Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2014 13:42
jadron

XXX.XXX.23.16

Vlaska stříbrná, tak jsem si jich koupila pet kousku s tim že zacinaj snaset. Uz ten pojem začínají snášet me trochu prekvapil ale budiž. Pak me trochu překvapilo kdyz jsem si pro slipky prijela a ze to byl od nas pekny kousek ze slipky jakoby nemaji ocas, jen jedna. Ale dobry, bylo videt ze slipky jsou mlade, ale tyhle slepice jsem nikdy nemela a tak jsem je tedy za nejakou tu bankovku vymenila. Dnes mam doma po sesti tydnech slipky krasne i s ocasem, pekne se holky zakulatily, tak jak ma slipka byt. Jen porad cekam, kdy uz nastane ta chvile a uz budou v te snasce- a zacnou snaset. Mám dojem ze jsem panovi pekne naletela a zaplazila mu pekne penize za mlade slipky. Poradte nekdo jak je to s tou s tou snuskou? Diky.

4.1.2014 18:26
littlemix

XXX.XXX.40.160

jadron napsal(a):
Vlaska stříbrná, tak jsem si jich koupila pet kousku s tim že zacinaj snaset. Uz ten pojem začínají snášet me trochu prekvapil ale budiž. Pak me trochu překvapilo kdyz jsem si pro slipky prijela a ze to byl od nas pekny kousek ze slipky jakoby nemaji ocas, jen jedna. Ale dobry, bylo videt ze slipky jsou mlade, ale tyhle slepice jsem nikdy nemela a tak jsem je tedy za nejakou tu bankovku vymenila. Dnes mam doma po sesti tydnech slipky krasne i s ocasem, pekne se holky zakulatily, tak jak ma slipka byt. Jen porad cekam, kdy uz nastane ta chvile a uz budou v te snasce- a zacnou snaset. Mám dojem ze jsem panovi pekne naletela a zaplazila mu pekne penize za mlade slipky. Poradte nekdo jak je to s tou s tou snuskou? Diky.

Môj kamarát chová vlašky, viac druhov, viem, že znášajú okolo tých 170 vajec ročne a jemu znášali až od nejakého 22 týždňa, neviem čím krmil, aj krmivo záleží je to tiež činiteľ. Vlašky musia mať vačši sklopený hrebeň, niečo ako leghornka. Ak , tak Vám môžem dať na neho kontakt, možno Vám povie viac, predsa len ja som to videl a informoval sa, ale nemusel mi povedať všetko smajlík

4.1.2014 18:34
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Slepici přes snůškou začiná více krákorat, červenají hřeben a taky se ji zvětšuje ( u vlašek ohybá ) to samé s krčními laloky červenají a zvětšujou se a slepice se zajimá více o skořápky. Popř. hoďte fotku slepic a upravíme to na pravou mírusmajlík smajlík

5.1.2014 10:46
jadron

XXX.XXX.49.1

Dekuji za informace.

5.1.2014 10:48
jadron

XXX.XXX.49.1

Dekuji za infprmace. Slipky vyfotim zitra dnes jsem v praci a dam sem fotky.

11.1.2014 12:47
jadron

XXX.XXX.93.33

Takže jsem se konečně dostala k vyfocení vlašek stříbrných.Fotky jsou takové jaké jsou a lepší asi nebudou.Jen asi začínám tušit že tři z pěti slepic budou asi kohouti.Tak mi s tím pomozte.Díky.

11.1.2014 13:09
jadron

XXX.XXX.93.33

Fotografie .3 - tyhle dvě slepičky mají nejmenší hřebínek a ty tří zbylé už mají hřebínek veliký.

11.1.2014 13:11
behemond

XXX.XXX.14.109

na prvej, druhej a piatej fotke vlaska nie je...ostatne mi pridu este mlade na nosenie, ale v priebehu mesiaca snadsmajlík

11.1.2014 13:14
jadron

XXX.XXX.93.33

Takže vůbec nevím- třem pěkně padají hřebínky a dvě jsou asi mladší.

