jellec
napsal(a):
DObry den,chtel bych se zeptat jakou mate zkusenist s hlasitosti hus?jake jsou hodne hlucne a jake tiche,dekuji
Zdravím,
máme husy labutí, ty řvou opravdu hodně a hlas je hodně ostrý, nese se daleko- proto s jejich chovem končíme. A naopak tulusky jsou klidné, tiché, ozývají se jen zřídka a hlas mají mnohem hlubší. Myslela jsem, že nic horšího, než labuťáci, není, ale o 2 domy dál si pořídili na jaře brijlerové bílé husy na výkrm, teď jsou již skoro dospělé, a ty předčí i naše labuťáky, je to hrůza. Hlas mají ještě vyšší, skoro pisklavý, pronikavý. Ale je fakt, že oproti našim labuťákům zase neřvou tak často.
Soňa F.
zapotokem
napsal(a):
Taky jsem si myslela, ze nad labutacky v kriku neni, ale omyl. Mam cesky, a kam se labutky hrabou.
Landesky jsou pomerne tiche, krici mene casto a hlavne, mene hlasite :)
Brojlerky skoro slapou ceskam na paty, ale cesky maji zkratka primat ;)
nemate pravdu že landenky jsou pomnerne tiche je to kus od kusu
Dobrý den taky mi bylo řečeno že labutí řvou ale oproti češkám jsou opravdu potichu, češky si mužou podat křídla s brojlerkamá . O franckých husách snad ani nevím jsou ulně potichu velikostně české husy s pudem sezení na vejcích a krásně světlounkou modrou barvou opeření
bernaček
napsal(a):
ja mam české husy jsou klidne do te doby dokud kolem nich někdo neprojde mam je prakticky misto psa je pravda že jejich hlas je trošku pronikavější ale co je to přiroda a aspon to sere naše dobré sousedy
Hmmm.... dělat sousedům naschvály je teda fakt príma zábava. V okolí Vás asi musí mít rádi co?
Vás bych teda za souseda nechtěl a to sám husy chovám.
Na rozdíl od Vás se snažím, aby sousedy obtěžovaly co nejméně.
bichirek

XXX.XXX.37.141
Dobrý deň, ja mám husí pár do jarného odchovu, keď začujú psa tak sa mi ozývajú a neprestanú do kým neprestane pes :D Inak bez problémov, ak vynechám fakt, že keď sa ukážem v záhrade, preskočia všetko aby sa dostali ku mne