Choroba? už si neviem rady :(

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.12.2013 18:06
martinez

XXX.XXX.249.1

V septembri som priniesol domov nové sliepočky párik , po dlhšom sledovaní som si všimol že chrapčia dal som im trošku cesnaku nepomohlo to , bol som s nimi u veterinára :)predpísal mi enrofloxacín ten nezabral , tak som šiel k druhému veterinárovi ten mi dal Doxygal podával som ho koncom septembra 5 dní po sebe , a nič , začiatkom novembra som ho podával znovu stále nič , odčervil som Helmigalom ak by to bol náhodou singamus , nepomohlo ani to , sliepky sú zavreté vo foliovníku kde som im spravil prednú stranu s pletiva , neviem si už rady čo mám stým urobyť ..... Dúfam že ak po ních odchovám kuratá tak tie budú už zdravé .... Máte nejaký nápad čo to môže byť? a čím ich mám liečiť ? Hocičo vajíčka od ních sa aj tak nebudú už jesť po dvojitej dávke doxygalu to asi njeje moc dobrý nápad :)

9.12.2013 20:03
rybka

XXX.XXX.143.32

Zdravím. Foliovník není zrovna to nejlepší. Jiné ustájení pro slepičky nemáte ?
Jinak ,, frkání ".......moje zkušenost ? Odezní samo i bez léčby ( pokud slepice už nedýchají ztěžka ), ale musí si tím projít postupně všechny, je to infekční.
Chovala jsem Amroksy. Slepičky pšíkaly jedna po druhé postupně všechny. Kohout přestal úplně kokrhat, jenom chrčel. Byl na tom nejhůře. Toho jsem separovala na pět dní a nasadila mu Doxygal. Trochu se zlepšil, ale než to odeznělo, trvalo to tak dva týdny.
Ono se vám zdá, že je to dlouho, ale tím, že to postupně dostane celé hejno, tak než to u všech odezní......zdá se to nekonečné. Když to odeznělo, bylo vše zase tak jako před virozou a vícekrát se to u nich již neobjevilo.
U slepiček mi léčba vetem doporučena nebyla kvůli konzumaci vajec,léky jsem měla nasadit jen kdyby to bylo akutní, ale vet mi přímo říkal, že je to zbytečné tak jako se u lidí neléčí rýma smajlík

Jinak nezapomeňte, že hrabavá drůbež nesnáší vlhko. Vlhko je líheň pro různé typy baktérií. smajlík

9.12.2013 20:06
habado

XXX.XXX.3.75

Dobrý den, nevím jestli Vám to pomůže, ale nejspíš je to způsobeno průvanem a chladem. Měl jsem podobný problém s krůtou, začala z ničeho nic kašlat jako jediná ostatních 8 bylo naprosto normálních, tak jsem kurník maximálně zateplil tak aby tam nefoukalo a problém se vyřešil. Taky jsem jí zkoušel dávat roztok z česneku i helmigal do vody ale nemělo to účinek a jakmile jsem zateplil už přestala. Přeji hodně zdarusmajlík

bichirek

10.12.2013 10:56
bichirek

XXX.XXX.46.207

martinez napsal(a):
V septembri som priniesol domov nové sliepočky párik , po dlhšom sledovaní som si všimol že chrapčia dal som im trošku cesnaku nepomohlo to , bol som s nimi u veterinára :)predpísal mi enrofloxacín ten nezabral , tak som šiel k druhému veterinárovi ten mi dal Doxygal podával som ho koncom septembra 5 dní po sebe , a nič , začiatkom novembra som ho podával znovu stále nič , odčervil som Helmigalom ak by to bol náhodou singamus , nepomohlo ani to , sliepky sú zavreté vo foliovníku kde som im spravil prednú stranu s pletiva , neviem si už rady čo mám stým urobyť ..... Dúfam že ak po ních odchovám kuratá tak tie budú už zdravé .... Máte nejaký nápad čo to môže byť? a čím ich mám liečiť ? Hocičo vajíčka od ních sa aj tak nebudú už jesť po dvojitej dávke doxygalu to asi njeje moc dobrý nápad :)