11.1.2014 13:15
jadron

XXX.XXX.93.33

Takže vůbec nevím- třem pěkně padají hřebínky a dvě jsou asi mladší.

11.1.2014 13:19
jadron

XXX.XXX.93.33

Tak vám tedy nevím- že by mě pán napálil? A co by to tak podle vás mohlo být za druh slepice

11.1.2014 13:23
mysak

XXX.XXX.54.5

Zdravím Vás, slepičky - vlašky stříbrně zbarvené - jsou ještě chvíli před snášením. Jedna slepice není vlaška, ale nějká kříženka s vyandotkou nebo s čím. Nemá ani bílé ušnice. je to snímek 1,2,3 a 5. Kohouta tam nemáte ani jednoho.

11.1.2014 13:25
jadron

XXX.XXX.93.33

Ještě počkám na názory druhých a všem děkuji za vyjádření ať je i pro mne negativní- já ty slípky budu i tak dál mít ráda a pěkně se o ně starat smajlík

11.1.2014 13:29
jadron

XXX.XXX.93.33

Takže ta pětka není vlaška?? Rozumím tomu dobře a ostatní jsou????

11.1.2014 15:27
mysak

XXX.XXX.54.5

jadron napsal(a):
Takže ta pětka není vlaška?? Rozumím tomu dobře a ostatní jsou????

Je na vícero snímcích, ta s tím hladkým hřebenem nečistou barvou je kříženec.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2014 15:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den ja mam ty vlšky stříbrné a mate tam 3 vlašky zbytek je jenom křížene kohouta tam nemate a podle me jsou jeste mladé podle me jeste tak mesic nanejvíš dva mesice smajlík

11.1.2014 17:41
jadron

XXX.XXX.93.33

mysak hospodar11 ---- děkuji za odpovědi. Každý jsme asi jiný ale já bych si nedovolila prodat slepici jako VLAŠKU /či jiný druh slepice/ aniž bych věděla že prodávám něco jiného!! Holt jsme každý jiný.Ale i tokovýto chovatelé tu na fauně jsou a snad se domnívají že si to tu nepovíme. Za 1 slepici jsem zaplatila 220-Kč a jak jsem již psala slepice dle prodávajícího měla být těsně před snůškou- nicméně věřím, že i tomuto pánovi to někdo oplatí stejným způsobem!
Vám všem děkuji za vyjádření a hlavně pomoc.

11.1.2014 17:52
giorgino123

XXX.XXX.91.12

jadron napsal(a):
mysak hospodar11 ---- děkuji za odpovědi. Každý jsme asi jiný ale já bych si nedovolila prodat slepici jako VLAŠKU /či jiný druh slepice/ aniž bych věděla že prodávám něco jiného!! Holt jsme každý jiný.Ale i tokovýto chovatelé tu na fauně jsou a snad se domnívají že si to tu nepovíme. Za 1 slepici jsem zaplatila 220-Kč a jak jsem již psala slepice dle prodávajícího měla být těsně před snůškou- nicméně věřím, že i tomuto pánovi to někdo oplatí stejným způsobem!
Vám všem děkuji za vyjádření a hlavně pomoc.

to je dobrej vejvar za kříženku...od koho jste to koupila?myslím,že kvuli ostatním,aby je taky nenapálil,nemá cenu někoho krýt..smajlík

11.1.2014 18:08
cruyff

XXX.XXX.161.32

naozaj, niektoré sliepky na tých fotkách určite nie su vlašky ani strieborné a ani nijaké iné...vy ste pri nákupe nevidela že sú iné? alebo ste ešte nevidela vlašku striebornú? A niekto má ešte tú drzosť a bezočivosť sa tváriť že je všetko okey a predáva krížence ako čistokrvné....smajlík

11.1.2014 18:24
jadron

XXX.XXX.93.33

Ano přesně tak nikdy jsem naživo neviděla vlašku stříbrnou a chtěla jsem si je pořídit.

11.1.2014 18:27
jadron

XXX.XXX.93.33

Prodal mi je p.Blaževič.Bydlí ve vesnici kousek u Jesenice/Praha.

