo vidět na hřebínek - peříčka jí odhrňte. A napište, jak má být stará. U svých prvních hedvábniček jsem si byla pohlavím jistá, až když kohout začal kokrhat. Nyní podle hřebínku to poznám s jistotou kolem 4. měsíce. Kohoutkovi se v tomto věku už hřebínek začíná mírně "krabatit", slepička ho má hladký.

Dobře zkusím vyfotit lépe ale nejspíš až po víkendu - teď budu tři dny v práci. Stáří má být podle paní 3 měsíce a týden, což asi sedí protože 11ti týdenní maranské jsou menší než hedvábnička

13.9.2013 02:31
ildika

XXX.XXX.120.116

terezakl napsal(a):

Vidíte, já mám 3 slepičky a sháním k nim kohoutka - ale jsem z jižní Moravy. smajlík Slepičky vyměňovat nechci, kohoutka bych koupila. K Vám je to ale příliš daleko...

13.9.2013 02:36
ildika

XXX.XXX.120.116

Každopádně bych ve Vašem případě ještě počkala. Hedvábničky už nějakou dobu chovám a stejně jsem se nedávno sekla s určováním pohlaví. Byla jsem si jistá, že jedno z odrostlých kuřat je kohoutek (úzká chocholka), a teď mi to kvoče smajlík. Je to slepička s užší chocholkou než bývá obvykle, ale jinak je s ní vše v pořádku.

13.9.2013 08:05
čapice

XXX.XXX.216.126

terezakl napsal(a):
Dobrý den,
nedávno na výstavě jsem viděla hedvábničky a amilovala jsem si je na první pohled. Jako začínající chovatelka jsem si tedy zakoupila hedvábničku od zkušené chovatelky. Paní mi tvrdila, že je to určitě slepička (chtěla jsem zatím jen jednu na zkoušku, ale právě slepičku - kohouta nepotřebuji a ani nechci). Podle internetu a diskuzí zde na ifauně jsem ale pojala podezření, že se paní zbavila přebytečného kohoutka. Přikládám tedy fotografie a byla bych ráda, kdyby někdo zkusil odhadnout, jestli je to ta moje vysněná slepička.

Je to oranžové zvířátkosmajlík

Dobrý den,
já mám 4 hedvábničky staré 8 týdnů (2xbílá, 2xstříbrná nebo divoce zbarvená - nejsem si jistá) bezvousé z hobby chovu. Určitě si budu chtít nechat 1 slepičku - doufám, že mezi nimy bude. Na 99% můžu říct, že mám 1 bílého kohoutka - pere se jak čert. Když budou zbylé 2 slepičky - 1 ráda přenechám.
K vyzvednutí by byla v Praze koncem listopadu, kdybyste chtěla.
O víkendu nafotím a dám sem fotky. Třeba zkušení chovatelé poradí co mi to běhá po zahradě.
Iva

13.9.2013 08:13
lenkape

XXX.XXX.104.165

ildika napsal(a):
Vidíte, já mám 3 slepičky a sháním k nim kohoutka - ale jsem z jižní Moravy. smajlík Slepičky vyměňovat nechci, kohoutka bych koupila. K Vám je to ale příliš daleko...

Mám 3 kuřičky bílé a 1 černou. O té černé si myslím , že je kohoutek a z těch bílých se uvidí. A švagr z Ostravy (jezdí k nám a my kním poměrně často-není problém přivezt) má v letošních kuřičkách taky kohoutka, jen nevím přesně barvu. Takže až si budu jistá co bude kohoutek mohu věnovat :). Je mi líto ho zabít. A mám už 1 černého loňského.

13.9.2013 19:18
terezakl

XXX.XXX.100.61

ildika napsal(a):
Každopádně bych ve Vašem případě ještě počkala. Hedvábničky už nějakou dobu chovám a stejně jsem se nedávno sekla s určováním pohlaví. Byla jsem si jistá, že jedno z odrostlých kuřat je kohoutek (úzká chocholka), a teď mi to kvoče smajlík. Je to slepička s užší chocholkou než bývá obvykle, ale jinak je s ní vše v pořádku.

