Křepelky a přirozený odchov.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2013 13:52
wandys53

XXX.XXX.10.4

Pěstuji a rozmnožuji s úspěchem králíky a slepice. Nyní se také zajímám o chov křepelek.
Líheň sice mám, dvakrát jśem úspěšně líhnul. Výpadky el. proudu, spotřeba energie, nervozita
ze zapnutého spotřebiče v kolně, mě navrátili k přirozenému množení slepic. To se mi daří. Kuřátka jedna radost.

Může mi někdo poradit který užitkový typ (nosných) křepelek nemá potlačeno kvokání a dokáže
se přirozeně rozmnožovat? Žádné rekordy ve snášce nepotřebuji.
Také bych ocenil nějaké zkušenosti s přirozeným odchovem. Jestli se sedící křepelka odděluje od hejna, zda jsou vhodné nějaké minikukaně. Poměr líhnutých kohoutků a "slepiček" Zda je kvočna dostatečně zahřeje při poklesu teploty třeba v noci, jak jsou hlučné- kvůli sousedům apod.
Díky.

14.11.2013 07:16
klakier

XXX.XXX.136.126

Dobrý den, není plemeno, které by mělo zachován pud sezení. Ikdyby bylo, mohu Vás ujistit, že odchov všech takovýchto malých hrabavých ( okrasné křepelky, křepelové, bažanti) je velmi náročný a samice povětšinou sedět nechtějí, kuřata jsou velmi háklivá a ztráty vysoké. Proto se vše líhne v líhních a odchovává v odchovnách.

14.11.2013 09:42
365ku

XXX.XXX.249.32

wandys53 napsal(a):
Pěstuji a rozmnožuji s úspěchem králíky a slepice. Nyní se také zajímám o chov křepelek.
Líheň sice mám, dvakrát jśem úspěšně líhnul. Výpadky el. proudu, spotřeba energie, nervozita
ze zapnutého spotřebiče v kolně, mě navrátili k přirozenému množení slepic. To se mi daří. Kuřátka jedna radost.

Může mi někdo poradit který užitkový typ (nosných) křepelek nemá potlačeno kvokání a dokáže
Také bych ocenil nějaké zkušenosti s přirozeným odchovem. Jestli se sedící křepelka odděluje od hejna, zda jsou vhodné nějaké minikukaně. Poměr líhnutých kohoutků a "slepiček" Zda je kvočna dostatečně zahřeje při poklesu teploty třeba v noci, jak jsou hlučné- kvůli sousedům apod.
Díky.

Už jsem to tu letos psala. Podařilo se mi úspěšně vylíhnout a odchovat křepelky japonské pod zakrslými kočinkami.
Ale i tak je to piplačka a ne každá kvočna to zvládne. Křepelky jsou plašani a nemají pud utíkat se zahřát pod kvočnu. Takže jsem je musela mít i s kvočnou vě větší odchovně se žárovkou.
Některá kvočna byla v odchovně spokojená a vydržela tam delší dobu, byla opatrná.
Jiná byla divoká a hrozilo ušlapání křepelčat, tak jsem jí musela dát zase mezi ostatní slepice a křepelčata odchovat bez ní.
Opravdu je to piplačka. Asi je lepší koupit křepelky už větší od chovatele, který má líheň a dobré podmínky pro odchov = zdraví jedinci.
Jinak dospělé křepelky mám v odchovnách po kuřatech a s podestýlkou. A rámus moc nedělají, více hluční jsou kohoutci. V létě je mám ve voliéře venku.
smajlík

14.11.2013 17:20
caco

XXX.XXX.196.222

wandys53 napsal(a):

Díky.

treba skúsiť chovať prepelice viržínske-Northern Bobwhite Quail. znáška 60-180vajec,ale nie každá sadne na vajcia a preto sa liahne v liahniach.samozrejme tie čo sa predávajú v čechách a na slovensku majú nižšiu znášku.klasické japonské nieje šanca

14.11.2013 19:04
bernaček

XXX.XXX.117.5

wandys53 napsal(a):

Díky.

pěstuji se plodiny žviřata se chovaji,jinak křepelky činské se sami rozmnožuji

14.11.2013 22:08
wandys53

XXX.XXX.10.4

Díky za rady! Opráším tedy líheň.Ty číňanky jsou takoví větší čmeláci(po vilíhnutí), dospělí jako vrabci. Tedy velikostí-nebo se pletu?
A pěstuje se skutečně mrkev. Pardon!!smajlík

14.11.2013 22:10
wandys53

XXX.XXX.10.4

vylíhnutí-to bude tou šedivou dekou venku.smajlík

15.11.2013 06:12
bernaček

XXX.XXX.117.5

wandys53 napsal(a):
Díky za rady! Opráším tedy líheň.Ty číňanky jsou takoví větší čmeláci(po vilíhnutí), dospělí jako vrabci. Tedy velikostí-nebo se pletu?
A pěstuje se skutečně mrkev. Pardon!!smajlík

ja vim ty činky moc na užitkovost chovu nejsou

Přidejte reakci

Přidat smajlík