venca21
napsal(a):
Pižmovka sedí už týden na vajíčkéch co s tím dělat? Mám ji vyhnat a vejce zlikvidovat?
Spočítejte si kdy by se to mělo líhnout a do té doby udělejte dostatečně velký krytý prostor,hlavně dobře zabezpečený proti škodné a také proti mrazu.Instalujte světlo,aby cca od 4-5 hodin jste mohl rozsvítit-myslím osvítit celý prostor.Také zabezpečte vodu proti zmrznutí.Když toto nemůžete,nebo nebudete chtít udělat, ihned kachně vajíčka odeberte.Tak trochu se divím,že jste neodebíral vajíčka kačence ihned a nechal jste to dojít tak "daleko", nehněvejte se,ale zrovna takový přístup chovatelský není.Když necháte kačenku na vejcích a nezabezpečíte prostor,jak jsem uvedla,dočkáte se jen postupného hynutí kachňátek-což také není zrovna "fér".V něčem si ani kačenky pižmovky neporadí.Jednejte citlivě a hlavně zodpovědně.Zamyslete se nad skutečností,že zvířata námi chovaná jsou závislá na nás - my na zvířatech určitě ne-zda-li mě dostatečně rozumíte.
venca21
napsal(a):
Pižmovka sedí už týden na vajíčkéch co s tím dělat? Mám ji vyhnat a vejce zlikvidovat?
jestli ji maš ve chlévě tak nic neřeš vodu a tydhle ty věci a a až se vyklubou tak jim zařid nějaké odchovnové zařizeni a bud je tam daš s kachnou a nebo bez a odchovaš je uměle a na velikonoce maš kachny
Tiež som včera zistil, že mi kačka sedí. Nepredpokladal som, že by mohla niesť, tak som chliev s hniezdami nekontroloval a tá potvora si našla hniezdo v najtmavšom kúte chlieva. Síce je chliev murovaný a na hrubo vystlaný slamou, no majú tam prístup aj ďalšie tri kačky a káčer. Takže nič iné mi neostáva ako po vyliahnutí ich presťahovať aj s mamou do iného murovaného chlieva s osvetlením a vykurovaním. Možno sa nám chcú len odvďačiť za starostlivosť Prajem veľa úspechov s odchovom ,, na snehu,,