Jů na tak třebas to moje je taky pipina smajlík to by byla paradu uplně

13.9.2013 19:21
terezakl

XXX.XXX.100.61

čapice napsal(a):
Dobrý den,
já mám 4 hedvábničky staré 8 týdnů (2xbílá, 2xstříbrná nebo divoce zbarvená - nejsem si jistá) bezvousé z hobby chovu. Určitě si budu chtít nechat 1 slepičku - doufám, že mezi nimy bude. Na 99% můžu říct, že mám 1 bílého kohoutka - pere se jak čert. Když budou zbylé 2 slepičky - 1 ráda přenechám.
K vyzvednutí by byla v Praze koncem listopadu, kdybyste chtěla.
O víkendu nafotím a dám sem fotky. Třeba zkušení chovatelé poradí co mi to běhá po zahradě.
Iva

No pokud to moje bude kohoutek a Vy měla alespoň jednu slepičku na prodej tak bych jí brala všemi deseti!!! smajlík To byse byla moc hodná. Samozřejmě cenu respektuji

13.9.2013 19:27
terezakl

XXX.XXX.100.61

venziva napsal(a):

Dobrý večer, tak jsem zkusila nafotit hlavičku hedvábničky z blízka snad tam bude neco poznat. Můžu ale říct, že jsem na "hřebínek" sahala a je úplně hlaďoučký bez krabacení. Přikládám to foto

14.9.2013 14:57
chov.

XXX.XXX.79.4

- tu prodávající raději nepodezírejte, že Vám nechala kohoutka úmyslně.
- běhají mně zde po zahradě letošní kuřátka hedvábniček a nepoznám zatím nic!
- jeden den se zdá, že jsou to jenom kohoutci, druhý den samá slepička - není to lehké!
Sám když někomu nechám kuřátka hedvábniček, nebo holanďanek / a obyčejně jsou nedočkavý/- potom, když zazvoní telefon, tak trnu, že mně někdo chce vynadat!! smajlík B.
- dáme nějaké ilustrat. foto, ať je tu také nějaký ten obrázek!!smajlík

14.9.2013 17:24
venziva

XXX.XXX.32.1

ildika napsal(a):

Škoda že jste až z Moravy. Já jsem z trutnovska a kohoutků z letošního líhnutí mám dost. Jsou ale z hobby chovu. Ten na fotce je také k prodeji. Kdyby měl někdo zájem, můžete se ozvat.

14.9.2013 17:42
terezakl

XXX.XXX.100.61

chov. napsal(a):
- tu prodávající raději nepodezírejte, že Vám nechala kohoutka úmyslně.
- běhají mně zde po zahradě letošní kuřátka hedvábniček a nepoznám zatím nic!
- jeden den se zdá, že jsou to jenom kohoutci, druhý den samá slepička - není to lehké!
Sám když někomu nechám kuřátka hedvábniček, nebo holanďanek / a obyčejně jsou nedočkavý/- potom, když zazvoní telefon, tak trnu, že mně někdo chce vynadat!! smajlík B.
- dáme nějaké ilustrat. foto, ať je tu také nějaký ten obrázek!!smajlík

Paní mohla ale říct "nejsem si jistá, ale měla by to být slípka" a ne mi tvrdit že je to 100% slepicka. Říkám je to těžké to určit to věřím a potvrdilo se mi to i zde, protože někdo z Vás tipuje to jiný ono. No uvidíme - určitě dám vědět ať víte kdo se trefil smajlík. Každý den na ní chodím čučet, že třeba něco vypozoruju. Už se mě vůbec nebojí. Je úplně v pohodě, dokonce se "mazlí" s hybridkami, které se ještě nenaučily hřadovat (mám je 2 dny ale už jsem je na bidýlku i viděla - myslím, že to okoukali od ostatních). Zkrátka je s nimi sranda.
Hedvábnička zatím dostala jméno Emilka (naše malá to někde vykoumala, tak se nedá nic dělat smajlík), tak doufám, že Emilkou zůstanesmajlík

