Nemoc opeření křepelek????

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.11.2013 14:08
terezakl

XXX.XXX.100.61

Dobrý den, mám doma 25ti denní kuřata křepelek. Některá jsou už skoro celá opeřená a ta menší jsou jakoby oškubaná. Kuřata se nijak nenapadají ani neozobávají. Jsou v místnosti kde mám 25°C a do jedné poloviny jim ještě svítím 60W, takže teplo by meli mít dost. Dnes při bližším zkoumání jsem u opelichaných křepelek vypozorovala na spodku křídel jakoby u kořínků per nalité bouličky a spouta per je ulámaných smajlík nevíte co to znamená? Křepelky, které jsem odchovala již dříve přepeřili krásně. Prosím poraďte pokud víte o co se jedná a jak se to dá léčit...

Tereza

19.11.2013 05:47
bernaček

XXX.XXX.117.5

terezakl napsal(a):
Dobrý den, mám doma 25ti denní kuřata křepelek. Některá jsou už skoro celá opeřená a ta menší jsou jakoby oškubaná. Kuřata se nijak nenapadají ani neozobávají. Jsou v místnosti kde mám 25°C a do jedné poloviny jim ještě svítím 60W, takže teplo by meli mít dost. Dnes při bližším zkoumání jsem u opelichaných křepelek vypozorovala na spodku křídel jakoby u kořínků per nalité bouličky a spouta per je ulámaných smajlík nevíte co to znamená? Křepelky, které jsem odchovala již dříve přepeřili krásně. Prosím poraďte pokud víte o co se jedná a jak se to dá léčit...

Tereza

na jak velkem prostoru je máte,mně se to taky jednou stalo protože jsem mněl křepelky na malem prostoru a oni se ozobali je to jenom prostorem

19.11.2013 17:32
terezakl

XXX.XXX.100.61

měla jsem je v menší kleci na králíka a teď už jsou v klasické velké kleci pro křepelky (100 x 50 cm) je jich tam 18 tak by to mělo stačit. Když by to bylo "jen" prostorem, bylo by to super smajlík

19.11.2013 18:11
kelim

XXX.XXX.151.225

Já jich mám v té samé kleci jen 10 ks a jsou taky ozobané prostorem to nebude. Dnes jsem koukal že i jeden kohoutek přišel o oko smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.11.2013 18:16

kelim napsal(a):
Já jich mám v té samé kleci jen 10 ks a jsou taky ozobané prostorem to nebude. Dnes jsem koukal že i jeden kohoutek přišel o oko smajlík

A čím je krmíte?

19.11.2013 18:16

kelim napsal(a):

A čím je krmíte?

19.11.2013 18:31
zntomas

XXX.XXX.170.178

tak jestli máte slepičky s kohoutkama dohromady tak se ani nedivim že je máte zmrzačený

19.11.2013 18:33

zntomas napsal(a):
tak jestli máte slepičky s kohoutkama dohromady tak se ani nedivim že je máte zmrzačený

Kde je tady řeč o kohoutcích?

19.11.2013 18:35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kde je tady řeč o kohoutcích?

Omlouvám se, už to vidím, moje chyba :) smajlík

19.11.2013 20:20
terezakl

XXX.XXX.100.61

Já si ale nejsem jistá, že jsou ozobaní. Jsou to skoro čtyřtýdenní křepelky, ještě nejsou všechny dopeřené, jsou v teple, krmím směsí pro kuřata míchanou s vejci a také směsí pro brojlery (kohoutky na maso). Jsem u nich několikrát denně a nevšimla jsem si, že by si ubližovali ani se nějak jinak ozobávali. Jsou naprosto v klidu.... Nevím co by to mohlo býtsmajlík

19.11.2013 20:29

Možná jim chybí nějaké látky (dusíkaté látky, bílkoviny nebo co já vím) http://www.krepelky.info/index_1.php?id=06 tady je odkaz na doporučenou dávku pro odchov. Možná bych zkusil krmit N1 (je to lepší než směsi pro kuřata)

19.11.2013 20:29

Možná jim chybí nějaké látky (dusíkaté látky, bílkoviny nebo co já vím) http://www.krepelky.info/index_1.php?id=06 tady je odkaz na doporučenou dávku pro odchov. Možná bych zkusil krmit N1 (je to lepší než směsi pro kuřata)

19.11.2013 20:41
terezakl

XXX.XXX.100.61

N1 myslíte směs pro nosnice? Tu mám náhodou doma pro slepice.