Sliepky vam aj kychaju? pokial ano samo to neprejde a nakazi sa cele hejno, alebo kmen. treba to liecit, ak date mensiu davku z liekov, co vacsinou zaberie, nemusite sa bat ochrannej lehoty masa a vajec, staci tyzden nejest vajcia, pouzit ich ako nasadove alebo krmivo a je vsetko v poriadku. A nie, nevadi ze sa z nich vyliahnu kuriatka, nema to ziadny vplyv ( u mna overene)

10.12.2013 20:42
martinez

XXX.XXX.61.205

no vo foliovníku ich mám preto že to je jediné miesto kde sú odelené od ostatných ako v karanténe , a aj preto že tam je zavetrie a ked svieti slnko je tam teplesie ako píše habado aby nebol prievan :) a je to iba chovný pár kohút a sliepka a už to trvá skoro 3 mesiace :( a bojím sa že to len tak same od seba neprejde ...no a ano bichirek aj kichajú tak odfrkujú no ale na doxygale je písané že nepodávať nosniciam tak neviem plánujema aspom 3 týždne nejesť vajcia istota :) ja už neviem že čo snimi jedine nechať viliahnúť kuratá a dospelé jedince zabiť :)

bichirek

11.12.2013 17:20
bichirek

XXX.XXX.111.24

martinez napsal(a):
no vo foliovníku ich mám preto že to je jediné miesto kde sú odelené od ostatných ako v karanténe , a aj preto že tam je zavetrie a ked svieti slnko je tam teplesie ako píše habado aby nebol prievan :) a je to iba chovný pár kohút a sliepka a už to trvá skoro 3 mesiace :( a bojím sa že to len tak same od seba neprejde ...no a ano bichirek aj kichajú tak odfrkujú no ale na doxygale je písané že nepodávať nosniciam tak neviem plánujema aspom 3 týždne nejesť vajcia istota :) ja už neviem že čo snimi jedine nechať viliahnúť kuratá a dospelé jedince zabiť :)

treba vziat sliepky a ist k veterinarovi on vam to pomenuje, zabudol som ake lieky mi dal, bol to prasok do teplej vody, mal som to tiez, nie ja ale sliepky smajlík mali vytoky z nosa a tazko aj dychali, kychanie bolo stale, zacalo sa to dospelym kohutom ktory nakazil vsetko, aj kuricky smajlík liecba trva dlhsie ako ine takze treba byt tepezlivy smajlík sekera v tomto pripade byt nemusi a k tym liekom, neviem, pokial im nedavate toxicke spreje tak pointu v tom nevidim, vajcia normalne jem a zatial mi nic na zvys nenarastlo smajlík tento trend zaviedli dost lenivi a necitlivi ludia, chore, tak zabit, no tak takto potom liecme aj deti .... vole

11.12.2013 18:12
dorm

XXX.XXX.202.18

bichirek napsal(a):
treba vziat sliepky a ist k veterinarovi on vam to pomenuje, zabudol som ake lieky mi dal, bol to prasok do teplej vody, mal som to tiez, nie ja ale sliepky smajlík mali vytoky z nosa a tazko aj dychali, kychanie bolo stale, zacalo sa to dospelym kohutom ktory nakazil vsetko, aj kuricky smajlík liecba trva dlhsie ako ine takze treba byt tepezlivy smajlík sekera v tomto pripade byt nemusi a k tym liekom, neviem, pokial im nedavate toxicke spreje tak pointu v tom nevidim, vajcia normalne jem a zatial mi nic na zvys nenarastlo smajlík tento trend zaviedli dost lenivi a necitlivi ludia, chore, tak zabit, no tak takto potom liecme aj deti .... vole