16.9.2013 06:49
čapice

XXX.XXX.216.126

terezakl napsal(a):
No pokud to moje bude kohoutek a Vy měla alespoň jednu slepičku na prodej tak bych jí brala všemi deseti!!! smajlík To byse byla moc hodná. Samozřejmě cenu respektuji

Napište mi sem Váš mail a já se určitě ozvu až to bude aktuální. Iva

17.9.2013 14:22
terezakl

XXX.XXX.100.61

čapice napsal(a):
Napište mi sem Váš mail a já se určitě ozvu až to bude aktuální. Iva

Tak můj mail je blumice1@seznam.cz

Moc děkuji za vstřícnost smajlík

17.9.2013 15:36
čapice

XXX.XXX.216.126

terezakl napsal(a):
Tak můj mail je blumice1@seznam.cz

Moc děkuji za vstřícnost smajlík

Není zač. Dnes to snad konečně počasí dovolí a dojde na fotografování. Ráno sem fotky vložím.smajlík

17.9.2013 16:12
terezakl

XXX.XXX.100.61

čapice napsal(a):
Není zač. Dnes to snad konečně počasí dovolí a dojde na fotografování. Ráno sem fotky vložím.smajlík

To by bylo primasmajlík

17.9.2013 20:47
monikan

XXX.XXX.29.43

Taky tu nejake hedvabky mam ale taky jeste nepoznam co je co:-D Snazim se to odpozorovat kdyz se zacnou prat s jinymi :-D Jinak budu tak za 14 dni prodavat slepicku, cernou(az mi odvodi maransky) tak kdyby mel nekdo zajem jsem kousek od litomeric.monikalasova@seznam.cz smajlík

9.10.2013 13:26
čapice

XXX.XXX.216.126

terezakl napsal(a):
To by bylo primasmajlík

konečně aspoň pár fotek, ikdyž kvalita nahouby

9.10.2013 15:55
terezakl

XXX.XXX.100.61

čapice napsal(a):
3 - detail hlavy

nechci strasit, ale vypadá to, že máte samé kohoutky podle toho, co jsem zatím stihla přečíst :-D ale jsou nádherní - ta stříbrná barva (?) je boží smajlík

9.10.2013 18:04
monikan

XXX.XXX.29.43

z fotek se to blbe urcuje smajlík kohoutkum kolem toho 3-4 mesice rostou delsi pera vzadu na hlave, slepicka je ma stejne dlouhe smajlík

9.10.2013 19:26
monikan

XXX.XXX.29.43

kohoutek

9.10.2013 19:50
monikan

XXX.XXX.29.43

slepicka, ucelena chocholka, nevycnivajici pera na hlave smajlík snad to nekomu pomuze

10.10.2013 08:30
čapice

XXX.XXX.216.126

terezakl napsal(a):
Dobrý večer, tak jsem zkusila nafotit hlavičku hedvábničky z blízka snad tam bude neco poznat. Můžu ale říct, že jsem na "hřebínek" sahala a je úplně hlaďoučký bez krabacení. Přikládám to foto

A Vy už máte jasno s Vaším kuřetem?
Já ještě měsíc počkám. Každopádně jsem se rozhodla 1 stříbrného kohoutka si nechat a pokusím se mu pořídit slepičku. Ozvu se, jak jsme domluvené, kdyby přeci jenom smajlík

10.10.2013 08:34
čapice

XXX.XXX.216.126

monikan napsal(a):
z fotek se to blbe urcuje smajlík kohoutkum kolem toho 3-4 mesice rostou delsi pera vzadu na hlave, slepicka je ma stejne dlouhe smajlík

Tak to zatím rostou jenom tomu největšímu bílému. Mají docela rozdíl v růstu. 2 jsou větší a 2 menší. To 1 stříbrné kuře, je takové klidné, samostatné a nejmenší. Ale je pravda, že chocholky mají rozčepýřené všechna. Ostatní se pěkně perou i s 2 kohoutkama hybridek. Tak snad mě překvapí.

