Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý večer. Nevíte někdo, kde by se dala sehnat krmná sója? Hledám kde se dá a stále marně. Hodlám si udělat vlastní novou krmnou směs a chci zkusit i sóju. Poradí mi prosím někdo?
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Dobrý večer. Nevíte někdo, kde by se dala sehnat krmná sója? Hledám kde se dá a stále marně. Hodlám si udělat vlastní novou krmnou směs a chci zkusit i sóju. Poradí mi prosím někdo?
Kupuji soju Agrovýkup Moravské Budějovice, mají ji v 50Kg pytlích, přidávám ji taky do vlastních granulí
Uživatel s deaktivovaným účtem

Děkuji. A jste spokojen? Co se týče ceny/kvality? A jaká je cena za ten 50kg pytel?
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Děkuji. A jste spokojen? Co se týče ceny/kvality? A jaká je cena za ten 50kg pytel?
spokojen naprosto , cena je kolem 900za 50Kg
je to drahé, ale přidávám to pouze po narození do 3 týdnů aby bylo dost bílkovin, chovám huse, kačeny, a brojlerová kuřata
Uživatel s deaktivovaným účtem

900 není zas až tak hrozné, pokud je to kvalitní. Sóju by jste těžko nahrazoval něčím jiným, co má nějakých 36% bílkovin Je to podle mě přírodnější než krmit nějakými směsmi s vysokým obsahem bílkovin. Dával bych nějakých 10% do krmiva pro nosnice. U kuřat možná 15%, ještě jsem to přesně nepropočítával. Každopádně děkuji za odpověď, moc jste mi pomohl!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.237
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
900 není zas až tak hrozné, pokud je to kvalitní. Sóju by jste těžko nahrazoval něčím jiným, co má nějakých 36% bílkovin Je to podle mě přírodnější než krmit nějakými směsmi s vysokým obsahem bílkovin. Dával bych nějakých 10% do krmiva pro nosnice. U kuřat možná 15%, ještě jsem to přesně nepropočítával. Každopádně děkuji za odpověď, moc jste mi pomohl!
Dobrý večer, každá zmes obsahuje toľko bielkovín, koľko treba pre danú kategóriu, pre ktorú je určená. A ako zdroj bielkoviny sa používa extrahovaný sójový šrot. Percentá, ktoré uvádzate sú dosť nízke pre danú kategóriu. Boli časy, keď som si miešal kŕmne zmesy, no nakoniec som to vzdal. Neušetril som nič, ani čas ani peniaze. S pozdravom Š.V.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neušetříte nic, ale máte z toho (aspoň já mám) dobrý pocit :) Slepice dělám jako hobby... stejně tak bych ty prachy mohl prochlastat :) Proti krmným směsím vesměs nic nemám, ale když si něco uděláte sami, máte z toho vždy lepší pocit :)
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý večer, každá zmes obsahuje toľko bielkovín, koľko treba pre danú kategóriu, pre ktorú je určená. A ako zdroj bielkoviny sa používa extrahovaný sójový šrot. Percentá, ktoré uvádzate sú dosť nízke pre danú kategóriu. Boli časy, keď som si miešal kŕmne zmesy, no nakoniec som to vzdal. Neušetril som nič, ani čas ani peniaze. S pozdravom Š.V.
souhlasím
..je potřeba mimo bílkovin znát také množství tuku v obyčejné soje a dalších krmivech pokud budeš svoji směs šrotovat.
extrahovaný sójový šrot už je zbaven lisováním a dalšími ůpravami tuku na minimum a právě pro delší skladování sešrotovaná soja nežlukne..neextrahovaná soja(kukuřice,řepka apod.) jako taková déle našrotovaná je problém se žluknutím a né výhoda.
Samozřejmě jako pokrutina se soja podává na lepší využití bílkovin a ostatních živin
Jakube na svoje krmení je potřeba znát vyvážení živin,vitamínů,tuku a minerálních doplňků na nosnici a den v jednotlivých gramech.
Také je dobré nastudovat co které obilniny a vše co podáváš obsahují(sušiny,N-látek,bílkovin,vápník fosfor atd.)a podle toho míchat...
