dobry den chcem sa spitat keďže s touto často chovatelstva nemam ešte taku skusenost či by bolo možne začat liahnut od decembra ? Kuriatka budu samozrejme vnutri v kotolini do 2 mesiaca (mam tam prene spravene miesto ) a od druheho by sli do letnej kuchynky kde sa uz nekury ale neni tam taka zima ako vonku.
predom dakujem za odpovet
pupik
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, vpodstatě si můžete líhnout kdy chcete, ale doporučuje se líhnotu až na konci zimi/začátek jara... Odvíjí se to hlavně od výstav (pokud máte čistokrevná plemena na výstavy). A pak je to podle velikosti plemena, kdy největší se líhnou nejdřív a nejmenší nejpozději. Já líhnu začátkem jara. V zimě můžete mít velký problém s namrzáním vajec nebo sníženou oplozeností, ale zkusit to můžete, chybami se člověk učí. Toť můj názor, přeji hezký den.
napsal(a):
Dobrý den, vpodstatě si můžete líhnout kdy chcete, ale doporučuje se líhnotu až na konci zimi/začátek jara... Odvíjí se to hlavně od výstav (pokud máte čistokrevná plemena na výstavy). A pak je to podle velikosti plemena, kdy největší se líhnou nejdřív a nejmenší nejpozději. Já líhnu začátkem jara. V zimě můžete mít velký problém s namrzáním vajec nebo sníženou oplozeností, ale zkusit to můžete, chybami se člověk učí. Toť můj názor, přeji hezký den.
skusim to ! :D len teraz zohnat vajicka niake kedze ja mam moje mladky ktore este neznasaju ....
nevedel by niekto predat tak 20 az 30 vajec z tychto druhov australorpka,maranska,bielefeldka.
potrebval by som ich na DOBIERKU alebo niekoho z okolie ziaru nad hronom
z pozdravom pupik

Bielefeldky jsem si zamluvil u jednoho pána, ale až na jaro. Napište mi sem email a já vám přepošlu jeho emailovou adresu. Pán je velmi vstřícný a má asi nejkvalitnější zvířata u nás :)

tuším že cz... jinak email na pána ... petrzmerina@seznam.cz .....

myslim, že už je pak jedno kam to posílá ;) jen to bude trochu déle trvat a Vy si připlatíte za poštovné ;)

Rád jsem pomohl, přeji úspěšné líhnutí ;)