10.10.2013 09:41
terezakl

XXX.XXX.100.61

čapice napsal(a):
A Vy už máte jasno s Vaším kuřetem?
Já ještě měsíc počkám. Každopádně jsem se rozhodla 1 stříbrného kohoutka si nechat a pokusím se mu pořídit slepičku. Ozvu se, jak jsme domluvené, kdyby přeci jenom smajlík

No jasno ještě nemám, protože podle fotky mu dlouhá pírka na hlavě nerostou, ale zase si myslím (nevím o jistě, protože jsem laik), že jsem ho pristihla při pokusu o kokrhání smajlík takže nevím

10.10.2013 21:43
bernarda

XXX.XXX.96.150

Kdy asi začínají kohoutci kokrhat..mám 4 hedvábničky, ale asi jsou to nějací kříženci, nejsou tak moc "chlupaté" jako slepičky na fotkách zde v diskuzi...obávám se, že 1 je kohout jistě.má větší ocas, šéfuje už teď, ještě nekokrhá..jsou jim snad 4měsíce. Máte nějakou zkušenost? Jedna kacířská otázka...mám hedvábky jen na ozdobu, jíst je nezamýšlím, ale napadlo mě, jsou "jedlé"??

10.10.2013 21:50

bernarda napsal(a):
Kdy asi začínají kohoutci kokrhat..mám 4 hedvábničky, ale asi jsou to nějací kříženci, nejsou tak moc "chlupaté" jako slepičky na fotkách zde v diskuzi...obávám se, že 1 je kohout jistě.má větší ocas, šéfuje už teď, ještě nekokrhá..jsou jim snad 4měsíce. Máte nějakou zkušenost? Jedna kacířská otázka...mám hedvábky jen na ozdobu, jíst je nezamýšlím, ale napadlo mě, jsou "jedlé"??

Jasne,ze jsou jedlesmajlík Jsou to slepice jako kazde jine, jen se svymi zvlastnostmi. Jako je tmave maso, kuze atd. Jinak me jeden letosni kohoutek kokrha od 5. Mesice. Stejne staryn, ktrey je ve vybehu se svym otcem mlci jako ryba. Ten prvni je v extra voliere.

11.10.2013 07:09
čapice

XXX.XXX.216.126

bernarda napsal(a):

Tak sem dejte nějaké fotky, ať se podíváme.

11.10.2013 07:29
ivulka2

XXX.XXX.155.174

bernarda napsal(a):

Ano jsou jedle a vzhledem k nadurodě letošních kohoutku jsme vyzkoušeli.Vaha kohoutku po opracování byla kolem 800g s nadivkou to bylo vyborně,maso je po upečení od světlější na prsou až po skoro černě u kostí a stehnech či křídlech,Trošku problem byl při pečení kdy kuže je tmava takže nejde odhadnout kdy je upečeno podle barvy.
Hedvábky jsou zlatíčka ale bohužel když mate z 12 kuřatek 10 kohoutku tak co s tím a vše se do chovu nehodí a zajem o kohoutky moc velkej není.

11.10.2013 10:10

ivulka2 napsal(a):
Ano jsou jedle a vzhledem k nadurodě letošních kohoutku jsme vyzkoušeli.Vaha kohoutku po opracování byla kolem 800g s nadivkou to bylo vyborně,maso je po upečení od světlější na prsou až po skoro černě u kostí a stehnech či křídlech,Trošku problem byl při pečení kdy kuže je tmava takže nejde odhadnout kdy je upečeno podle barvy.
Hedvábky jsou zlatíčka ale bohužel když mate z 12 kuřatek 10 kohoutku tak co s tím a vše se do chovu nehodí a zajem o kohoutky moc velkej není.