Možná prkotina a blbej příklad ale takových u krmení drůbeže je spousta,že se něco mezi sebou pere nebo předávkuje,nevyváženost a už se snižuje snáška nebo růst .
například::
když se podává I obyčejná krouhaná řepa (balast) přidávaná do míchanice obsahuje až 50% dusíku a ten se tlumí do krmení přidáváním dobře na prášek drcené soli (NaCl) bez hrudek 0,8-1,5g na nosnici
Kdo si myslí,že teď začne přidávat sůl ,tak nemusí
Tu sůl samozřejmě dostávají v namočeném chlebu,nebo zbytků z kuchyně a v ostatním krmení atd.
ale kdo přeci jen přidá, měl by vědět že 4g na 1kg živé váhy je smrtelná
Tak nejdříve nastudovat a pak konat a shánět
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý večer, každá zmes obsahuje toľko bielkovín, koľko treba pre danú kategóriu, pre ktorú je určená. A ako zdroj bielkoviny sa používa extrahovaný sójový šrot. Percentá, ktoré uvádzate sú dosť nízke pre danú kategóriu. Boli časy, keď som si miešal kŕmne zmesy, no nakoniec som to vzdal. Neušetril som nič, ani čas ani peniaze. S pozdravom Š.V.
Tak nebudu krmit jen sójou, samosebou z 15% krmný dávky neudělám potřebnou dávku dusíkatých látek...nejsem úplnej hlupák (snad).... je to jen zpestření. Nemám až tak málo slepic, abych do nich mohl cpát x metráků sóji za rok. Obzvlášť, když to je jen pro domácí potřeby, a když to jde udělat jinak a trochu levněji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

dorm
napsal(a):
souhlasím
..je potřeba mimo bílkovin znát také množství tuku v obyčejné soje a dalších krmivech pokud budeš svoji směs šrotovat.
extrahovaný sójový šrot už je zbaven lisováním a dalšími ůpravami tuku na minimum a právě pro delší skladování sešrotovaná soja nežlukne..neextrahovaná soja(kukuřice,řepka apod.) jako taková déle našrotovaná je problém se žluknutím a né výhoda.
Samozřejmě jako pokrutina se soja podává na lepší využití bílkovin a ostatních živin
Jakube na svoje krmení je potřeba znát vyvážení živin,vitamínů,tuku a minerálních doplňků na nosnici a den v jednotlivých gramech.
Také je dobré nastudovat co které obilniny a vše co podáváš obsahují(sušiny,N-látek,bílkovin,vápník fosfor atd.)a podle toho míchat...
Možná prkotina a blbej příklad ale takových u krmení drůbeže je spousta,že se něco mezi sebou pere nebo předávkuje,nevyváženost a už se snižuje snáška nebo růst .
například::
když se podává I obyčejná krouhaná řepa (balast) přidávaná do míchanice obsahuje až 50% dusíku a ten se tlumí do krmení přidáváním dobře na prášek drcené soli (NaCl) bez hrudek 0,8-1,5g na nosnici
Kdo si myslí,že teď začne přidávat sůl ,tak nemusí
Tu sůl samozřejmě dostávají v namočeném chlebu,nebo zbytků z kuchyně a v ostatním krmení atd.
ale kdo přeci jen přidá, měl by vědět že 4g na 1kg živé váhy je smrtelná
Tak nejdříve nastudovat a pak konat a shánět
Děkuji za vyčerpávající odpověď :) Něco už sem o tom krmení četl atd, ale zatím sem z vlastními směsmi až tak moc neexperimentoval. Mám ještě spoustu času něco nastudovat, na jaře začínám s novým plemenem a chci to na něm vyzkoušet tak uvidíme jak to všechno dopadne. Asi zkusím zatím jednodušší směs s přídavkem nějakých dokoupených vitamínů/minerálů a postupně to budu dolaďovat. Myslím, že v mém věku (17) mám ještě dost času na to zkušenosti získat a prakticky si je ověřit :) Ještě jednou moc děkuji za odpověď, moc jste mi pomohl.
dorm
napsal(a):
souhlasím
..je potřeba mimo bílkovin znát také množství tuku v obyčejné soje a dalších krmivech pokud budeš svoji směs šrotovat.
extrahovaný sójový šrot už je zbaven lisováním a dalšími ůpravami tuku na minimum a právě pro delší skladování sešrotovaná soja nežlukne..neextrahovaná soja(kukuřice,řepka apod.) jako taková déle našrotovaná je problém se žluknutím a né výhoda.
