Dobrý den, chci se zeptat koupil jsem 3 perličky líhnuté v květnu, paní mi tvrdila že jsou to slepičky já si myslím že jsou to kohouti podle fotek co jsem se na těchto stránkách díval mají velké laloky a hřebínek, dorážejí na slepice i kohouta. Zajímalo by mě, jestli se třeba nepletu a ještě to chce počkat než začnou snášet. Za jakou dobu začíná taková perlička snášet od vylíhnutí. Děkuji Tomáš
vaclav.drexler
napsal(a):
tady jsou moje,buhužel nejsou vyfocené všecky mam jich 17jinak
vaclav.drexler
napsal(a):
ahoj ty klapky to jsou drubeži bryle vidi jen do strany a nejsou tak plache a hlavne to omezi letani k sousedum na novou strechu jaky jsi mel ty odchov letos byla i nejaka svetle modra?
letos ani jedna ale ted jsme dovezly dva perlaky ze straubinky krasne a ten chovatel tam mnel i svetle modre tak si myslime ze urcite vyskoci neboj pamatuju na tebe , zitra jedu do schonbachu tak uvidim jake budou tam
havok
napsal(a):
letos ani jedna ale ted jsme dovezly dva perlaky ze straubinky krasne a ten chovatel tam mnel i svetle modre tak si myslime ze urcite vyskoci neboj pamatuju na tebe , zitra jedu do schonbachu tak uvidim jake budou tam
ja jsem sehnal mam jednoho modreho dale jednoho svetle modreho toho jsem koupil v lyse nad labem moc pekny a jeste jednoho taky peknyho jsem koupil primo u chovalelky na statku
vaclav.drexler
napsal(a):
ja jsem sehnal mam jednoho modreho dale jednoho svetle modreho toho jsem koupil v lyse nad labem moc pekny a jeste jednoho taky peknyho jsem koupil primo u chovalelky na statku
mi jsme letos hodne povedene perlaky tezce se to prebiralo ktery zustane ale nakonec jsme vybraly v sobotu ti neco nafotim , taky hodne jich slo od nas p republice v prerove jsme mnely prodejne tri kolekce a vsechny se prodaly , a to jsme lihly 140 perlicek
221954

XXX.XXX.212.6
otázka, to jsou perličky brojlerové, nebo klasické? Květa.
havok
napsal(a):
mi jsme letos hodne povedene perlaky tezce se to prebiralo ktery zustane ale nakonec jsme vybraly v sobotu ti neco nafotim , taky hodne jich slo od nas p republice v prerove jsme mnely prodejne tri kolekce a vsechny se prodaly , a to jsme lihly 140 perlicek
Neco z schonbachu
reportáž o chove perličiek od 10:50 min.
www.rtvs.sk/tv.programmes.detail/archive/156?date=04.05.2013
kytka77
napsal(a):
Chováte perličky brojlerové nebo klasické?
v tom uz neni ani takovy rozdil jestly nechavate porad jen krasne silne kusy do chovu tak nepoznate brojlerovou od klasicke ale jak nechavate vsechny i takove nepodarky tak budou porad male druha vec krmeni krmna smes to je zaklad
mne to pripada na 99,9 %kohutov podla hlavy a aj podla toho co tu opisujete zdvihanie kridel a bitky z
Ešte mám otázku či je problém keby som k ním dokúpila ešte sliepočku, či by na ňu neútočili, alebo ako ju potom začleniť do kŕdľa? Mám iba tieto dve a chcela by som ich rozmnožiť. Dostala som ich a nemám zatiaľ s nimi žiadne skúsenosti. Odchovala som ich s kuriatkami boli asi do jednej ruky a pekne si zvykli bývať so sliepočkami.
mne nesu uz asi try tizdne naniesli uz okolo 60 vajicok z toho som dal 50 uz do liahne ak by mal niekto zaujem budem mat na predaj aj nasad. vajicka v striebornej a bielej farbe
Dobrý den , kupil som si dve perličky a mam podozrenie na jednu, že je to perlák ...Prosím o radu tu je foto...ďakujem..
a ešte.... Prosím aj o radu, mam ich už 5 tyždnov a zatial ani vajko.... je to stresom s premiestnenia? myslím, že potravou by to nemalo byť....
lluboss
napsal(a):
trto, tak kohuty? či ako? nejako sa neviem vysomariť z tychto odpovedí...ale kohuta by som chcel až na rok, inak mam aj mládky modre dominant spolu s nimi a perličky su na ne dosť agresívne...
sou to urcite dve slepicky , dejte jim jeste chvily cas a ponesou , s temam nohama maji mit co nejcernejsi , ale to se da pak dosahnout selekci mladych .
kikobajla
napsal(a):
mne to pripada ze v predu je slabsi kohutik a vzadu sliepka na 100% lepsie je ich sledovat ked su pustene ako sa spravaju to je najistejsie preco ste im ostrihali kridla ? mozno aj kvoli tomu vam nenese
kohoutci by mnely veci laloky nebo veci prilbu, nosni hrbol by byl zasadne veci to jsou urcite slepicky obe , a nesou i jak jim ostrihate kridla to nema vliv no snasku jen se musi aklimatizovat a zacnou nosit
lluboss
napsal(a):
Dobrý den , kupil som si dve perličky a mam podozrenie na jednu, že je to perlák ...Prosím o radu tu je foto...ďakujem..
Tak konečne mi jedna začala niesť, asi týždeň dozadu(tá, čo je na fotkách bližšie k objektívu), no ale tá druhá stále nič, len je strašne agresívna ku sliepkam,najradšej by som kúpil ešte jednu a tú agresívnu na pečenie....
Pri zväčšeni jednej fotky sa mi zdá že tá zadná ma vycnievajuci profil - zdurenie nosných otvorov - samci znak, i keď ostatné znaky sa zdajú samicie. Preto odporúčam nozdry u oboch porovnať. Tak isto ak sa pri utoku na sliepky stavia ,,na špičky", uklana sa do predu, mierne nadvihuje krídla, ide o kohúta. V takomto pripade, ak sa podarí určiť pohlavie ako samec, neodporúčam zaradiť do chovu pre nevýrazné až chýbajúce pohlavné znaky.
zbosace
napsal(a):
Pri zväčšeni jednej fotky sa mi zdá že tá zadná ma vycnievajuci profil - zdurenie nosných otvorov - samci znak, i keď ostatné znaky sa zdajú samicie. Preto odporúčam nozdry u oboch porovnať. Tak isto ak sa pri utoku na sliepky stavia ,,na špičky", uklana sa do predu, mierne nadvihuje krídla, ide o kohúta. V takomto pripade, ak sa podarí určiť pohlavie ako samec, neodporúčam zaradiť do chovu pre nevýrazné až chýbajúce pohlavné znaky.
měl jsem dva kohouty a jednu slepičku perliček s ostatní drůbeží se perláci nesnášely, ted je perlička sama a uplně v pohodě se s ostaní drůbeží snáší,
zbosace
napsal(a):
ano, ma zdurene okolo otvorov nosa, na chov by som ju nechcel, pretože nemožem vylučiť, že nie sú surodenci....