Poslouchej bichirek
Nechtěl by jsi nám tady něco o sobě napsat? Odkud přibližně jsi, v jaké jsi ZO,Co chováš,se kterým chovatelem se navštěvuješ atd,nějaké fotky tvého chovu a zařízení sem dát
Nic o tobě nevíme a ty máš přitom tolik zkušenostísmajlík...se vším a vše už jsi zažil v chovusmajlík

11.12.2013 22:45
martinez

XXX.XXX.249.1

bichirek napsal(a):

už som bol u dvoch veterinarov ako som písal už hore :) a práveže moje nemajú a ani nemaly žiadne príznaky nič ani výtok z nozdier ani z očí a trus majú normálny :) ten liek ak bol žltý prášok tak je to ten doxygal kde výrobca píše nepodávať nosniciam , čiže njesom si istý či je dobré jesť vajcia , ale asi sa tým iba výrobca chráni vajcia budem jesť ale asi až po mesiaci možno dvoch :) ale stále neviem čo dalej aby som ich vyliečil :) no mne nevadí zabiť sliepku chovám ešte milflerky a tie zabíjam normlane na polievku hlavne kohútov , teras tam mám ešte aj 1é kohútov amroxov takže zabíjania bude dosť :)

bichirek

11.12.2013 23:09
bichirek

XXX.XXX.111.24

martinez napsal(a):
už som bol u dvoch veterinarov ako som písal už hore :) a práveže moje nemajú a ani nemaly žiadne príznaky nič ani výtok z nozdier ani z očí a trus majú normálny :) ten liek ak bol žltý prášok tak je to ten doxygal kde výrobca píše nepodávať nosniciam , čiže njesom si istý či je dobré jesť vajcia , ale asi sa tým iba výrobca chráni vajcia budem jesť ale asi až po mesiaci možno dvoch :) ale stále neviem čo dalej aby som ich vyliečil :) no mne nevadí zabiť sliepku chovám ešte milflerky a tie zabíjam normlane na polievku hlavne kohútov , teras tam mám ešte aj 1é kohútov amroxov takže zabíjania bude dosť :)

Nasiel som moj liek, vola sa KLOZANIT, je to vseobecne aj proti salmonele pasomnici kychačke atd. tiez som mal kadeco tak mi jeden dal tento prasok, voda sa tiez zafarbi do zlta, a pomaha to. ja poliekvy nejem takze zrdobnenych kohutov lacno predavam a mam pokoj, vykrmujem iba normalnych kohutov, aj lahkych plemien, vedia tiez dobre pribrad, toho odperim hned, nez sa srcat s malym dobkem smajlík

12.12.2013 04:14
11.11

XXX.XXX.32.38

Dobrý den.Moje rada je zabijte je.Pokud od nich odchováte kuřata budou zase náchylná k nemocem po rodičích.
Pane bichirek to co tady doporučujete vy je cesta jak vychovávat a rozšiřovat kmeny nemocí odolných k léčivům.Snížená dávka léčiv, konzumace vajec od takto léčených slepic apod.
To zkoušení různých léků co si vzpomenete to se mi zvedá žaludek.Zatim jsem od vás nečet normální radu ani tady ani nikde tady na i fauně.
Mimochodem Klozanit je lék na kokcidiozu ne na respirační onemocnění.
Taky by mne stejně jako přítele Dorma zajímalo co chováte.Asi to nebudete mít v nejlepším stavu když každou nemoc co se tu objeví jste už léčil samozřejmě úspěšně.Já jenom odčervuju nic neléčim
a tolik problémů nemám divný co?
Říká vám něco přirozená imunita asi ne.
Zařadil jsem si vás do kategorie radilů s nutkáním odpovědět na každou otázku tady na webu.
Jedna rada pro ostatní berte rady od těch co tu píšou skoro na každém vlákně a skoro denně jenom jako projev grafomanie většinou jsou jejich rady k ničemu a nebo jako v tomto případě dokonce nebezpečné zdraví jak zvířat tak vašeho.
Když už léčit chcete tak dodržte dávkování a dobu podáváni léku a ochrané lhůty u vajec a masa.