30.1.2014 02:21
honzapm

XXX.XXX.29.18

Jakmile jsem si přečetl, že byly bez ocasu, bylo mi jasné, od koho je máte.
Když jsem se pak dočetl k ceně - 220,- za kus, byl jsem si jistý.
No a nakonec jste jméno sama napsala.

Nicméně tomuto pánovi jsem před rokem volal a říkal mi, že mi vlašky neprodá,
protože jim chybí ocas (má jich prý mnoho v malém prostoru) a že je prodá,
až doopeří. To mi přišlo jako jednání férové a narovinu.

Nicméně mě pak docela mrzelo jeho chování, když jsem u něj měl slepice domluvené
a on přišel s novinkou - že mi slepice neprodá bez kohoutů.
Měl jsem u něj objednány slepice asi za pět tisíc, takže mi to od něj přišlo nelogické.
Když jsem objednávku tedy zrušil - protože o kohoutech v předchozích telefonátech
naprosto NIC neříkal, tak si to asi rozmyslel, a že je tedy prodá bez těch kohoutů...
Ale to už jsem zase neměl zájem já.

Jinak i vy snad poznáte, že ta jedna slepice má nejen jiné zbarvení, což je do očí bijící,
ale i jiný typ hřebenu (a červenou barvu ušnice, narozdíl od vlaščích bílých).

Díky za konkrétní zkušenost s tímto pánem a hlavně za fotky.
Protože dotazy bez fotek jsou jaksi k ničemu. Tak ať se vám daří.

30.1.2014 09:59
hzp

XXX.XXX.83.73

No když vezmeme, že po 6 týdnech od koupi jsou dle foto některé kusy ani zdaleka nedospělé a tvrzení prodejce bylo, že jsou ve snůšce, tak už to je nefér. O prodeji kříženců nemluvě.

30.1.2014 10:18
jadron

XXX.XXX.93.33

Nechápu lidi, co prodají tzv. cokoli i když ví, že zvíře které prodává není dobré a to po jakékoli stránce.Nechápu to, jak se potom můžou těm lidem podívat do očí, nebo jim tvrdit,že je to v pořádku.
Poslední dobou kolem sebe potkávám takových lidí dost a pěkně si takovéhle lidičky třídím.
Je mi líto, že i vy máte takovouto zkušenost, i když vy jste včas couvl.
Jen pro informaci- ty vlašky stříbrokrké stále ještě nenesou a to už je mám doma přes dva měsíce.Teď se teprve pěkně zakulatily a ocasy už mají a jsou z nich už pěkné slepice.Doufám, že už začnou nést.Ona totiž nese jen ta jediná, co z nich vlaška není a je to paskvil nějaké vaydotky.
Děkuji vám za sdílení vaší zkušenosti a přeji vám, aby jsme takové darebáky nepotkávali.

30.1.2014 10:20
jadron

XXX.XXX.93.33

Nechápu lidi, co prodají tzv. cokoli i když ví, že zvíře které prodává není dobré a to po jakékoli stránce.Nechápu to, jak se potom můžou těm lidem podívat do očí, nebo jim tvrdit,že je to v pořádku.
Poslední dobou kolem sebe potkávám takových lidí dost a pěkně si takovéhle lidičky třídím.
Jen pro informaci- ty vlašky stříbrokrké stále ještě nenesou a to už je mám doma přes dva měsíce.Teď se teprve pěkně zakulatily a ocasy už mají a jsou z nich už pěkné slepice.Doufám, že už začnou nést.Ona totiž nese jen ta jediná, co z nich vlaška není a je to paskvil nějaké vaydotky.
Děkuji vám za sdílení vaší zkušenosti a přeji vám, aby jsme takové darebáky nepotkávali.

