Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.12.2013 17:39
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Práve mi prišiel z Rumunska priamo od výrobcu Electro Admon balík so stolovou liahňou typu PUISOR X2 na 51 slepačích vajec s automatickým naklápaním vajec. Na webstránakch túto liaheň predávajú niektorí slovenskí predajcovia za 200 EUR. Jej skutočná cena je 57,20 EUR + poštovné 35 EUR. Takže ma stála 92,20. Objednával som priamo na obchodnom oddelení výrobcu v Bukurešti. Poslali mi faktúru, ktorú som zaplatil a po týždni prišla od nich liaheň
Koncom týždňa ju naložím a dám potom vedieť skúsenosti s ňou.
Návod je síce v angličtine, ale dá sa to prelúskať. Ak by ho mal niekto v češtine či slovenčine, tak budem rád za láskavosť, ak mi ju nascanovanú pošle mailom.

3.12.2013 17:40
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Porovnanie s liahňou BIOS na 90 vajec

3.12.2013 17:41
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Má niekto už skúsenosti s týmto typom liahne?

4.12.2013 07:09
xmartinx

XXX.XXX.134.8

tak to som velmi zvedavi ako to dopadne ...hlavne ked to testuje clovek ktori tomu dobre rozumiesmajlík..

4.12.2013 11:15
beginner

XXX.XXX.244.10

Mám IO 103, ta je stejná jako máte Vy, ale bez automatického naklápění vajec.

Hlavní nevýhody:
1) pokud chcete líhnout větší plemena, nevejde se do ní 51 násadových vajec

2) nemá žádnou izolaci a teplotu v líhni ovlivňuje teplota v místnosti

3) nejde nastavit teplota inkubace jakou chcete, je nastavena napevno od výrobce jako
u IO 103 (raději bych oželela automatické naklápění a sáhla po té kde jde regulovat teplota)

4) nejteplejší je druhá řada, pak teplota klesá ke středu líhně

5) ruční naklápění vajec při "plné" kapacitě jde špatně, tak jsem zvědavá jak si poradí automatické naklápění

6) pozor si člověk musí dát na displej, který neukazuje teplotu na lísce u vajec, ale teplotu nad vejci (např. ukazuje 38.3°C, ale teplota na lísce ve druhé řadě může být jen 37.3°C a ke středu líhně ještě klesat)

Výhody:
1) vlhkoměr ukazuje správně
2) kuřata se v ní vylíhnou smajlík

Těším se na vaše zkušenosti smajlík

10.12.2013 17:17
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Tak som v nedeľu naložil liaheň. Je v miestnosti, kde je cca 22°C. Vodu som dal len do strednej časti dna. Vlhkosť ukazuje na displayi cca 65°%.
Liaheň drží veľmi dobre teplotu 37,6-38,00 °C a automaticky naklápa vajcia cca každé 3 hodiny.
Zatiaľ som milo prekvapený, že nie sú žiadne výrazné výkyvy v stabilite teploty, čo sa o predchádzajúcej rumunskej liahni Cleo povedať nedalo.

Tak uvidíme ako to dopadne-dám vedieť

21.12.2013 23:03
martinez

XXX.XXX.249.1

Dobrý deň chcem sa spýtať či ste boly spokojný s tou liahňou cleo a či ste v nej aj odliahly kuriatka ? a kolko sezon ste ju maly? ja som o nej čítal a mam o nej také zmiešané pocity tak 50 na 50 njekto si ju chvály njekto ju haní , len nikde somsa nedočítal kolko sezon vydrží :)

22.12.2013 21:39
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Cleo som skúšal vlani a rýchlo som sa toho nepodarku zbavil. Uvidím, či Puisor X2 je lepší. Zatiaľ je teplota stabilná a otáča stale pravidlene.. O týždeň snáď budú kuriatka.