Tak nějaksmajlík Já je pekl na divoko "a la bažant", vážit jsem je nevážil, ale bylo to takové hubené nic, jako bažant. Takže příště bude jenom polévkasmajlík

11.10.2013 11:03
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Tak nějaksmajlík Já je pekl na divoko "a la bažant", vážit jsem je nevážil, ale bylo to takové hubené nic, jako bažant. Takže příště bude jenom polévkasmajlík

U nas polevky nefrčí takže proto z nadivkou ale jedle to bylo jen mě osobně se to černě maso nějak příčilo ale kluci to zblajzli a prej to bylo vyborné.... ještě mam 3 tak budou taky s nadivkou

11.10.2013 11:26

ivulka2 napsal(a):
U nas polevky nefrčí takže proto z nadivkou ale jedle to bylo jen mě osobně se to černě maso nějak příčilo ale kluci to zblajzli a prej to bylo vyborné.... ještě mam 3 tak budou taky s nadivkou

Jde o zvyk, u nás to bylo také "poprvé", ale díky "mediální masáži" o tmavém mase nakonec odpor nebyl velký a jedli všichnismajlík

11.10.2013 20:08
venziva

XXX.XXX.32.1

Jde o zvyk, u nás to bylo také "poprvé", ale díky "mediální masáži" o tmavém mase nakonec odpor nebyl velký a jedli všichnismajlík

Já chtěla udělat alespoň polévku, ale to černé maso bylo divné. Pochutnaly si kočky. Teď tu mám také plno kohoutků a zabíjení odkládám co to jde. Od toho prvního na polévku zatím přežívají všichni, na zabití nemáme sílu. Ale zima se blíží a asi už se tomu nevyhneme. Normální slepice nám problém nedělají, ale zabít hedvábničku??? No nevím, jak to dopadne. smajlík

11.10.2013 20:54

venziva napsal(a):
Já chtěla udělat alespoň polévku, ale to černé maso bylo divné. Pochutnaly si kočky. Teď tu mám také plno kohoutků a zabíjení odkládám co to jde. Od toho prvního na polévku zatím přežívají všichni, na zabití nemáme sílu. Ale zima se blíží a asi už se tomu nevyhneme. Normální slepice nám problém nedělají, ale zabít hedvábničku??? No nevím, jak to dopadne. smajlík

Rikam, ze jde o zvyk. Prvni hedvabky mi bylo take zatezko zabit, ale byla to nutnost, takze co mi zbyvalo...

25.11.2013 09:13
čapice

XXX.XXX.216.126

Tak naposledy. Těm mým 4 prckům bude zítra 18 týdnů. Už začali někteří kokrhat.
Vložím fotky, u té stříbrné s hnědými křídly si nejsem tak úplně jistá. Prosíííím ať je to slepička!smajlík
Jednoho kohoutka si chci nechat, ostatní budou nabídnuti v inzerci. Na polévku určitě nepůjdou smajlík
Iva

1 fotka - bílý kohoutek

25.11.2013 09:14
čapice

XXX.XXX.216.126

2 fotka - druhý bílý kohoutek

25.11.2013 09:14
čapice

XXX.XXX.216.126

25.11.2013 09:15
čapice

XXX.XXX.216.126

4 fotka - druhý(á) stříbrný kohoutek?

25.11.2013 09:16
čapice

XXX.XXX.216.126

5 fotka - stříbrný(á) podruhé

25.11.2013 09:17
čapice

XXX.XXX.216.126

6 - společné foto (s velkým "bráškou")

25.11.2013 09:18
čapice

XXX.XXX.216.126

7 fotka - druhý velky bratr

Bohužel mi asi nic jiného nezbyde a oba velký kluci půjdou tento víkend na vínosmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík