Jde o čtyři slepice, které se celý den potulují po zazradě a do malého kurníku jdou jen spát. Vím, že mají mít pořád čerstvou vodu, ale jak to zajistit? Každé ráno, když jim dávám žrádlo, vyhodím ze třech misek,co mají na pití, led a naliju tam novou (studenou) vodu. Druhý den ráno to dělám znovu. To mám každé ráno vyhazovat led a lít tam vodu, která hned zmrzne? Nemá tady někdo nějakou fintu, jak jim zabezpečit vodu aspoň na dva, tři dny? Už jsem si představovala nějakou misku s miniaturním ohřívátkem na baterku, ale to je asi blbost, že? Tak jak to děláte vy ?
prokopova
napsal(a):
Jde o čtyři slepice, které se celý den potulují po zazradě a do malého kurníku jdou jen spát. Vím, že mají mít pořád čerstvou vodu, ale jak to zajistit? Každé ráno, když jim dávám žrádlo, vyhodím ze třech misek,co mají na pití, led a naliju tam novou (studenou) vodu. Druhý den ráno to dělám znovu. To mám každé ráno vyhazovat led a lít tam vodu, která hned zmrzne? Nemá tady někdo nějakou fintu, jak jim zabezpečit vodu aspoň na dva, tři dny? Už jsem si představovala nějakou misku s miniaturním ohřívátkem na baterku, ale to je asi blbost, že? Tak jak to děláte vy ?
skus fridex,,,,jinak,jestli maš v blizkosti zdroj elekriky tak kup vyhřivaci podložku nebo kup napaječku a tu dej do kurniku na vyyyšené místo
bichirek

XXX.XXX.62.112
prokopova
napsal(a):
Ich dajte na noc keď aj len do pivnice kde vykurujete, všetko lepšie ako kurník vonku. Keďže Vám voda zamŕza, buď je drevený nezateplený, alebo prefukuje kadetade, v oboch prípadoch to kočenám nevyhovuje. Aj pochybujem, či máte vajce denne
bernaček
napsal(a):
skus fridex,,,,jinak,jestli maš v blizkosti zdroj elekriky tak kup vyhřivaci podložku nebo kup napaječku a tu dej do kurniku na vyyyšené místo
Nevtipkujte s tim fridexem, nebo to někdo fakt udělá. Vyhřívací podložka nebo spirála přímo do vody, obojí je ale na elektriku. V mrazech měním vodu taky alespoň jednou denně, někdy častěji, slepice se hned přijdou napít. Je to zároveň s krmením, a to pijou tak jako tak nejvíc.
zuzu2011
napsal(a):
Nevtipkujte s tim fridexem, nebo to někdo fakt udělá. Vyhřívací podložka nebo spirála přímo do vody, obojí je ale na elektriku. V mrazech měním vodu taky alespoň jednou denně, někdy častěji, slepice se hned přijdou napít. Je to zároveň s krmením, a to pijou tak jako tak nejvíc.
Děkuji vám za radu. Předpokládala jsem, že zatím nikdo nevymyslel takové zařízení, aby měly slípky čerstvou vodu celý den. (Bez elektřiny). Ale ten pán s tím fridexem mě naštval. Proč ta ironie? Jinak pro informaci: slepice jsem koupila začátkem léta - kuřice, a od půlky srpna do teď nesou každá jedno vejce denně. Nejde mi ale ani tak o ta vejce, ale aby se měly slípky dobře...
prokopova
napsal(a):
Děkuji vám za radu. Předpokládala jsem, že zatím nikdo nevymyslel takové zařízení, aby měly slípky čerstvou vodu celý den. (Bez elektřiny). Ale ten pán s tím fridexem mě naštval. Proč ta ironie? Jinak pro informaci: slepice jsem koupila začátkem léta - kuřice, a od půlky srpna do teď nesou každá jedno vejce denně. Nejde mi ale ani tak o ta vejce, ale aby se měly slípky dobře...
Dejte do vody med,vydrží déle
prokopova
napsal(a):
Dávám vodu 2 x denně vždy s krmením. Do 5 l vlažné vody přidám lžíci oleje a lžičku soli. Olej vytvoří na hladině mastný film a voda vydrží déle.
bichirek

XXX.XXX.62.112
danis
napsal(a):
Dávám vodu 2 x denně vždy s krmením. Do 5 l vlažné vody přidám lžíci oleje a lžičku soli. Olej vytvoří na hladině mastný film a voda vydrží déle.
No jo, mať doma slané olejnaté slepice, to je sen každého chovatela
davii
napsal(a):
https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1389509/aby-voda-nezamrzla
Moc Vám děkuji, že jste mě na tuto diskuzi nasměroval. Vidím, že nejsem sama, kdo má problém s vodou v zimě. Já jsem si z toho vzala toto: moc slepičky nerozmazlovat, nechat je hledat potravu i vodu (pozemek mají veliký, včetně jezírka, které v jednom místě nezamrzá) a když je holomráz tak samozřejmě dávat dvakrát denně vodu, i když za hodinu zmrzne. Jinak to asi neřešit. V té diskuzi je i názor, že i slepice z velkochovu mají ve velké míře pudy nedomestikovaných ptáků. A myslím si, že je to pravda.
Skuste skysnute mlieko.Zamrza ovela tazsie ako voda a navyse to sliepkam na rozdiel od slanej vody prospeje.Ak ale chcete ohrievat el,tak ja som kupil tieto
http://www.liahne-shop.sk/kategoria/potreby-pre-chov-a-odchov/hydina/napajacky/vyhrevny-kabel-pre-napajacky/
Taky mám objednaný http://www.lihne.cz/241-5w-s-adapterem.html , nechce se mi tam tahat elektřina ,tak vymýšlím http://www.gme.cz/oloveny-akumulator-npg7-2-12-12v-7-2ah-shimastu-p540-304 . Dle výpočtů je to k ničemu 5/12 = 0,41 A, 7,2/0,41 = 17,5 hodin, což je poměrně málo nezbývá tedy než natáhnout prodlužovačku.
Dobrý den, při čtení Vašich příspěvků mě napadlo použít vzduchování do akvárií. Dělají i na baterie.
http://www.svetchovatelu.cz/resun-dc-160-bateriovy-kompresor-do-akvaria-akvaristika.html?utm_source=google_merchant&utm_medium=product&gclid=CjwKCAiA-9rTBRBNEiwAt0Znw8LtLrmRyMgiYDSk_wwiBHnZToRRs8btAV5UyspRCuGtJldhA9PwkBoCIxUQAvD_BwE
Snad to pomůže
Keri.1.