23.12.2013 17:06
arlen

XXX.XXX.150.153

peter z bratislavy napsal(a):
Tak som v nedeľu naložil liaheň. Je v miestnosti, kde je cca 22°C. Vodu som dal len do strednej časti dna. Vlhkosť ukazuje na displayi cca 65°%.
Liaheň drží veľmi dobre teplotu 37,6-38,00 °C a automaticky naklápa vajcia cca každé 3 hodiny.
Zatiaľ som milo prekvapený, že nie sú žiadne výrazné výkyvy v stabilite teploty, čo sa o predchádzajúcej rumunskej liahni Cleo povedať nedalo.

Tak uvidíme ako to dopadne-dám vedieť

Zdravím do Bratislavy Peter.
Koupil jsem tuto líheň na jaře z důvodu finanční krize u nás v makru za 1560 Kč a byl jsem velmi mile překvapen.Provedení velmi solidní mnimální hlučnost ventilátoru a kuřátka,křepelky i kachny se vní líhnou jako na běžícím páse.Opravdu za málo peněz hodně muziky.Proto jsem si přikoupil další 2 a na jaře se chystám líhnout i husy.Jen doporučuji kvůli minimální izilaci položit líheň na polystyrenovou desku a zakrýt hrubší dekou a to tak aby nebyly zakrity dírky ventilátoru.zvýší se izolace a sníží spotřeba elektřiny.Jinak výkivy teploty minimální a velmi jednoduchá údržba. V případě většího počtu vajíček rošt vyndávám a otáčím ručně.Mohu jen doporučit.Jarda

24.12.2013 00:21
martinez

XXX.XXX.249.1

No ale ja som teras s toho zmetený jeden si ju chváli a druhý nje , Peter s čím konkrétne ste boly nespokojný ? ja som nad tou liahňou rozmýšlal, tak ak by som ju kúpil na čo si mám dávať pozor :)

24.12.2013 10:18
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Vlani o takomto čase sme si s kamarátom kúpili v Marcelovej pri Komárne 2 liahne Cleo poschodové. Každý liahol extra iné plemená hydiny. Teplota na display si chodila ako chcela, tá liaheň sa nedala vyštelovať a mal som ju v byte v teplote cca 20°C. Výsledky liahnutia boli dosť žalostné u mňa aj u kamaráta. Tak sme obe liahne Cleo dali rýchlo preč.

Teraz som našiel tento iný typ s autoamatickým otáčaním od výrobcu v Bukurešti. Teplota na display je stabilná kolíše v romedzí pol stupňa 37,5,-38°C, čo je v norme. aj vlhkosť dlho drží stabilne a vodu stačí doliať po 3-5 dňoch. Tak uvidíme ona ďalší víkend výsledky, čo sa vyliahne.

Mám ju len na skúsšobné liahnutie - na overovanie plodnosti kohútov, inak liahnem vo veľkej Bios Midi a Brinsei 390

24.12.2013 11:31
martinez

XXX.XXX.249.1

Vlani o takomto čase sme si s kamarátom kúpili v Marcelovej pri Komárne 2 liahne Cleo poschodové. Každý liahol extra iné plemená hydiny. Teplota na display si chodila ako chcela, tá liaheň sa nedala vyštelovať a mal som ju v byte v teplote cca 20°C. Výsledky liahnutia boli dosť žalostné u mňa aj u kamaráta. Tak sme obe liahne Cleo dali rýchlo preč.

Teraz som našiel tento iný typ s autoamatickým otáčaním od výrobcu v Bukurešti. Teplota na display je stabilná kolíše v romedzí pol stupňa 37,5,-38°C, čo je v norme. aj vlhkosť dlho drží stabilne a vodu stačí doliať po 3-5 dňoch. Tak uvidíme ona ďalší víkend výsledky, čo sa vyliahne.