A děkuji za odkaz

19.11.2013 20:46

Ano prosím :) Doporučuje se právě pro křepelky. Tady je další, více rozepsaný odkaz http://www.krepelkajaponska.cz/?page_id=77 Zaměřte se hlavně na sekci "Nejhlavnější vitamíny" je tam i něco o tom pomalém opeřování/přepeřování atd :)

19.11.2013 21:35
dorm

XXX.XXX.202.18

Nechci experimentovat u křepelek,ale dobré zkušenosti jsou u kuřat drůbeže s přípravkem který je určen pro bažanty.
Trochu komplikované vysvětlení,ale přípravek GIBIER START je vhodný pro stáří do dvou tří neděl,ale i déle.Déle se přidává s dalším krmením až do úplného útlumu STARTU
Mnoho chovatelů to používá nejen pro bažanty
Jak jsem mluvil s mnoha chovateli bažantů,orebic,kuřat drůbeže je to bezkonkurenční směs a po dobu podávání STARTU jsou úhyny do 1% ve stohlavém hejnu
Možná bych na zkoušku koupil tři kila,protože cena je trochu vyšší cca 20kč/kg

Náhodný odkaz
http://www.iframix.cz/index.php?action=10101&id_menu=23&reset_paging=1&

19.11.2013 22:49
terezakl

XXX.XXX.100.61

Děkuji všem za rady a odpovědi. Určitě vyzkouším a uvidíme. Zkusím také přidávat sušené kopřivy - kvůli kyselině listové - ta je na peří, kosti a tuším červené krvinky - a snad se ty moje pípata dají dohromady...
Tereza

22.11.2013 05:46
kelim

XXX.XXX.151.225

A čím je krmíte?

Krmím směs pro nosnice

22.11.2013 05:48
kelim

XXX.XXX.151.225

zntomas napsal(a):

Potřebuji násadová vejce a nevím jak jinak to udělat než mít slepičky s kohoutkama dohromady smajlík. Né že by se rvali kohouti ,ale i slepice mají různá zranění co s tim poradíte.

22.11.2013 09:23
bernaček

XXX.XXX.117.5

kelim napsal(a):
Potřebuji násadová vejce a nevím jak jinak to udělat než mít slepičky s kohoutkama dohromady smajlík. Né že by se rvali kohouti ,ale i slepice mají různá zranění co s tim poradíte.

zdravím křepelky nechovam dlouho ale už jsem jich asi 150 odchoval a zjistil jsem že jakmile date kohoutka k slepičkam když už už jsou pohlavně vyvinuté tak jsem odpozoroval že slepičky většinou kohoutkum vyklovou hlavy:takže radim pokud chcete mit nasadová vejce tak bud mnějte kohoutky ze slepičkama spolu už od raného věku asi 4tydny a nic se mu nestane (křepelky maji hyerarchii a nepřijmou jen nekoho mezi sebe proto to vetšinou kohouti nerozchodi)smajlíknebo kohoutka mnějte v samostatném kleci a přidavejteho jenom na určitou dobukdy chcete mít odpodněné vejce smajlíka pozorujte kohoutkuv stav

22.11.2013 17:24
kelim

XXX.XXX.151.225

No 150 ks to mám odchováno za rok a kohoutky mám spolku od vylíhnutí. Líhnu vždy několik nepříbuzných v jedné lihni. To že jsou slepičky vydrbaný je jasný kohouti s němi nezacházejí zrovna v rukavičkách , ale proč jdou slepice po kohoutech se mi stalo poprvé a to je chovam už asi 4 roky. Ano začlenit kohouta mezi slepice je opravdu oříšek. Dělám to málo kdy ,ale když je potřeba vycpu klec senem a na noc vložím kohouta který má přes noc možnost se v seně uschovat . Za tu noc si tam udělaj uličky a nasmrádnou stejným pachem. Pak je přijetí kohouta do hejna snadnější i když né vždy se to povede smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík