brakemonka
napsal(a):
Sejde se pár "vychytávek" na vaječná jídla?
Obyčejnou vaječinu asi zvládne každý, ale i ta se dá "vychytat" na gurmánský zážitek.
Hledám další exkluzivní recepty do mé sbírky.) na úpravu vajec!
Když bude dost, ráda se o zimních večerech podělím speciálním webem:)
do klasické vaječiny jde přidat kyselé zelí to je docela mňamka v létě pak rajčata. Když chcete mít vaječinu krémovější tak tam hoďte trojúhelník taveného sýra.
Další možnost je uvařit vajíčka na tvrdo obalit je v těstě na bramborové knedlíky a v trojobalu a následně smažit říká se tomu pštrosí vejice, ideální jsou na to vajíčka japonek.
majna
napsal(a):
do klasické vaječiny jde přidat kyselé zelí to je docela mňamka v létě pak rajčata. Když chcete mít vaječinu krémovější tak tam hoďte trojúhelník taveného sýra.
Další možnost je uvařit vajíčka na tvrdo obalit je v těstě na bramborové knedlíky a v trojobalu a následně smažit říká se tomu pštrosí vejice, ideální jsou na to vajíčka japonek.
Alá pštrosí vejce jsem několikrát jedl, ale vždy bylo teda obaleno mletým masem a dobrota.
Do vaječiny přidávam trochu smetany, lépe se pak uhlídá, aby nebyla úplně suchá, pro ty co ji mají rádi řidší.
Výborný je taky velikonoční vaječný sýr. Přesný recept neznám, jen že se vajíčka vaří v mléce a pak se scedí přes plátýnko, takže kdyby nějaká zdejší šikovná hospodyňka věděla osvědčený recept
hodně dobrá vychytávka je lžička a půl másla rozehřát, odstavit, rozmíchat vajíčka co nejvíce metličkou, aby se vytvořila spíš pěnovitá konzistence. Po odstavení přidat ještě lžičku másla a vymíchat do hladka (ev užít mixér). Podávat s kopičkou šlehačky a ližčkou kaviáru
To se mi vzpomnělo při té smetaně do vaječiny.)