farmavlkov
napsal(a):
Dobrý den, nemůžu si vybrat kterou líheň koupit. Na cleo jsem četla spoustu příspěvků, jaká je Real 24? Krom počtu vajec. Děkuji za radu.
zdravím, ja som si kúpil tento mesiac cleo 5 bez otáčania vajec, pretože z môjho okolia na dedine je jednoducho hitom, nemám absolútne žiadne výhrady, teplota nekolíše vôbec, dokonca, šrubovačkom sa dá nastaviť zvýšenie teploty aj o pár desatin stupňov, treba len k tomu sadnúť a prísť na to ;) A čo sa týka tých negatívnych píáspevkov, vačšina, ktorá sa zapojila do týchto debat ani túto liaheň ani nevideli, súdia ju na základe reči iných, ktorí to majú tiež z rečí iných A samozrejme že teplota bude mierne kolísať ak ju máte pri okne kde vetráte, tak sa Vám ochladí veľmi rýchlo a teplota spadne aj o 0,5 stupňa, to isté pri dverách v izbe, kde sa často chodí a robí sa prievan studeného vzduchu ... A to, či už niekto v nej niečo odchoval alebo nie, to už závisí na tom ako seriozne k tomuto "hobby" pristupoval ;) Tiež, ako sa písalo o tom, že merač ukazuje na obrazovke inú teplotu ako je vnútri, niekde sa uvádzalo, že až o 1°C .. Nie je to pravda a testovali sme to vo štvrtok 9,11.2014 s dvoma susedkami, vek 19,21 Ukazovateľ na displeji neukazoval o 0,3°C viac ani menej ako ukazoval teplomer položení vnutri na vajciach! A merali sme to 3 krát na rôznych teplotách .. Takže ak tu chce niekto odradzovať ľudí s touto liahňou, nech to ani nepíše ak ju nikdy nemal resp. to s ňou nevie a nehodlá sa s ňou "zoznámiť" .. Možno by chcelo podotknúť, že nie každý je ochotný dať 500 eur za liaheň, alebo 250 Eur za liaheň, kde vojde napríklad 25 vajec .. Ak ma niekto rozumie, dá mi možno za pravdu ... 31 dám vedieť ako mi dopadlo liahnutie.
A tak isto som sem niekde na iFaune zahliadol článok kde jeden pán tvrdil, že sa do nej bez roštu nevojde viac ako 45 vajec, čo je úplná blbosť. Pretože som si dal na tom záležať, výrobca uvádza cca 60 vajec ( rátajúc normálny tvarom vajca) , mne tam vošlo vajec 61 a to s tým, že niektoré sú vačšie a inších rozmerov.
Z ľava: Vlaška jarabičia, araucana, maranska a čierná rýnska, na vrchu dve liliputky zdrobnelé papučkaté ;)
Já s ní byla loni maximálně spokojená,teplota se nehla.Mám ty líhně dvě.Ale letos s tím bojuji.Nevím čím to je.Líheˇň mám uprostřed místnosti na stole,pod ní deku,větrám jen ráno na chvilku,protože je to technická místnost.Rozhodně ji nechci pomlouvat.A ani neusuzuji podle nějakých řečí.
Jen jsem napsala svoji zkušenost.Manžel řekl že je mám reklamovat,ale bohužel je začátek sezóny a pokud nebude doma nová,je to nemyslitelné.
A o vlhkoměru ani nemluvím.
Loni při plných drážkách 75%,letos 10 někdy 15% vic ani ťuk.Tak kde je chyba?
Já s ní byla loni maximálně spokojená,teplota se nehla.Mám ty líhně dvě.Ale letos s tím bojuji.Nevím čím to je.Líheˇň mám uprostřed místnosti na stole,pod ní deku,větrám jen ráno na chvilku,protože je to technická místnost.Rozhodně ji nechci pomlouvat.A ani neusuzuji podle nějakých řečí.
Jen jsem napsala svoji zkušenost.Manžel řekl že je mám reklamovat,ale bohužel je začátek sezóny a pokud nebude doma nová,je to nemyslitelné.
A o vlhkoměru ani nemluvím.
Loni při plných drážkách 75%,letos 10 někdy 15% vic ani ťuk.Tak kde je chyba?
Ono.. heh .. kolíše Vám teplota len na horu alebo aj klesá? Ak ide len hore, tak je to v poriadku, vajcia sa zohrievajú a tým pádom produkujú teplo, pretože predmet sa dokáže zohriať na dlhšie ako samotný vzduch. Ono, skúste sa pohrať s tou skrutkou v tvare - , a slabo tým točte, tak si regulujete aj teplotu, ale robte to nožíkom, lebo ak to poškodíte, reklamáciu Vám neuznajú. A pokiaľ Vám teplota kolísa, musíte mať časté zmeny teploty v izbe. Časté vetranie, zima, v tedy na vine nie je liaheň, pretože ak máte v izbe 15°C, odzrkadlí sa to aj na liahni, ak máte nastavenú teplotu príklad na 38°C a hreje to stále na ten istý režim to jest 38°, vonkajšia teplota zníži vnútornú teplotu v liahni, aspoň môj názor ktorý som spozoroval. Ja mám liaheň asi 10 cm od steny na malom stolku, pod ňou iba obrus a nič sa také nedeje, všetko zatiaľ ide ako má ... Treba prísť tomu na koreň, možno že je liahen zlá, ale možno že taky aj nie .. Pretože ani jedna liaheň nie je rovnako nastavená, len treba fakt k tomu sadnúť a prísť na to ono sa to vážne dá
Ale aby som toľko nemudroval, vezmite tušku, papier a značte ako sa Vám kolíše teplota a pri akej akcií, či varíte, vetrate, či na ňu svieti slnko a podobne. Ono keď máte v liahni napríklad 2 vajcia, teplota sa nezvýši, ak som tam mal 32 vajec, teplota mi šla hore asi o 0,2°C a keď som tam dal 63 vajec už dohromady tak sa zvýšila ešte o 0,3°C .. Takže to bude aj obsahom .. Ke´d s Rumunmi to tak, ťažko ich porozumieť a čítať návod v rumunštine tiež nie je boh vie čo
littlemix
napsal(a):
zdravím, ja som si kúpil tento mesiac cleo 5 bez otáčania vajec, pretože z môjho okolia na dedine je jednoducho hitom, nemám absolútne žiadne výhrady, teplota nekolíše vôbec, dokonca, šrubovačkom sa dá nastaviť zvýšenie teploty aj o pár desatin stupňov, treba len k tomu sadnúť a prísť na to ;) A čo sa týka tých negatívnych píáspevkov, vačšina, ktorá sa zapojila do týchto debat ani túto liaheň ani nevideli, súdia ju na základe reči iných, ktorí to majú tiež z rečí iných A samozrejme že teplota bude mierne kolísať ak ju máte pri okne kde vetráte, tak sa Vám ochladí veľmi rýchlo a teplota spadne aj o 0,5 stupňa, to isté pri dverách v izbe, kde sa často chodí a robí sa prievan studeného vzduchu ... A to, či už niekto v nej niečo odchoval alebo nie, to už závisí na tom ako seriozne k tomuto "hobby" pristupoval ;) Tiež, ako sa písalo o tom, že merač ukazuje na obrazovke inú teplotu ako je vnútri, niekde sa uvádzalo, že až o 1°C .. Nie je to pravda a testovali sme to vo štvrtok 9,11.2014 s dvoma susedkami, vek 19,21 Ukazovateľ na displeji neukazoval o 0,3°C viac ani menej ako ukazoval teplomer položení vnutri na vajciach! A merali sme to 3 krát na rôznych teplotách .. Takže ak tu chce niekto odradzovať ľudí s touto liahňou, nech to ani nepíše ak ju nikdy nemal resp. to s ňou nevie a nehodlá sa s ňou "zoznámiť" .. Možno by chcelo podotknúť, že nie každý je ochotný dať 500 eur za liaheň, alebo 250 Eur za liaheň, kde vojde napríklad 25 vajec .. Ak ma niekto rozumie, dá mi možno za pravdu ... 31 dám vedieť ako mi dopadlo liahnutie.
A tak isto som sem niekde na iFaune zahliadol článok kde jeden pán tvrdil, že sa do nej bez roštu nevojde viac ako 45 vajec, čo je úplná blbosť. Pretože som si dal na tom záležať, výrobca uvádza cca 60 vajec ( rátajúc normálny tvarom vajca) , mne tam vošlo vajec 61 a to s tým, že niektoré sú vačšie a inších rozmerov.
Z ľava: Vlaška jarabičia, araucana, maranska a čierná rýnska, na vrchu dve liliputky zdrobnelé papučkaté ;)
ale je ta teplota nizsia o 0,5 stupna ako je na displeji...a mam ju na mieste zo stalou teplotou 22 stupnov bez prievanu a neviem coho...ale som s nou spokojny
Mám REAL 24 a první líhnutí byla katastrofa, ze 24ks jen 4 kuřata a cca 15 mrtvých zárodků. Dal jsem do líhně digi teploměr a v mých podmínkách, kde je líheň ve stálé teplotě 22-24 stupňů bylo uvnitř podstatně tepleji, než na display. Dnes už mám za sebou cca 8 velmi úspěšných líhnutí, mám na dispay nastaveno 36,3 stupně a uvnitř je ideálních 37,5. Nakonec je líheň dle mého celkem bezproblémová, jen s tou teplotou si musí člověk na začátku pohrát. Nedávno si tu samou pořídila známá a u ní to vychází měřením zase o nějakou desetinu jinak.Prostě co kus, to originál + vliv okolního prostředí.
figi
napsal(a):
Mám REAL 24 a první líhnutí byla katastrofa, ze 24ks jen 4 kuřata a cca 15 mrtvých zárodků. Dal jsem do líhně digi teploměr a v mých podmínkách, kde je líheň ve stálé teplotě 22-24 stupňů bylo uvnitř podstatně tepleji, než na display. Dnes už mám za sebou cca 8 velmi úspěšných líhnutí, mám na dispay nastaveno 36,3 stupně a uvnitř je ideálních 37,5. Nakonec je líheň dle mého celkem bezproblémová, jen s tou teplotou si musí člověk na začátku pohrát. Nedávno si tu samou pořídila známá a u ní to vychází měřením zase o nějakou desetinu jinak.Prostě co kus, to originál + vliv okolního prostředí.
Můžu se Vás zeptat na další zkušenost s líhní Real (vlhkost, otáčení, ..)? Příští rok bych si ji chtěla pořídit. Líbí se mi na ní hlavně líska, do které se dají dát jakákoliv vejce.
Jinak mám Cleo a housátka ve vajíčkách již pípají. :)
Ten teplomer na cleo ukazuje úplne bludy a nedá sa podľa neho riadiť. Nie je prepojený s termostatom a sonda je príliš vysoko. Ja nastavujem a kontrolujem teplotu ortuťovým teplomerom v strede vajíčka. Od vtedy mám pokoj liahnivosť 90% teplotu nastavujem na 37,8°C a posledné 3dni znížim o 0,2°C a rosím octovou vodou.
Jak jsem psal, chce to hlídat teplotu uvnitř digitálním teploměrem. Křepelky bez problémů, slepice bez problémů, teď tam mám na zkoušku 24ks husy. Tam je trochu problém s hmotností vajec, při otáčení jazýčkem co kouká ven se to "překuluje" dost natvrdo, je lepší líheň otevřít a plata otočit rukou. S vlhkostí žádný problém nepozoruji, stačí dolévat vodu zvenku nejprve do jedné půlky, ke konci do obou.Líheň mám cca 1 rok a běží téměř nonstop, vždy s týdenní pauzou mezi líhnutím, zatím bez problému. Dneska už si troufnu říct, že jedna věc je vylíhnout ( to je to jednodušší) a druhá věc je odchovat. Můj názor je, že umělá kvočna je pro následný odchov nenahraditelný pomocník.
Kromě několika jiných mám i dvě líhně Real 49 poloautomat. Jsem maximálně spokojen. Na líhnutí hrabavé drůbeže perfektní, ale je fakt, že vodní už taková hitparáda není. Jde to, ale člověk si s tím musí pohrát. Přeskládávat vejce, hlídat teplotu, vlhkost....
U kuřat prostě líhně naplním, teplotu nastavím na 37,8 a hotovo. Dvakrát denně páčkou otočím vejce a doleju vodu, když je třeba.
Líhlo se mi to právě včera.
Z celkové kapacity 98 vajec mám 86 kuřat a to bez jakéhokoliv přeměřování teploty, vlhkosti a pod.
danis
napsal(a):
Kromě několika jiných mám i dvě líhně Real 49 poloautomat. Jsem maximálně spokojen. Na líhnutí hrabavé drůbeže perfektní, ale je fakt, že vodní už taková hitparáda není. Jde to, ale člověk si s tím musí pohrát. Přeskládávat vejce, hlídat teplotu, vlhkost....
U kuřat prostě líhně naplním, teplotu nastavím na 37,8 a hotovo. Dvakrát denně páčkou otočím vejce a doleju vodu, když je třeba.
Líhlo se mi to právě včera.
Z celkové kapacity 98 vajec mám 86 kuřat a to bez jakéhokoliv přeměřování teploty, vlhkosti a pod.
zdravím,zrovna tuto líheň mám obědnanou.V čem je jiné líhnutí vodní drůbeže?Chtěl bych toziž chovat hlavně kačenky.Adam