Mám ju len na skúsšobné liahnutie - na overovanie plodnosti kohútov, inak liahnem vo veľkej Bios Midi a Brinsei 390

Ahá takže kolísanie teploty je navečší problém pri liahni cleo nje? a mali ste naložené obe poschodia lebo ja som čítal na nejakej stránke kde to tiež chlapík predával a sám povedal na otázku či je dobre kúpiť dvojposchodovú že on by to neodporúčal :) a vyliahlo sa málo kuriat ? nebol početný rozdiel odliahnutých kureniec v poschodiach? ja by som chcel liaheň zatiaľ len takú lacnejšiu len na pár vajec aby som odliahol pár kureniec sebe a pár babke :) no tak mohli by ste sem pridať potom príspevok že ako ste dopadli s liahnutím :)

24.12.2013 12:24
9

XXX.XXX.233.35

Dobrý den něco podobného nabízí i čína ,na 96 vajec 50dolarů a před 14dny byla doprava zdarma,mají i na 46 za skoro stejný peníz,ale zkušenost jak líhne nemám.Přeji hezké vánoce.Jarda.

24.12.2013 13:29
začátek

XXX.XXX.18.82

9 napsal(a):
Dobrý den něco podobného nabízí i čína ,na 96 vajec 50dolarů a před 14dny byla doprava zdarma,mají i na 46 za skoro stejný peníz,ale zkušenost jak líhne nemám.Přeji hezké vánoce.Jarda.

Prosím ta čína je na jaké stránce ke koupi,stejně se tam dnes dělá vše,tak bych to prubnul.

3.1.2014 02:14
beginner

XXX.XXX.244.10

Prosím, napište jak dopadlo líhnutí a kdyby byly i nějaké další postřehy k líhni, budu za ně ráda.

3.1.2014 20:44
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Žiadna sláva, vyliahlo sa len 6 kureniec. Možno som to prehnal s vlhosťou. Skúsim to ešte raz.

3.1.2014 22:15
martinez

XXX.XXX.249.1

Takže to neje žiadna sláva ani oproti tej cleo :) či asi sú na podobnej úrovni tie liahňe :)

3.1.2014 23:01
beginner

XXX.XXX.244.10

Žiadna sláva, vyliahlo sa len 6 kureniec. Možno som to prehnal s vlhosťou. Skúsim to ešte raz.

Tak to mě mrzí. Myslela jsem, že se páni Rumuni už zlepšili. Myslím, že to bude nízkou teplotou u vajec než vysokou vlhkostí. Displej ukazuje vyšší teplotu než je skutečná u vajec, protože teplotní čidlo je na víku. Tak ať se zadaří alespoň na podruhé.

6.1.2014 18:24
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

kasta napsal(a):
Ať nezakládám nové vlákno, má někdo zkušenost s touto líhní?

http://www.ebay.com/itm/AUTOMATIC-EGG-INCUBATOR-CHICKEN-INCUBATOR-POULTRY-HARCHER-CANDLER-GIFT/221058023142?_trksid=p2045573.m2102&_trkparms=aid%3D555012%26algo%3DPW.MBE%26ao%3D1%26asc%3D298%26meid%3D3864107371033770657%26pid%3D100034%26prg%3D1079%26rk%3D1%26rkt%3D8%26sd%3D330959257626%26

ta samá je k dostání cca za 51 lb a poštovné 45 lb na ebay. Dotaz na zkušenosti jsem dával na nemoderku a zatím se nikdo neozval.

6.1.2014 18:46
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

Dobrý den,vidím,že se Vám dařilo.Já jsem si také koupila na jaře tuto líheň v Makru,ale úspěchy nic moc.Mám v plánu letos nasadit vajíčka od Šumavanek,ale bojím se.V loni z 10 Araukan jen 3kuřátka a pak jsem si objednala 30ks brojlerů a jen 8 kuřátek.Byla jsem z toho špatná.Tak nevím jestli to letos opět zkusit.Teploty i vlhkost byli o.k..Je možné,že jsem koupila špatná násadová vajíčka,ale to nevím.Ať se Vám daří.

6.1.2014 20:29
martinez

XXX.XXX.249.1

pajakrejcirikova napsal(a):
Dobrý den,vidím,že se Vám dařilo.Já jsem si také koupila na jaře tuto líheň v Makru,ale úspěchy nic moc.Mám v plánu letos nasadit vajíčka od Šumavanek,ale bojím se.V loni z 10 Araukan jen 3kuřátka a pak jsem si objednala 30ks brojlerů a jen 8 kuřátek.Byla jsem z toho špatná.Tak nevím jestli to letos opět zkusit.Teploty i vlhkost byli o.k..Je možné,že jsem koupila špatná násadová vajíčka,ale to nevím.Ať se Vám daří.

tak ak by boly vajíčka zle nebolo by v ních vôbec vyvinuté kurča ale ak tam kurča bolo a bolo mrtvé tak potom je na vine liaheň :)

8.1.2014 16:32
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

Upřímně jsem neprosvěcovala,neumím to měla jsem obavy.Musím si to nastudovat a pokusím se.Děkuji.Paja

8.1.2014 16:38
martinez

XXX.XXX.249.1

no presvecovanie nieje žiadna veda tam nemáte čo nevedieť :) ja ešte ked som bol menší tak som z mojou starkou v noci brával spod kačici vajcia a presvecovali sme ich iba cez normálnu žiarovku :) tak že sme vajce dali pred žiarovku a bolo vidieť či je čisté :)

5.3.2014 18:05
janko9645

XXX.XXX.46.204

Dobrý deň. vedeli by ste mi poslať odkaz odkial ste objednavali? ďakujem krásne

5.3.2014 18:09
janko9645

XXX.XXX.46.204

Dobrý deň. prepáčte, vedeli by ste mi poslať odkaz odkial ste to objednali? bol by som Vám vďačný. Ďakujem a prajem pekný deň. s pozdravom jan.dojcak@gmail.com

6.3.2014 09:28
honzapm

XXX.XXX.29.18

arlen napsal(a):
Zdravím do Bratislavy Peter.
Koupil jsem tuto líheň na jaře z důvodu finanční krize u nás v makru za 1560 Kč a byl jsem velmi mile překvapen.Provedení velmi solidní mnimální hlučnost ventilátoru a kuřátka,křepelky i kachny se vní líhnou jako na běžícím páse.Opravdu za málo peněz hodně muziky.Proto jsem si přikoupil další 2 a na jaře se chystám líhnout i husy.Jen doporučuji kvůli minimální izilaci položit líheň na polystyrenovou desku a zakrýt hrubší dekou a to tak aby nebyly zakrity dírky ventilátoru.zvýší se izolace a sníží spotřeba elektřiny.Jinak výkivy teploty minimální a velmi jednoduchá údržba. V případě většího počtu vajíček rošt vyndávám a otáčím ručně.Mohu jen doporučit.Jarda

Ta líheň z Makra je ale bez automatického otáčení vajec, tj. jiný typ.
Je tu o ní obsáhlá samostatná diskuse.

6.3.2014 09:33
honzapm

XXX.XXX.29.18

Petře, s vlhkostí jste to určitě nepřehnal. Ale měl jste nízkou teplotu.
Jak už vám zde bylo porazeno - dejte líheň na podložku (starý kousek koberce, ručník, polystyren...)
a omotejte líheň např. starou osuškou, složenou do tlustého úzkého pruhu.
Teplota vám sice stoupne na displeji klidně k 39 stupňům, někdy bude tamagoči
ukazovat třeba i 39,8 stupně, ale věřte mi - ze zkušenosti vím, že uvnitř líhně
je to přesně tak akorát. Je to dobrá líheň. Tím lepší, čím méně si jí člověk všímá.
Vlhkost na líhnutí u mne žádný vliv neměla. Někdy jsem měl líheň úplně orosenou,
že jsem ani neviděl dovnitř, jindy jsem zapomněl a voda mi zcela vyschla,
líhnul jsem postupně - tj. vylíhnutá kuřata zvedala zásadně vlhkost v líhni
pro ostatní, třeba i nedávno postupně vložená vejce.

Ze začátku jsem měl líheň taky bez podložky, taky bez obložení osuškou,
taky ukazovala teploty dle návodu, ale kuřata těsně před inkubací odumřela,
ta, co se vylíhla, se vyklubala až 22-23. den.
Při postupu viz. výše se vylíhla všechna oplozená vejce, vše 20. den inkubace.