30.1.2014 17:16
mysak

XXX.XXX.226.194

jadron napsal(a):

Nojo, zamrzí to, to je jasný, tak holt tu jednu budete mít jen na vejce. Ale nyní se zkuste poohlédnout po nějakém pěkném kohoutovi vlašky stříbrně zbarvené, ať od těch tří nebo kolik slepic něco nalíhnete. A pak už budete z části soběstačná. I když... učí se člověk pořád. Přeju méně takovýchto vychcánků a mnoho chovatelských úspěchů.
Juraj Kafka

30.1.2014 18:29
lydie

XXX.XXX.70.117

jadron napsal(a):

Hlavně, až si příště budete pořizovat jakékoli zvíře, ověřte si od koho je vlastně berete.
Nejlépe se obrátit na někoho z klubu vlašek v tomto případě.
Nebo nalézt chovatele v katalozích z výstav.
I tak se můžete seknout, ale alespoň něco uděláte pro to , aby se tak nestalo.

30.1.2014 18:55
mysak

XXX.XXX.226.194

lydie napsal(a):
Hlavně, až si příště budete pořizovat jakékoli zvíře, ověřte si od koho je vlastně berete.
Nejlépe se obrátit na někoho z klubu vlašek v tomto případě.
Nebo nalézt chovatele v katalozích z výstav.
I tak se můžete seknout, ale alespoň něco uděláte pro to , aby se tak nestalo.

Tak přátelé vlaškaři, klubaři, nemáte tam ještě nějakého nadbytečného kohouta střzb? Co kdybychom pomohli paní. smajlík

31.1.2014 13:28
jadron

XXX.XXX.102.4

Dekuji vsem za prizniva slova. Kohouta uz mam a ani by jste neverili, kohouta budu mit od dcery. Jak se rika-slovo dalo slovo a dcera povida, ze ma asi tro. Takze parada.
Mejte se pekne.

26.2.2014 21:16
pos.sona

XXX.XXX.82.122

Dobry den,jen tak si ctu Vasi diskuzi kdyz najednou vidim jmeno Blazevic. Bohuzel mam zkusenost i s timto panem kupovala jsem si od nej kmen 1,2 Hedvabi a cek bilych tvrdil ze jsou mesic pred snaskou a ja nadsene jela celkem daleko protoze sehnat hedvabnicky je hodne velky problem a tez bbyly bez ocasu a majitel tam nebyl byl tam jen jeho otec. A bohuzel uz je to asi 3 mesice a zadne vejce.... Je mi jich lito zabit

27.2.2014 11:00
merfi

XXX.XXX.5.36

pos.sona napsal(a):
Dobry den,jen tak si ctu Vasi diskuzi kdyz najednou vidim jmeno Blazevic. Bohuzel mam zkusenost i s timto panem kupovala jsem si od nej kmen 1,2 Hedvabi a cek bilych tvrdil ze jsou mesic pred snaskou a ja nadsene jela celkem daleko protoze sehnat hedvabnicky je hodne velky problem a tez bbyly bez ocasu a majitel tam nebyl byl tam jen jeho otec. A bohuzel uz je to asi 3 mesice a zadne vejce.... Je mi jich lito zabit

9.2013 som tiez som kupoval Vlasky pred znaskou a zacali niest az tento mesiac.Myslim,ze do toho nikto nevidi a nemoze zarucit,ze presne o mesiac zacnu niest.
Ak sa vam pacia vizualne a problem je len v tom,ze este nenesu,tak to podla mna nieje ziadny dovod an zabitie

27.2.2014 11:52
jadron

XXX.XXX.93.33

Jak přes kopírák.Když jsem si k Blaževičovi přijela-nebyl doma,slepice mi dával otec a taky jsem si jela pro slepice z dost daleka.Ale už je to za mnou.Slepice jsem si přivezla 11/2013 také ,, těsně před snáškou,, ale začaly mi nést až v lednu a to nemůžu napsat že mi z 5ti slepiček už všechny nesou.A jak jsem tu už psala jedna není ani vlaška ale nějaký paskvil z wayndotkou.
Takže příště vím, kam už nikdy nepůjdu nakupovat. :)
smajlík

27.2.2014 12:19
pos.sona

XXX.XXX.82.122

asi tak on tam teda jel muž a tentomu moc nerozumí ale řekl mi to do podrobnosti a slepičky vypadali celkem dobře akorát kohout neměl ocas......no příště si dáme větší pozor....uvidíme nechám si je jsou pěkné třeba začnou snášet

28.2.2014 14:59
jadron

XXX.XXX.14.6

Kdy jste si tam pro ne byla- tedy manzel? Jak jsem pdala, me zacely snaset az za tri mesice po privezeni.