bichirek

12.12.2013 15:33
bichirek

XXX.XXX.111.24

11.11 napsal(a):
Dobrý den.Moje rada je zabijte je.Pokud od nich odchováte kuřata budou zase náchylná k nemocem po rodičích.
Pane bichirek to co tady doporučujete vy je cesta jak vychovávat a rozšiřovat kmeny nemocí odolných k léčivům.Snížená dávka léčiv, konzumace vajec od takto léčených slepic apod.
To zkoušení různých léků co si vzpomenete to se mi zvedá žaludek.Zatim jsem od vás nečet normální radu ani tady ani nikde tady na i fauně.
Mimochodem Klozanit je lék na kokcidiozu ne na respirační onemocnění.
Taky by mne stejně jako přítele Dorma zajímalo co chováte.Asi to nebudete mít v nejlepším stavu když každou nemoc co se tu objeví jste už léčil samozřejmě úspěšně.Já jenom odčervuju nic neléčim
a tolik problémů nemám divný co?
Říká vám něco přirozená imunita asi ne.
Zařadil jsem si vás do kategorie radilů s nutkáním odpovědět na každou otázku tady na webu.
Jedna rada pro ostatní berte rady od těch co tu píšou skoro na každém vlákně a skoro denně jenom jako projev grafomanie většinou jsou jejich rady k ničemu a nebo jako v tomto případě dokonce nebezpečné zdraví jak zvířat tak vašeho.
Když už léčit chcete tak dodržte dávkování a dobu podáváni léku a ochrané lhůty u vajec a masa.

mily/a 11.11 ...
presne o to sa snazim, chovat doma kmeny chorob, naplaso si to dobre! ze si necitalo odo mna dobru radu to zalezi na tom co pokladas za dobru radu, mozno by som mal u teba plus za odseknutie hlavy, to mi je teda rada. zvierata chovam, maju hnoj po krk a nedavam im ani zrat, boze vam by sa zisiel nejaky ten klozanit... napiste mi prosim ake vsetky tie problemy som liecil? kychacka, zabky, prevencia proti kokcidioze, samonele .. pasimnici, to je normalna vec. neviem o tom ze by som pisal na kazde vlakno, kazde vlakno si sice precitam, pretoze sa tak dozvedam rozne aj nove veci a ak vidim temu o ktorej nieco viem tak tam prispevok napisem, nie je to rada, je to skor vlastna skusenost, a aky problem s tym mate vy???? to ci su rady k nicomu , na taky posudok tu hadam nie si.. Vies, mozno by nebolo zle byt trosku liberalnejsi a nehladiet len na svoje prispevky, ludia sem chodia preto aby sa nieco dozvedeli, pozistovali nejake rady, triky, napasy alebo aby sa len pochvalili kuriatkami ci nejakym uspechom. to ze z ifauny chces mat portal taky a taky, s tym ti uz nikto nepomoze, pretoze sem chodia ludia aj zo zabavky, doreagovat sa, nie cakam kedy niekto vyvola na nejakom vlakne hadku, lebo sa mu nieco nepasi ...

ja sa napriklad stale ucim a urcite nie som sam ktory sa vzdy na nejakom vlakne dozvie nieco nove, aj ked s tmy nesuhlasi, ale nevyvola hadku. vy budete ale ten co vsetko vie a preto sa ucit nic nemusi, stejne ale tak pravidla ifauny urcovat nemozete, ak mate takuto potrebu, spravte si vlastnu stranku a tam si dajte aj zakonnik, nerozumiem preco je vacsina tak namyslena a arogantna voci druhym, mate zlaty mozog a my z plastu alebo co? ??!!!