6.3.2014 19:50
roman555

XXX.XXX.71.100

Byl jsem u kamaráda a on ma dvě tyto líhně a přesně to samé.Navrchu má nějakou deku i vespod.A je maximálně spokojen.A viděl jsem to na vlastní oči,obě líhně plné kuřátek.smajlík

11.3.2014 18:24
8853028899

XXX.XXX.205.91

zdravím, kúpili sme si liaheň Puisor X2 viete mi poradiť s návodom ???? Aká teplota, aká vlhkosť, po akom čase zvyšovať vlhkosť .... ?????? Prosím a ďakujem

22.3.2014 11:04
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Páni,

vďaka za radu. Moja žienka vymyslela izoláciu. Spodok liahne obložila polystyrenom aj pod dnom je polystyrén. Aby sa pláty nehýbali, tak som ich ešte spojil-prepichol špajlou. Na horný diel mi zo starej deky vystrihla prikrývku aj s otvormi na displej a 2 vetracie otvory. Tak uvidíme, čo sa o 3 týždne vyliahne. Naložil som tam 51 vajec mojich Araukan, kde mám vyše 90% oplodnenosť.

22.3.2014 11:05
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

A ešte jedna aj s prikrývkou...

22.3.2014 17:45
messi

XXX.XXX.59.2

zdravim,nedavno som si zaobstaral liahen puisor x2 poloautomat,a pred vcerom som ju nalozil slepacimi vajciami od leghorniek,liahen som zaizoloval a termostat mi ukazuje teplotu medzi 38.6 až 39.2 a vlhkost medzi 60 až 67%,ale ked som ju nalozil vo stvrtok vecer tak rano mi ukazalo teplotu 40.4 a vlhkost 73%,ale vtedy bola zaizolovana asi velmi tak som z izolacie trocha ubral.liahen ma minimalne vykivy teploty a vlhkost ukazuje presne.zaujimalo by ma ci to za ten cas nemohlo uskodit vajciam a ci momentalne teploty vyhovuju s hladiska vyvoja zarodkov.ak mozte napiste svoj nazor.

22.3.2014 21:13
madar

XXX.XXX.242.230

Dobrý deň chcel by som sa opýtať ake najstarsie vajcia ruanskych kačic mam davat do liahne? Prosim mohi by ste mi poradit?

24.3.2014 11:10
beginner

XXX.XXX.244.10

Zdravím Petera z Bratislavy, kterému také děkuji za toto vlákno smajlík
Zateplení je pěkné. Zajímal by mě váš názor ohledně výměny vzduchu v líhni. Líhnu v ní celkem dlouho, ale větrání je mi stále trochu záhadou. V líhni je 1 otvor uprostřed víka, kterým jsou protaženy kabely. Další dva otvory s mřížkou jsou blízko obvodu na víku. Jsou dost malé a ještě s mřížkou. Pochybuji, že se nimi do líhně dostane dost čerstvého vzduchu.
Další 4 malé otvory jsou dole v líhni.
Protože vidím, že veškerá drůbež je velmi náchylná na nedostatek čerstvého vzduchu, líhnoucí se kuřata určitě také, tak by mě zajímal názor druhých o přísunu vzduchu do této líhně. Donedávna jsem si myslela, že větrák fouká vzduch, tudíž nasává vzduch z otvoru, kterým jsou protažené kabely, otvory na víku a spodními otvory, že odchází těžší oxyd uhličitý. Když ale položím víko na noviny, tak větrák list novin nasává, ale neodfukuje. Úplně ty noviny přisaje k sobě. Ve středu líhně docela silně vzduch nasává a odfukuje do stran. Které otvory bych měla zvětšit, aby výměna vzduchu v líhni byla lepší? Ty na víku nebo ty dole? Předem děkuji za názory.

29.3.2014 19:25
peter_p

XXX.XXX.80.140

8853028899 napsal(a):
zdravím, kúpili sme si liaheň Puisor X2 viete mi poradiť s návodom ???? Aká teplota, aká vlhkosť, po akom čase zvyšovať vlhkosť .... ?????? Prosím a ďakujem

dobry vecer....pri tejto liahni navod velmi nepotrebujete.....je to automat....teraz som v nej doliahol 30 ks plymuta bieleho a par kusov hybridov. vlhkost mi kolisala od cca 40 az po cca 70%....a teplota bola podla "tamagoci" okolo 39.5st...od tretieho dna dvakrat cez den vajicka tzv ochladit (otvorite poklop na na cca 5 - 7min), tri dni pred zaciatkom liahnutia treba vybrat z liesok vajicka a dat ich na ten rost "lahnut" a uz neobracat. mozete zdvyhnut vlhkost az na cca 85% (podla displaya liahne) hlavne si poriadne odsledujte ci sa nespriecili tie liesky na vajicka.... vtedy treba vybrat vajicka a opravit ich, alebo nechat tak a obracat rucne (moj pripad). a hlavne ju nezabudnite "zateplit"... (pekne to ma vytiesene p. peter z Ba), tato liahen je dost zavisla od okolitej teploty, ale to uz tu par ludi napisalo...skuste precitat cele toto vlakno, najdete tu celkom dobre rady.... z pozdravom peter p.

29.3.2014 20:24
zstrakac

XXX.XXX.249.2

Páni,

vďaka za radu. Moja žienka vymyslela izoláciu. Spodok liahne obložila polystyrenom aj pod dnom je polystyrén. Aby sa pláty nehýbali, tak som ich ešte spojil-prepichol špajlou. Na horný diel mi zo starej deky vystrihla prikrývku aj s otvormi na displej a 2 vetracie otvory. Tak uvidíme, čo sa o 3 týždne vyliahne. Naložil som tam 51 vajec mojich Araukan, kde mám vyše 90% oplodnenosť.

Dobrý večer.Líheń jsem koupil v Makru 1299 kč.Zateplení 3cm polyš 50x50 cm Naněm nalepen 8cm+1cm polyš s vyřezaným průměrem spodní části líhně.Piplačka,ale jde to.Přez vrchni díl osuška.Něco,jak Vy. Teplota na displeji 38,2-38,6 na vejcích 37,7-37,8. Z 8 oplozených štajerek-7 kuřat, z 10 araukan-3 čistý 1 nevylíhlí- 6kuřat, z 5 zdr. Velsumek 4 kuřata 1 čistý.Moje první líhnutí. Včera jsem dal 26 araukan a 20z.Velsumek. Tak uvidím za tři týdny. Jak přijedou mladí tak to nafotí Tak at´se dařísmajlík

20.1.2015 00:41
mirec754

XXX.XXX.119.20

Mal by som zaujem o liahen pusor a zaujal ma vasa skusenost pan Peterr z BA.ako sa vam dary?vedel by ste mi pomoct zadovazit si tu lihen podobnou cestou ako vy?bo som na ich strakach ale mam v tom hokej.za odpoved dakujem.

20.1.2015 18:39
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Naložil som liaheň začiatkom decembra na plnu kapacitu a všetky vajcia čo boli oplodnené sa vyliahli na Vianoce 26.1.2014. Pomohlo to zateplenie a teplota bola stale do 39°C a držala sa stabilne, takže ak chcete v nej úspešne liahnuť, odporúčam zatepliť a čiastočne prekryť aj dekel, ale tak, aby neboli zapchate vetracie otvory.
údajne tohoto vyrobcu liahní zastupuje už niekto aj na SLovensku.