Samozřejmě jako pokrutina se soja podává na lepší využití bílkovin a ostatních živin
Jakube na svoje krmení je potřeba znát vyvážení živin,vitamínů,tuku a minerálních doplňků na nosnici a den v jednotlivých gramech.
Také je dobré nastudovat co které obilniny a vše co podáváš obsahují(sušiny,N-látek,bílkovin,vápník fosfor atd.)a podle toho míchat...
Možná prkotina a blbej příklad ale takových u krmení drůbeže je spousta,že se něco mezi sebou pere nebo předávkuje,nevyváženost a už se snižuje snáška nebo růst .
například::
když se podává I obyčejná krouhaná řepa (balast) přidávaná do míchanice obsahuje až 50% dusíku a ten se tlumí do krmení přidáváním dobře na prášek drcené soli (NaCl) bez hrudek 0,8-1,5g na nosnici
Kdo si myslí,že teď začne přidávat sůl ,tak nemusí
Tu sůl samozřejmě dostávají v namočeném chlebu,nebo zbytků z kuchyně a v ostatním krmení atd.
ale kdo přeci jen přidá, měl by vědět že 4g na 1kg živé váhy je smrtelná
Tak nejdříve nastudovat a pak konat a shánět
Trošku jsem se špatně vyjádřil , kupuji extrahovaný sojový šrot NE OBYČEJNOU SOJU
Sojový šrot prodává Vebor Horaždovice,mají vlastní www. stránky, maslím že WWW.Vebor.cz
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jojo šrot je lepší , a koukám, že se dá i celkem lehko sehnat. Ale docela draho. Asi to mixnu s hrachem aby to nebylo až tak drahé.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A kolik tak? Já zatím přemýšlím o směsi 45% pšenice nějakých 15% kukuřice (na zimu upravím poměr pšenice/kukuřice) 20-25% hrách, 5-10% sója 5% slad. květ zbytek drcený vápenec. Na přilepšení samosebou zbytky z kuchyně, sem tam skořápky, kostičky, třikrát týdně vařený brambor (ale jen na přilepšenou, né moc, doplněný o nějaké vitamínky nebo minerály) a pastva, teď v zimě posekaná a usušená tráva. Do jara mám čas na vypilování... není to dokonalé a dokonalé to nikdy nebude, ale úplně špatné to doufám taky není.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
A kolik tak? Já zatím přemýšlím o směsi 45% pšenice nějakých 15% kukuřice (na zimu upravím poměr pšenice/kukuřice) 20-25% hrách, 5-10% sója 5% slad. květ zbytek drcený vápenec. Na přilepšení samosebou zbytky z kuchyně, sem tam skořápky, kostičky, třikrát týdně vařený brambor (ale jen na přilepšenou, né moc, doplněný o nějaké vitamínky nebo minerály) a pastva, teď v zimě posekaná a usušená tráva. Do jara mám čas na vypilování... není to dokonalé a dokonalé to nikdy nebude, ale úplně špatné to doufám taky není.
Jak jsem psal, soju přidávám jen mladým a to asi 15%. Mám granulátor a dělám granule, kupoval jsem dříve do toho z Biofaktoru minerální látky, ty mi k tomu dodali tabulky tak pouze brojlerům míchám dle nich do 3 týdnů a pak jsou na granulích z pšenice, kukuřice , hrachu a řepkový olej a zelené. Slepice krmím po domácku, vše pouze sešrotováno na hrubo, pšenice, kukuřice, hrách, sušená našrotovaná vojtěška a seno, řepa, chléb, sušené skořápky, pivovarské kvasnice, mletý vápenec a písek mají také zbytky, občas uvařím něco od masa a zatim mám bezproblémovou snůžku
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jarní kuřátka chci do 6-7 týdnů kupovat kupovanou směskou, nechci nic zanedbat a přecijen to budou kusy, které se snad dostanou i na nějakou menší výstavu, tak nechci nic zanedbat. A od těch 6-7 týdnů chci přejít na vlastní směs. Směs, kterou sem popsal výše budu používat pro nosnice, ale myslím, že když jí trochu upravím, tak by se hodila i pro kuřata a později kuřice, možná zakomponuji ječmen, aby slípky později pohl. dospívaly a dorostly. O těch piv. kvasnicích jsem také přemýšlel, také o prosu a dalších drobnostech, ale myslím, že už mám na další rok experimentů dost. Musím si něco nechat i na další léta :D
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jarní kuřátka chci do 6-7 týdnů kupovat kupovanou směskou, nechci nic zanedbat a přecijen to budou kusy, které se snad dostanou i na nějakou menší výstavu, tak nechci nic zanedbat. A od těch 6-7 týdnů chci přejít na vlastní směs. Směs, kterou sem popsal výše budu používat pro nosnice, ale myslím, že když jí trochu upravím, tak by se hodila i pro kuřata a později kuřice, možná zakomponuji ječmen, aby slípky později pohl. dospívaly a dorostly. O těch piv. kvasnicích jsem také přemýšlel, také o prosu a dalších drobnostech, ale myslím, že už mám na další rok experimentů dost. Musím si něco nechat i na další léta :D
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Jarní kuřátka chci do 6-7 týdnů kupovat kupovanou směskou, nechci nic zanedbat a přecijen to budou kusy, které se snad dostanou i na nějakou menší výstavu, tak nechci nic zanedbat. A od těch 6-7 týdnů chci přejít na vlastní směs. Směs, kterou sem popsal výše budu používat pro nosnice, ale myslím, že když jí trochu upravím, tak by se hodila i pro kuřata a později kuřice, možná zakomponuji ječmen, aby slípky později pohl. dospívaly a dorostly. O těch piv. kvasnicích jsem také přemýšlel, také o prosu a dalších drobnostech, ale myslím, že už mám na další rok experimentů dost. Musím si něco nechat i na další léta :D
po výstavách s drůbeží nejezdím, ač si myslím, že mám hlavně huse Pomořanky pěkné a i jejich mladé. Mnoho mnoho úspěchů a kdo nic nedělá nic nepokazí , ač někdy zkušenosti a experimentování bolí
Uživatel s deaktivovaným účtem

kutil
napsal(a):
po výstavách s drůbeží nejezdím, ač si myslím, že mám hlavně huse Pomořanky pěkné a i jejich mladé. Mnoho mnoho úspěchů a kdo nic nedělá nic nepokazí , ač někdy zkušenosti a experimentování bolí
Já to zkusím, uvidím co z toho bude. Dost lidí mě od toho odrazuje (kvůli posuzovatelům, kvalitě místních organizací a tak podobně), ale chci si to vyzkoušet na vlastní kůži. Nějaké zkušenosti již mám, ale co, chybami se člověk učí. A s tou krmnou směsí to až taková novota není, dal sem si tu práci a přečetl x publikací o stravování a chovu drůbeže a přečetl snad všechny diskuze na ifauně. Takže bych to až tak moc pokazit neměl :) Děkuji moc za Vaše reakce a odpovědi, a také přeji mnoho úspěchů v dalších sezónách.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kutil
napsal(a):
po výstavách s drůbeží nejezdím, ač si myslím, že mám hlavně huse Pomořanky pěkné a i jejich mladé. Mnoho mnoho úspěchů a kdo nic nedělá nic nepokazí , ač někdy zkušenosti a experimentování bolí
Já to zkusím, uvidím co z toho bude. Dost lidí mě od toho odrazuje (kvůli posuzovatelům, kvalitě místních organizací a tak podobně), ale chci si to vyzkoušet na vlastní kůži. Nějaké zkušenosti již mám, ale co, chybami se člověk učí. A s tou krmnou směsí to až taková novota není, dal sem si tu práci a přečetl x publikací o stravování a chovu drůbeže a přečetl snad všechny diskuze na ifauně. Takže bych to až tak moc pokazit neměl :) Děkuji moc za Vaše reakce a odpovědi, a také přeji mnoho úspěchů v dalších sezónách.
Uživatel s deaktivovaným účtem

dorm
napsal(a):
No kuci, držím palečky a doufám,že drůbež nebude trpět experimenty#08
Ale pořád i tak studujte a naslouchejte
Snad to dobře dopadne :) Děkuji za podporu.
dorm
napsal(a):
No kuci, držím palečky a doufám,že drůbež nebude trpět experimenty#08
Ale pořád i tak studujte a naslouchejte
chci jen ukázat, že drůbež netrpí, to co vidíte váží 11,2 Kg