bichirek

12.12.2013 15:37
bichirek

XXX.XXX.111.24

dorm napsal(a):
Poslouchej bichirek
Nechtěl by jsi nám tady něco o sobě napsat? Odkud přibližně jsi, v jaké jsi ZO,Co chováš,se kterým chovatelem se navštěvuješ atd,nějaké fotky tvého chovu a zařízení sem dát
Nic o tobě nevíme a ty máš přitom tolik zkušenostísmajlík...se vším a vše už jsi zažil v chovusmajlík

no prosim, dalsi trapny pozer co postava za rohom a caka na prilezitost, aby mohol vyvolat hadku a zabavat sa na tom. mali by ste sa podaktori pozriet okolo seba aby ste zistili o co v zivote naozaj ide... pridat sem fotky? rozmyslam, ak nejake pridam, tak urcite budu odpovede ze nie su moje resp. sa nieco vzdy najde, aj keby mali v stajni televiziu,takze nie, dakujem.

( kde sa pozriem, tam je sam namysleny chovatel... tusim ste si splietli forum s vtipami a forum s hydinou)

bichirek

12.12.2013 16:10
bichirek

XXX.XXX.111.24

Aby som dokazal neprajnikom, tak sa vam teda predstavim a trosku vyvravit tie tmave tiene od neprajnikov smajlík

byvam na vychode, v okoli Levoci (Dravce) , navstevy neprijimam smajlík
17.12. budem mat narodeniny a oslavujem presne 23 rokov, hydinu chovam od 17tich rokov plus menom par dni a tyzdnov, od kedy mamca ostala o barlach a chcela to darovat ja som sa toho ujal lebo ma to bavilo a popravde, ak zijete v mensej zoo, a ak tu zoo dae prec, uz to nebude ono

teraz par fotiek trosku toho bude viac skoda ze sa neda urobit album smajlík

vybudovane jazierko na rychlo (neskor upravene)

12.12.2013 16:22
dorm

XXX.XXX.202.18

bichirek napsal(a):
no prosim, dalsi trapny pozer co postava za rohom a caka na prilezitost, aby mohol vyvolat hadku a zabavat sa na tom. mali by ste sa podaktori pozriet okolo seba aby ste zistili o co v zivote naozaj ide... pridat sem fotky? rozmyslam, ak nejake pridam, tak urcite budu odpovede ze nie su moje resp. sa nieco vzdy najde, aj keby mali v stajni televiziu,takze nie, dakujem.

( kde sa pozriem, tam je sam namysleny chovatel... tusim ste si splietli forum s vtipami a forum s hydinou)

Prosím?? Co je trapného na slušné otázce? Jakou hádku?? Já a namyšlený??Slušně jsem se zeptal tak se koukej srovnat a nedělej machýrka a neurážej..nebo jdi vedle na nemoderku,tam je to běžný
Nevím kde bereš takové info.o mě...ukaž mě jedinej článek kde jsem někoho urazil , podrazil nebo se povyšoval
To jsi mě nasral !!!smajlík
Jestli sem dáš fotky a něco o sobě ze slušnosti napíšeš mě je už vlastně u prdele a myslím ostatním na moderce taky, co jsi v posledních dvou odpovědích předvedl!!!
budu tě ignorovatsmajlík

bichirek

12.12.2013 16:12
bichirek

XXX.XXX.111.24

takto vyzera po uprave zabralo to hodne casu ale musel som, lebo prisli aj kacicky

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.12.2013 16:12

bichirek napsal(a):

Nikdo hádky vyvolávat nechce, jenom nás udivuje Vaše "všeználkovství", proto bychom chtěli vědět něco víc o Vás a Vašem chovu, ne jen nejakou virtuální realitu (ikdyž kdo má jistotu v tom, co se tady napíše, zda-li je to pravda a ne jen nějaká kopie z kdoví jakého dostupného webu...). Asi tak. Nikdo Vás neuráží, tak neurážejte ani Vy, vše snad lze řešit v klidu.