1.2.2015 08:54
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím.já bych to nekoupil.abych to musel ještě doizolovávat, koupil jsem si termostat, 600 Kč, od p.veselého 100w těleso, asi400 Kč, k tomu ventilátor cenu už nevím.nařezal desky ze starého nábytku, sešroboval zhotovil dva rámy z hliníkových el profilů.naklápění táhlem z venčí.můj názor je, že všechny dnes vyráběné líhně jsou jen předražené kusy plastu.dokonce tuto líhen pulsior tady někdo v inzerci nabízel za 2200 Kč jestli to někdo koupil, tak ho upřímě lituju.chce to jen dobrý, jemný termostat, těleso odpovídajícího výkonu a ventilátor.obal už může být jakýkoli, který dobře izoluje, a trochu práce od chovatele.přemýšlel někdo nad tím, kde sežene náhradní díl když se něco pokazí.já na tu svou kdykoliv, cokoliv.a nezapomínejte, že plast stářím křehne.ta moje mne materiálově přežije.to už je opravdu lepší stará, dobrá bioska.

5.5.2015 10:28
Evikk

XXX.XXX.13.155

honzapm napsal(a):
Petře, s vlhkostí jste to určitě nepřehnal. Ale měl jste nízkou teplotu.
Jak už vám zde bylo porazeno - dejte líheň na podložku (starý kousek koberce, ručník, polystyren...)
a omotejte líheň např. starou osuškou, složenou do tlustého úzkého pruhu.
Teplota vám sice stoupne na displeji klidně k 39 stupňům, někdy bude tamagoči
ukazovat třeba i 39,8 stupně, ale věřte mi - ze zkušenosti vím, že uvnitř líhně
je to přesně tak akorát. Je to dobrá líheň. Tím lepší, čím méně si jí člověk všímá.
Vlhkost na líhnutí u mne žádný vliv neměla. Někdy jsem měl líheň úplně orosenou,
že jsem ani neviděl dovnitř, jindy jsem zapomněl a voda mi zcela vyschla,
líhnul jsem postupně - tj. vylíhnutá kuřata zvedala zásadně vlhkost v líhni
pro ostatní, třeba i nedávno postupně vložená vejce.

Ze začátku jsem měl líheň taky bez podložky, taky bez obložení osuškou,
taky ukazovala teploty dle návodu, ale kuřata těsně před inkubací odumřela,
ta, co se vylíhla, se vyklubala až 22-23. den.
Při postupu viz. výše se vylíhla všechna oplozená vejce, vše 20. den inkubace.

Dobrý den, koupila jsem líhen PUISON NOU můžete mě poradit jak omotat tím ručníkem?
děkuji Eva.

Jens

25.5.2015 15:31
Jens

XXX.XXX.7.192

Dobrý deň. Predávam liaheň Puisor X2 (vlkomět + teplomer) plne automatická.
Cena bude 100 eur. Zo zárukou na 2 roky. V prípade záujmu píšte na email jens1000@seznam.cz.

Melleste

7.10.2015 21:16
Melleste

XXX.XXX.16.82

Dobrý večer. S líhnutím teprve začínám a ráda bych Vás poprosila o radu. Na trhu mě zaujala líheň puisor nou X2. Potřebovala bych na slepičí, kachní a husí vejce nemusí to mít ani nijak velkou kapacitu vajec, vůbec si zatím nevím rady co upřednostňovat - jestli automatiku, teplo, vlhkost.Můžete prosím poradit ?

22.11.2015 19:20
Líhneme

XXX.XXX.7.192

Dobrý den, dovolte mi Vás pozvat k prohlídce internetového obchodu www.Lihneme.cz, kde můžete naleznout líhně určené k domácímu chovu drůbeže, plazů a exotického ptactva. Děkuji a přeji krásný den.

1.3.2016 21:22
012dusan

XXX.XXX.5.230

Narazil som na stranku puisor tu su nejake navody
http://www.lihneme.cz/navody-k-obsluze/.

Jozef zidik

23.5.2017 15:13
Jozef zidik

XXX.XXX.80.104

Dobrý deň ja chcem opýtať ako si nastaviť teplotu na takejto liahni ako máte vy ďakujem za radu.

23.5.2017 16:55
vg1955

XXX.XXX.46.2

Neviem ci Vam poradim ale asi je nastavena od vyrobcu. Mala so ju pozicanu ale uz velmi davno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík