Zdravím. Tak přátelé konečně Vám všem, co se tu pořád dohadujete o kachnách, o křížení, plodnosti, či neplodnosti a vůbec o tom, co jsou to husokachny, mohu sdělit jak to s tím křížením je. Úplně náhodou se mi dostal do ruky jeden materiál, napsaný v angličtině a já ho málem zahodil, protože neumím anglicky. Zaujaly mě tam ale takový slovíčka, která mě iniciovala k tomu, abych si to nechal přeložit. No to sem teda zíral. Normální hybridizační program, docela podrobný, jak udělat husokachnu. Já blázen si pořád myslel, že je to ten hybrid z Francie. Ne ne, je to jinak. Tu husokachnu vyšlechtili Maďaři ve firmě Giross. Jako mateřskou popolaci použili francouzkou hybridku Barbari a jako otcovskou a teď se držte, našeho českého housera. Českého housera proto, aby byl zachovaný a kachen pud k sezení a také proto, protože husa česká je menší plemeno bílých husí. Firma totiž dává přednost bílé barvě, to proto, aby se to lépe škubalo, ale hlavně ta naše bílá husa je menší a tak i ty kachny snáze snáší trochu menší vejce. To zase asi kvúli ochráncům přírody, aby se kachny nepotrhaly. Jinak si to nedokážu vysvětlit. Potomci tohoto křížení jsou vynikající hybridi a splňují veškeré požadavky drobnochovu. Velmi vysoké přírústky a velice dobrá jatečná výtěžnost za vcelku krátkou dobu. Co tedy závěrem. Kdo by chtěl ten materiál vidět, písněte mi na mejl. Nevím, zda ho tady můžu v originále veřejně vyvěsit. Mějte se všichni krásně a vykročte zítra ráno ke svým kurníčkům tou správnou nohou. Zdraví Vás všechny St. Toman
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nene, firma Giross pochází z Řecka a Husokachnám tam říkají novoroční kachny, to aby jim přiletělo štěstí. Holt jiný kraj....Mimochodem to křížení bylo tak ekonomicky náročné, že vedlo razantnímu zadlužení celého Řecka. Proto jsou tam husokachny tak drahé. To u nás na ně má každý Vietnamec...
Tak ať se máme pořád tak dobře i v novém roce
poiuzt

XXX.XXX.49.13
Bazsom azanat.Chrozna naroda te cehy jedna vyzratit vyroba tajemstvi druha dat uspecha hungar slechtitel rekom Ne ne husokachna byla felika uspech nas madarul zadna řeka tam u toho nebyt jenom sama madar jen ta ceska houser tam byt z cizina.Vic uz nepsat nebo firma. Giross byt moc zla a nevratit vam housera.
zbosace
napsal(a):
No to ste tomu dal. Už mi prišiel email že aký som blbec a mám si zopakovať hnojarinu, ked neviem že husokacka je krizenec husi a pizmovky a nie pekyny a pizmovky. Tak sa všetkým verejne ospravedlňujem že som podával nepravdivé informácie a želám všetkým VESELÉHO SILVESTRA.
a co skusit vyšlechtit husokrocana taky dobrý nazev ne tady by zase husokrůty snašely vetši vejce
zbosace
napsal(a):
No to ste tomu dal. Už mi prišiel email že aký som blbec a mám si zopakovať hnojarinu, ked neviem že husokacka je krizenec husi a pizmovky a nie pekyny a pizmovky. Tak sa všetkým verejne ospravedlňujem že som podával nepravdivé informácie a želám všetkým VESELÉHO SILVESTRA.
No jasně, vždyť ten název tam není jen tak huso+kačena