bichirek

12.12.2013 16:18
bichirek

XXX.XXX.111.24

bichirek napsal(a):
takto vyzera po uprave zabralo to hodne casu ale musel som, lebo prisli aj kacicky

nenahralo fotku

bichirek

12.12.2013 16:18
bichirek

XXX.XXX.111.24

kohutiky araucany, mam rad krizence ( nekritizovat) smajlík

bichirek

12.12.2013 16:19

bichirek

12.12.2013 16:20
bichirek

XXX.XXX.111.24

bichirek

12.12.2013 16:21
bichirek

XXX.XXX.111.24

pomocnik v dielni, je ochoceny od mala, vyliahol sa iba on a kvocna ho dobala a nechcela

bichirek

12.12.2013 16:21
bichirek

XXX.XXX.111.24

po kope tohtorocne husi a husokacky, pocet sa ale zriedil plnil sa mrazak

bichirek

12.12.2013 16:23
bichirek

XXX.XXX.111.24

trosku pizmoviek, vzadu uz nachystane drevo na jarne pristavby a pribytky smajlík

bichirek

12.12.2013 16:23
bichirek

XXX.XXX.111.24

trosku rozmazane ale predsa, liliputky trojfarebne

bichirek

12.12.2013 16:24
bichirek

XXX.XXX.111.24

kohutikovia, velmi rychlo sa predali

bichirek

12.12.2013 16:27
bichirek

XXX.XXX.111.24

a leghornak, je to vazne pan dvora nemoze ist kolo ani macka

bichirek

12.12.2013 16:28

bichirek

12.12.2013 16:30
bichirek

XXX.XXX.111.24

bichirek

12.12.2013 16:32

bichirek

12.12.2013 16:33
bichirek

XXX.XXX.111.24

miflerky, take zlate drobky, stal som pri nich v lete dlho nez som ich pekne dofotil, cupkali hore dolu smajlík

bichirek

12.12.2013 16:34
bichirek

XXX.XXX.111.24

12.12.2013 16:35
11.11

XXX.XXX.35.93

bichirek napsal(a):
mily/a 11.11 ...
presne o to sa snazim, chovat doma kmeny chorob, naplaso si to dobre! ze si necitalo odo mna dobru radu to zalezi na tom co pokladas za dobru radu, mozno by som mal u teba plus za odseknutie hlavy, to mi je teda rada. zvierata chovam, maju hnoj po krk a nedavam im ani zrat, boze vam by sa zisiel nejaky ten klozanit... napiste mi prosim ake vsetky tie problemy som liecil? kychacka, zabky, prevencia proti kokcidioze, samonele .. pasimnici, to je normalna vec. neviem o tom ze by som pisal na kazde vlakno, kazde vlakno si sice precitam, pretoze sa tak dozvedam rozne aj nove veci a ak vidim temu o ktorej nieco viem tak tam prispevok napisem, nie je to rada, je to skor vlastna skusenost, a aky problem s tym mate vy???? to ci su rady k nicomu , na taky posudok tu hadam nie si.. Vies, mozno by nebolo zle byt trosku liberalnejsi a nehladiet len na svoje prispevky, ludia sem chodia preto aby sa nieco dozvedeli, pozistovali nejake rady, triky, napasy alebo aby sa len pochvalili kuriatkami ci nejakym uspechom. to ze z ifauny chces mat portal taky a taky, s tym ti uz nikto nepomoze, pretoze sem chodia ludia aj zo zabavky, doreagovat sa, nie cakam kedy niekto vyvola na nejakom vlakne hadku, lebo sa mu nieco nepasi ...

ja sa napriklad stale ucim a urcite nie som sam ktory sa vzdy na nejakom vlakne dozvie nieco nove, aj ked s tmy nesuhlasi, ale nevyvola hadku. vy budete ale ten co vsetko vie a preto sa ucit nic nemusi, stejne ale tak pravidla ifauny urcovat nemozete, ak mate takuto potrebu, spravte si vlastnu stranku a tam si dajte aj zakonnik, nerozumiem preco je vacsina tak namyslena a arogantna voci druhym, mate zlaty mozog a my z plastu alebo co? ??!!!

Tak dobře když už jsme si potykali tak chlapče za prvé nejni normální mít a léčit choroby jako ty .
Za druhé na posudek tu opravdu nejsem taky jsem nereagoval na tvoje neškodný rady,ale až na tu poslední ( nizká dávka léčiva a konzumace vajec od léčených slepic) to mě dokopalo k tomu že jsem vůbec reagoval.
Za třetí já tady moc příspěvků nemám založil jsem jedno vlákno toť vše na anonymku píšu poslední dobou jenom když na mě apeloval př.Toman
Za ctvrté už nemusíš psát co chováš už jsem si to na anonymce našel jeto 6 leghornek 6 dominant 2 kohouty leghorn a 3 mileferky.Je to ve vlákně Rozdíl ve snášce mezi nosnými plemeny ale to není až tak zajímavé co je zajímavost pro mě těžko pochopitelná že v dalším vlákně Chcem farebné slepky odpovídáš vlastní matce přes i faunu a oslovuješ jí jako paní divný ne?
Za čtvrtý jedině v čem máš pravdu je že se máš ještě hodně co učit uč se já se učim taky.
Dormovi nesaháte v chovatelství ani po kotníky jeho příspěvky mají hlavu a patu.
Až si s tebou budu moct pokecat o drůbeži jako rovný s rovným budu jenom rád ,ale máš před sebou
dlouhou cestu.
Naty bláboly o mozkách nebudu ani reagovat.

bichirek

12.12.2013 16:36
bichirek

XXX.XXX.111.24

aj taketo vajka som nasiel v hniezde smajlík

bichirek

12.12.2013 16:37

bichirek

12.12.2013 16:38

bichirek

12.12.2013 16:39
bichirek

XXX.XXX.111.24

A toto je Oscar, narodeny spolu so styroma surodencami ktore sme darovali smajlík

bichirek

12.12.2013 16:40
bichirek

XXX.XXX.111.24

A takto vyzera teraz, rastie ako z vody

bichirek

12.12.2013 16:41
bichirek

XXX.XXX.111.24

A este jedna umelecka, ktorou to uzavirem, uz nech si o mne spravi akzdy svoju mienku, prajem vela supechov smajlíksmajlíksmajlík

10.6.2014 22:06
wyandotte

XXX.XXX.249.1

Dobrý deň otváram znovu starú tému , tento rok som viliahol 30 kureniec , 3 mesiace im nič nebolo a zrazu som si dnes večer všimol že kurence začali odfrkovať a chrapčať , že by to bolo nachladnutie ? ale momentálne sú už asi týždeň u nás teploty okolo 25-30 stupňov , v kontakte s inými sliepkami sú neni , sú oddelené na záhrade na trávniku , čo by to mohlo byť a ako to mám liečiť ? zajtra im mám uvariť čierny alebo zelený čaj ? od čoho to mohli dostať ?

11.6.2014 12:11
ivetaš

XXX.XXX.248.222

bichirek napsal(a):
Nasiel som moj liek, vola sa KLOZANIT, je to vseobecne aj proti salmonele pasomnici kychačke atd. tiez som mal kadeco tak mi jeden dal tento prasok, voda sa tiez zafarbi do zlta, a pomaha to. ja poliekvy nejem takze zrdobnenych kohutov lacno predavam a mam pokoj, vykrmujem iba normalnych kohutov, aj lahkych plemien, vedia tiez dobre pribrad, toho odperim hned, nez sa srcat s malym dobkem smajlík

klozanit je proti kokcidioze...

Karpatsky

16.6.2016 17:06
Karpatsky

XXX.XXX.234.236

Sliepka mi chodi so zavretými očami cez deň a ani poiriadne nežerie a nechodi, ostatné ju odháňajú neviete čo by bolo dobre proti tejto chorobe?

16.6.2016 18:02

Karpatsky napsal(a):
Sliepka mi chodi so zavretými očami cez deň a ani poiriadne nežerie a nechodi, ostatné ju odháňajú neviete čo by bolo dobre proti tejto chorobe?

Sekyra.

případně ostrý nůž.

Přidejte reakci

Přidat smajlík