28.2.2014 21:18
pos.sona

XXX.XXX.82.122

Jej tak asi koncem rijna ci zacatkem listopadu opravdu nevim...jsou ted uz krasny hezky jim to narostlo a jsou takove roztomile tak uvidime zda zacnou do leta

3.3.2014 07:44
jadron

XXX.XXX.93.33

Krásný kohout.

28.3.2014 20:29
tuhajbej

XXX.XXX.58.226

Dobrý den. Já si myslím, že ani jedna slepička neni čistokrevná vlaška stříbrná. Přestože dvě slepičky mají podobné zbarvení. Já jsem letos zakoupil 10 ks vlašek koroptvích ve stáří 14 týdnů za 140 Kč kus a kohoutek byl ktomu zdarma. Telefon: 606 671 239 Email: D.zilinec@seznam.cz. Je to v Částkově na Tachovsku a dokonce snad zajišťuje o rozvoz po celé čr. Já znám dobře vlešky, je jich několik barevných druhů, ale čím je šlechtěnější tím je snůška horší. Kdysi se pěstovali většinou vlašky až v nedávné době je vytlačili různé Dominanty, Morávie, Tetry a co já vím jaké ještě mají pojmenování. Jsou to geneticky upravené slepice. Uvádí se u nich okolo 280 vajec za rok, ale už nikdo neuvádí, že je to opravdu jenom za rok. Pak je snůška jenom třetinová nebo i menší. Zkuste si najít na webu plemena slepic kde se dovíte daleko víc podrobností. Přeji Vám ušpěšný chov.
smajlík

29.3.2014 07:38
marysh

XXX.XXX.114.253

tuhajbej napsal(a):
Dobrý den. Já si myslím, že ani jedna slepička neni čistokrevná vlaška stříbrná. Přestože dvě slepičky mají podobné zbarvení. Já jsem letos zakoupil 10 ks vlašek koroptvích ve stáří 14 týdnů za 140 Kč kus a kohoutek byl ktomu zdarma. Telefon: 606 671 239 Email: D.zilinec@seznam.cz. Je to v Částkově na Tachovsku a dokonce snad zajišťuje o rozvoz po celé čr. Já znám dobře vlešky, je jich několik barevných druhů, ale čím je šlechtěnější tím je snůška horší. Kdysi se pěstovali většinou vlašky až v nedávné době je vytlačili různé Dominanty, Morávie, Tetry a co já vím jaké ještě mají pojmenování. Jsou to geneticky upravené slepice. Uvádí se u nich okolo 280 vajec za rok, ale už nikdo neuvádí, že je to opravdu jenom za rok. Pak je snůška jenom třetinová nebo i menší. Zkuste si najít na webu plemena slepic kde se dovíte daleko víc podrobností. Přeji Vám ušpěšný chov.
smajlík

Milý Tuhajbeji,
Mate pravdu, ani jedna slepička není " stříbrná " ale zato je " stříbrně zbarvená " smajlík
Reklamu na pana Zilince můžete vynechat, už jsme tady o této " firmě " diskutovali a všichni víme co je zač.
Vlašky nemají " barevné druhy " ale " barevné a kresebné rázy " smajlík, " snůšku " mají včely, drůbež má " snášku " smajlík, " pěstují " se rostlinky, drůbež se " chová " smajlík, " " genetický upravené slepice" - smajlíksmajlík.
Děkují Vám za Váš velmi humorný a nekvalitní příspěvek, krásně jsem se hned po ránu zasmál. Vaše jméno " Tuhajbej" je taky parádní smajlík , víte vůbec, kdo to byl ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík